Setkání se zlem a jeho přemožení v duchovní vědě

Setkání se zlem a jeho přemožení v duchovní vědě https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276239/bmid_setkani-se-zlem-a-jeho-premozeni-v--8Hu-276239.jpg 4 6 3

Z hlediska zkoumání provedeného v této knize spočívá vlastní problém v boji lidstva se zlem (ať již toto zlo vystupuje v jakékoli formě a kdekoli) v tomto zjištění: Pokud se lidé vědomě a z vlastní svobody neobrátí k duchovnímu světu a pokud nepochopí, že nadcházející problémy nemohou zvládnout prostředky současné materialistické civilizace, ale jej s pomocí a účastí duchových bytostí, žádná krize na Zemi nebude skutečně překonána. To znamená, že všechno usilování v boji se zlem bez takového příklonu k duchovnímu světu povede v nejlepším případě k tomu, že zlo je zahnáno z jednoho místa na druhé, jak tomu bývá u chronických nemocí, aby se pak vrátilo s novou ničivou silou. (Z předmluvy S. O. Prokofjeva ke knize.) Na obálce je reprodukován obraz „Archanděl Michael“. Tento olej na plátně namaloval asi roku 1635 pro kapucínský kostel Neposkvrněného početí v Římě QuidoReni (1575–1642). Jedna z dobových kopií tohoto obrazuje v boční kapli kostela sv. Michala v Olomouci.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Anthroposofická společnost
Originální název:

Die Begegnung mit dem Bösen und seine Überwindung in der Geisteswissenschaft; Grundstein des Guten


více info...

Přidat komentář

Jelitovna
09.05.2022 1 z 5

Zkusila jsem Prokofjeva jako méně těžkopádného, "převyprávěného" Steinera, jenže je to stále stejné, nerozumím. Získala jsem aspoň pár poznatků (že se antroposofie považuje za křesťanskou esoteriku, nebo z poznámek na konci že "Panslavistické hnutí z konce XIX. století se nesmí směšovat se snahami slavjanofilů uprostřed téhož století, kteří nikdy nesledovali cíle politické.) a lepší pochopení odkud které větry (vlivy) vanou i potíží, z nichž některé již nastaly a další teprve přijdou.

džanaka
31.05.2018 5 z 5

Tato kniha pomáhá pochopit různé úrovně zla. Vysvětluje, jak se zlo projevovalo v minulosti, jak se projevuje v současnosti a jak se má stupňovat v budoucnosti.
Dále vysvětluje, že zlu nebude možné v budoucnu čelit žádnou vnější činností a ukazuje, jak se máme připravit, abychom mu v budoucnu sami nepropadli.

Takže nesmírně důležité téma!


Spajdy
22.12.2015 5 z 5

Vynikající kniha, posouvající pochopení zla na kvalitativně vyšší úroveň.

Štítky knihy

zlo karma antropozofie

Autorovy další knížky

Sergej O. Prokofjev
ruská, 1954 - 2014
2000  100%Okultní význam odpouštění
2012  77%Setkání se zlem a jeho přemožení v duchovní vědě
2013  100%Chránit život
2011  100%Mysterium zmrtvýchvstání ve světle anthroposofie
2016  100%Dvanáct svatých nocí a duchovní hierarchie

Kniha Setkání se zlem a jeho přemožení v duchovní vědě je v

Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x