Sex za časů královny Viktorie

Sex za časů královny Viktorie https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418954/bmid_sex-za-casu-kralovny-viktorie-gsr-418954.png 3 26 9

Jak to bylo se sexualitou a sexuální osvětou za časů královny Viktorie? Jaké skandály hýbaly společností a jaké rady dostávaly od svých matek dospívající děvčata a nevěsty před svatební nocí? Zajímavý průvodce sexuální tematikou v nepříliš dávné historii, nabízející čtenářům nejen úsměvné chvilky při představách, jak prožívali svou tělesnost jejich prapra- babičky, ale i poučení o „strastech a slastech“ života v 19. století.... celý text

Žánr:
Literatura faktu , Erotika , Historie

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Victorian Guide to Sex: Desire and deviance in the 19th Century , 2014


více info...

vera5841
vera5841
02.09.2023 2 z 5

Čekala jsem trochu více. Určitě bych ocenila větší historický kontext. Kniha je psána jako soudobé spisy a tenhle způsob mi vůbec nesedl. Možná je to hlavně můj problém, ale osobně bych více uvítala spíše učebnicový styl, nežli tento rádoby umělecký.
Několikrát jsem se dost pobavila a je jen těžko uvěřitelné, že to mohl někdo myslet vážně (např. komunikace vějířem/kloboukem)

Kikulka97
Kikulka97
06.02.2023 4 z 5

Na to, že to byla kniha za pár korun, byla jsem mile překvapena. Celkem čtivá rešerže, ve které se dozvíte základní info z dob dávných a minulých. Neříkám, že jsem občas knihu neodložila a netrvalo mi chvilku se začíst, ale přesto vzhledem k žánru, musím hodnotit nadprůměrně. Patrně to však ale nebude kniha, kterou je třeba kupovat a mít doma. Po jednom přečtení předá vše potřebné a pak ji můžete poslat dalším potenciálním čtenářům.


vlkove
vlkove
28.04.2022 2 z 5

Kniha pro lidi, kteří se o podobné historické hrátky zajímají. Pro mě vcelku nudné a knihu určitě nemusím mít dále v knihovně.

IHT
IHT
28.03.2022 3 z 5

Nebylo to spatne, ale cekal jsem neco jineho. Hlavni problem je zrejme ve spatnem ceskem nazvu - originalni "The Victorian Guide to Sex" je mnohem trefnejsi. Kniha je totiz psana jako poucna dobova prirucka. Urcite se oproti ceske anotaci nedozvite, "jaké rady dostávaly od svých matek dospívající děvčata a nevěsty před svatební nocí". Za slabinu ceskeho prekladu povazuji i caste chybejici popisky k obrazkum - alespon nektere z nich jsou do knihy umisteny zcela bez legendy, byt by bylo vhodne uvest minimalne cesky preklad zobrazeneho letaku.
Po obsahove strance me ponekud prekvapil popis elektrickeho vibratoru - galvanicke monoclanky se rozsirily az po roce 1896 (jak jsem se docetl na internetu), pricemz viktorianska era skoncila v roce 1901 (jak jsem se docetl na internetu), takze elektricke vibratory urcite prilis bezne ve viktorianske Anglii nebyly ;)

haki34
haki34
05.02.2022 3 z 5

takové...nemastné neslané...rady místy vtipné, místy celkem aktuální, ba dalo by se říct až moderní, ale celkově nijak obohacující.
Zaujaly léčebné prostředky k léčbě pohlavních nemocí - místy pěkné dryáky.
Pak teda nevím z čeho vyráběli nafukovací panny (v 19 století ??) a zajímal by mě tvar...když měly´vypadat realisticky.
Co se mi ale líbilo byl návod na konverzaci a flirtování pomocí deštníku, klobouku, rukaciček, vějíře...docela komplikované, ale jestli někdo tuhle šifrovačku ovládal, mohl se dobře bavit. Za tento počin 3 hvězdy...jinak bych asi šla ještě dolů...a jak už píše někdo předemnou, některé informace se docela opakovaly.
Co se týká peprnosti, nejodvázanější fotografie je na obálce...jinak jsou uvnitř pěkné dobové pohledy a několik fotografií.
Neslibujte si nic divokého a převratného a nebudete zklamáni.

Damonka12
Damonka12
22.11.2019 3 z 5

Kniha nebyla špatná, ale nedostala jsem to, co jsem chtěla.

Breadfish
Breadfish
25.10.2019 5 z 5

Zajímavé informace o sexuálním životě a vůbec o způsobu myšlení a konání lidí, žijících v 19. století. Populárně naučné, příjemně zpracované, v knize jsou dobové ilustrace a fotografie. Knížka se bude určitě líbit všem, kdo se zajímají o to, jak žili naše praprapra- babičky a dědečkové.

bookcase
bookcase
19.09.2019 4 z 5

Někdy vyloženě úsměvné, vesměs zajímavé informace o sexu viktoriánců. Ale uměli to taky roztočit!

Pitbullka
Pitbullka
04.09.2019 4 z 5

Zajímavá kniha, která není zrovna pro stydlíny. Jen se občas na můj vkus věci trošku opalovaly.

Štítky knihy

19. století erotika sexualita morálka viktoriánská doba společnost Viktorie, britská královna, 1819-1901 dějiny sexu

Autorovy knížky

2019  68%Sex za časů královny Viktorie

Kniha Sex za časů královny Viktorie je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce27x
Chystám se číst30x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x