Severní stezka – Českem od západu k východu

Severní stezka – Českem od západu k východu https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468678/bmid_severni-stezka-ceskem-od-zapadu-k-v-xG8-468678.png 5 35 10

První ucelená trasa pro pěší i pro cyklisty postupuje napříč celou zemí! Severní stezka vede severními pohraničními horami mezi nejzápadnějším a nejvýchodnějším bodem České republiky. Cestovatel Jan Hocek absolvoval celou trasu, uvědomil si, že 1 000 km není zas tak moc, a vnímal měnící se krajinu, architekturu, nářečí, nabídku jídel nebo třeba i piv. Knihu můžete využít mnoha způsoby – jako obrazovou a informační publikaci z českých, moravských a slezských hor, jako průvodce pro absolvování celé trasy či její části nebo jako motivační a inspirativní dílo. Putování vlastními silami po krajině České republiky nabízí mimo jiné odpovědné a nízkonákladové cestování, ne vždy je totiž nutné létat za poznáním přes půl zeměkoule, největší překvapení často zažijete doslova za humny.... celý text

Přidat komentář

konicekbily
05.02.2024

Kniha nebyla v knihovně k dispozici, ale byly mi nabídnuty čtyři soubory turistických map vztahující se ke knize. Nejsou v naší Databázi knih, nemohu je tedy okomentovat jednotlivě. Celkově mi připadá, že mapy jsou použitelné. Již nemám sil k zavedení těchto souborů do naší DK, pokud byste někdo měl chuť a sílu je zavést, potom sděluji, že informace o těchto souborech map jsou na www.viaczechia.cz.

Sidonka3
20.11.2023 4 z 5

Knížka vypadá na první pohled velmi dobře, fotky na křídovém papíře pěkné a základní informace o stezce mezi severními pohraničními horami jsou Ok. Pokud bych se do dané lokality chtěla dostat, určitě bych se sháněla po ještě podrobnějším a přehledném průvodci s mapami včetně dopravy, tohle beru jako stručnější nástřel a pěkný dárek, který jsme obdrželi.
Uvítala bych přehlednější uspořádání, např. dát do podtitulu (do rámečku) třeba hned u etapy Smrčiny další podrobnější informaci: nemnoho říkající 1.kapitolka "Smrčiny - přes nejzápadnější rozhledny" mi na první dobrou moc neřekne. Uvítala bych bližší info: uvést tam v rámečku pod nadpisem v bodech místa i počet km, tedy zhruba takto: (výchozí místo): obec Krásná - Podhradí, hrad Neuberg (km) - rozhledna Háj ( Km) - město Aš (km). + Náročnost terénu + převýšení apod., abych to viděla na první dobrou a nemusela lovit v nezvýrazněném textu mezi fotkami nebo někde kdovíkde.


cleopatra11
04.03.2023 5 z 5

Velmi pěkná kniha, jsem překvapena skvělým zpracováním od fotografií až po skvělé informace.

kykiryki28
19.10.2022 4 z 5

Jak již zde bylo řečeno, také jsem spíše čekala deníkové záznamy. Ale ve skutečnosti mi tato forma vyhovovala a dá se z knihy čerpat i jednodenní výlety. Rozhodně si přečtu další díly "Stezky Českem" :-)

Crozz
23.09.2022 4 z 5

Perfektní čtení pro turisty

bigbabe
08.11.2021 3 z 5

Stejně jako u Jižní stezky, čekala bych více deníkových záznamů než popis míst, které si mohu najít na wikipedii. Ale Severní stezka mi byla bližší, protože na severu jsem za svůj život bydlela všude možně od Sokolova po Náchod, tak jsem našla spousty známých míst.

pocketka
13.10.2021 5 z 5

Skvělá, nádherná kniha. Dokonale zpracovaná, úžasné fotky, které vás lákají hodit batoh na záda, obout tenisky a vyrazit ven. Opravdu perfektní a velmi doporučuji.

tami1
02.06.2021 5 z 5

Nádherná kniha, která nás provede přes hory, doly, louky a lesy naší úžasnou zemí.

Díky knize se seznámíme s osmnácti pohořími, osmi chráněnými oblastmi a dvěma národními parky. Na fotkách můžeme obdivovat nejen nádhernou a rozmanitou přírodu, ale také pestrou škálu architektury.

Doporučuji

alenkacermi
13.05.2021 5 z 5

Opravdu krásná kniha. Je plná zajímavých míst k vidění, kilometráž, převýšení. Krásné fotky....prostě jen vyrazit na cestu. Určitě si koupím i Jižní stezku

PavlaTr
05.05.2021 5 z 5

Krásná kniha - průvodce nejkrásnějšími kouty naší malé zemičky od západu až k východu. Spousta zajímavých tipů k výletům ,a pro dobrodruhy návod jak projít kus země ČESKÉ .

Kniha Severní stezka – Českem od západu k východu je v

Právě čtených6x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce46x
Chystám se číst69x
Chci si koupit31x
dalších seznamech5x