Setkání v soumraku

Setkání v soumraku https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460612/bmid_setkani-v-soumraku-Ju4-460612.jpg 4 64 34

Po rozchodu s nevěrným přítelem se Rebecca rozhodne začít nový život na anglickém venkově. Od prvního dne má pocit, že v pronajatém domě není sama. Je možné, aby byl ve starobylých zdech uvězněný duch bývalého majitele? Dívka se pouští do nebezpečného pátrání po zapomenuté tragédii a touží, aby minulost sídla nikdy neodhalila.

Přidat komentář

Val
29.02.2024 5 z 5

Ano , možná lehce naivní a možná ne úplně dotažené, ale za mě ano .
Romantická duchařina s hlavním hrdinou, který vás přitahuje i ze stránek knížky. Konec lehce uspěchaný, ale geniální. Za mě super :-)

monika0181
07.12.2023 4 z 5

Nejsem častým čtenářem českých autorů, ale čas od času po nějaké knize sáhnu. A tady to byl dobrý výběr. Tajemný příběh s neuvěřitelným zvratem v poslední větě knihy. Jsem fascinována. Příběh je pěkný, svižně psaný, zajímavý. Bohužel, co naprosto selhalo, jsou beta čtenáři a korektor. V knize je několik faktických chyb, které měly být při čtení odhaleny. Kniha není dělená na kapitoly, bylo by vhodné aspoň dbát na odstavce a odsazení. Četla jsem řádně koupenou eknihu a byla to na grafickou úpravu opravdu dost katastrofa a komplikovalo to čtení. Ale za mě spokojenost, jdu do další knihy autorky.


Atanone
20.06.2023 3 z 5

Jsem z toho tak 50:50...Bylo to pro mě moc střemhlavé. Nápad super, to stálo za trochu víc námahy. Vrátila jsem se do svých 13, kdy jsme si s kamarádkami v lázních po nocích vymýšlely naivní strašidelné zamilované příběhy .
Nejsem zrovna konzument romantických příběhů a současná dějová linka pro mě byla na odložení knihy. Romantické knihy jsou v zásadě vlastně o hormonech. Když řádí hormony, jde logika stranou. Kdo z nás to nezažil, že? Ale tady šla stranou logika i ve chvílích, kdy hormony neřádily a Rebeččiny myšlenkové pochody jsem opravdu nechápala. Kvalita příběhu se velmi zvedla, když přešel do druhé časové roviny. Tam to autorce evidentně sedělo a mohla se vyřádit (myšleno v dobrém). Mělo to logiku, dalo se to pochopit, moc se mi to líbilo. Tím se taky vysvětlila uspěchanost současné dějové linky, ono začínat si s duchy, je hodně tenký led a autorka už honem chtěla být jinde. Veletoč úplně na konci by mi stál i za 10*, jenže za jednu větu, to fakt nejde, i když byla geniální!!!
Autorku si lehce pohlídám. Už jen proto, že mě zajímá, jestli tu schopnost překvapovat, ještě vybrousí a zdokonalí. A moc jí přeju, aby se to povedlo!

Adriena838772
07.06.2023 5 z 5

Strašně moc se mi to líbilo a ten konec zůstává otevření. Doufám že bude další díl

Sweet245
09.09.2022 5 z 5

Re-reading po dvou letech... kniha se mi pořád moc líbí. Je napínavá a má drive. Stále doufám, že se kniha dočká pokračování nebo filmové adaptace. Nick je prostě uhrančivý.

jitka_dankova
18.08.2022 1 z 5

(SPOILER) Nedotažený duchařský příběh říznutý nepovedeným cestováním v čase. Čekala jsem nějakou předvídatelnou romantiku s duchem, ale nedočkala jsem se. Celá kniha se táhne v zoufalé snaze o udržování tajemna, nezodpovídání otázek a prostě ve snaze o nějaké napětí. Ale autorka zapomněla, že by taky bylo vhodné některé věci víc vysvětlovat. Fakt jsem to nepochopila, blbě se mi orientovalo mezi tím, co je sen a není, spousta věcí tam absolutně nedávala smysl, to cestování v čase a paradoxy už vůbec ne. A nějaká romantika? Mně na tom tedy nepřijde romantického skoro nic, vůbec jsem pořádně nepochopila, jak a proč by k sobě postavy mohly teda něco cítit, knize chyběla jiskra. A konec taky nedával smysl.

Knihomolka97
15.08.2022 4 z 5

Kniha mě nalákala zajímavou anotací a příběh nezklamal. Líbilo se mi prostředí, tajemno a odhalování tajemství okolo domu, kam se přestěhovala hlavní hrdinka Rebecca. Byla velmi odvážná, houževnatá a tvrdohlavá. Já bych asi brzo zdrhla. I když.. kdyby nějaký duch vypadal jako náš pan tajemný, tak bych možná i vydržela... :D
Jeho kouzlu jsem postupně propadala stejně jako Becca, neustále jsem vyčkávala na moment, kdy se zase objeví.
Jejich konverzace a trávený čas jsem si užívala a byla jsem zvědavá, jak to celé dopadne.
Ten zvrat ke konci jsem nečekala, skvěle vymyšlené a samotný závěr to jen dovršil. Nejdřív mě ale mrzelo, že už je konec, klidně bych brala ještě pár stran.
Oddechové čtení s nádechem tajemna a romantiky určitě doporučuji.
4,5⭐️/5⭐️

petulkapeta
14.08.2022 5 z 5

,,Není to jen holka. My muži se o ně musíme starat, chránit je, ať už já nebo ty, nebo kdokoliv jiný, ctít je, dát jim zázemí a pocit bezpečí. Pamatuj si, největším úspěchem muže je spokojená žena.“

Tak tohle jsem nečekala...příběh mě pohltil a konec mě šokoval

evineckY
11.08.2022 5 z 5

To bylo moc pěkné, originální, se špetkou fantasy, tajemna i romantiky.
Chtělo by to víc takových knih !
Vřele doporučuji.

syky245
29.06.2022 4 z 5

Knížka, která překvapila. Hlavního hrdinu jsem si zamilovala a budu doufat, že vyjde i pokračování

dooky
03.03.2022 3 z 5

Romantika opředená tajemnem. Za mě úplně super nápad, neotřelý příběh s obrovským potenciálem, jen to maličko dotáhnout. Klidně bych pár stran přidala a to hlavně na konci. Trochu bych asi dovysvětlila celé to prolnutí postav, mám pocit, že to celé chápu, ale zároveň se nemůžu zbavit dojmu, že mi nějaké věci unikají. Nezapadlo to do sebe na 100%. Přečtení ale určitě nelituji.

Sarkablahova1
10.12.2021 5 z 5

Skvěle se četla. Autorka umí dobře vyprávět. Zasloužila by si pokračování.

1Listicka
26.10.2021 5 z 5

Kniha mě překvapila. Na to, že je od české autorky, je vydařená. Napínavá. Romantická. Ze začátku se trošku táhne, ale pak už to jede. Byl by z ní pěkný film. Pátrala jsem po druhém dílu. Pokračování by bylo fajn.

perpe2a
24.10.2021 3 z 5

Duchařský román, celkem průměr.

PeM
19.09.2021 2 z 5

Já na romantiku nejsem, takže za mě takový průměr.

Kathy77
30.07.2021 2 z 5

Mám ráda tajemno i napětí a proto jsem, dle slibné anotace, sáhla po této knize. Upřímně, čekala jsem docela jiný příběh a od poloviny knihy se s tím dost "prala". Na mě přemíra romantiky, která mě nutila přeskakovat celé věty. Popisy dokonalostí nejsou to, co v knize hledám. Ale každý to máme jinak ;-)

alenkacermi
25.04.2021 4 z 5

Romantika s příchutí tajemna. Nenáročná a v druhé polovině i trochu napínavá. Hezky se četla

CarusoB
22.03.2021 5 z 5

Zajímavý příběh, poutavé vyrávění autorky, těším se na pokračování

michaela.22
15.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Kniha se četla jedním dechem. První pomalejší polovinu dokonale rozvinula druhá akčnější část. Oceňuji prolnutí duchovna, lásky, touhy, zla a obětování se. Jediné co mě mrzelo, byl na můj vkus poněkud urychlený a otevřený konec, přesto jej vnímám kladně. Je to spíše oddychovější čtení, ale rozhodně kniha za to stojí.

Sidonie_11
14.02.2021 5 z 5

Knížka je velmi čtivá, místy pěkně napínavá, ale současně si u ní člověk odpočine od běžných starostí. Děj má spád až do tečky za poslední větou, není zbytečně překombinovaný. Autorka perfektně vykresluje prostředí i postavy, což čtenáře ještě více vtáhne do děje a umožní vžít se do hlavní postavy a jejích pocitů.
Knížku jsem doslova hltala. Dokážu si představit, že by ji někdo zfilmoval.