Sestra Slunce

Sestra Slunce https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472523/bmid_sestra-slunce-ZtZ-472523.jpg 5 201 57

Na luxusní sídlo Atlantida na soukromém poloostrově ženevského jezera se sjíždí z různých koutů světa šest mladých žen, které přivedla domů smutna událost: smrt jejich adoptivního otce. Každá ze sester dostává jako dědictví i dopis s údaji, podle nichž může najit svou biologickou rodinu. Electra D´Apliése má na první pohled všechno, co si mlada žena může od života přát - je krásná, bohatá, jedna z nejslavnějších topmodelek na světě. Její od dětství křehkou duševní rovnováhu poznamenala smrt adoptivního otce, jehož hluboce milovala, i bolestný rozchod s přítelem. Smutek se snaží zahnat alkoholem a drogami. Její život se změní ve chvíli, když se z dopisu od cizinky dozvídá, že je její babičkou… Při hledaní svých kořenů se dostava až do roku 1939, kdy se v Keni Cecily Huntley-Morganová snaží zapomenout na zrušené zásnuby. Zde se seznámí se starým mládencem Billem Forsythem, chovatelem dobytka, udržujícím blízké styky s hrdými Masaji. Setkání s Billem změní dívčin život, ale ještě víc se o to zaslouží jistá masajská kráska s tíživým tajemstvím a slib, který ji Cecily dá. Slib, jenž způsobí, že se svět divokých afrických plání a svět americké smetánky na Manhattanu náhle protnou v osudu jedné opuštěné černošské dívenky… Sestra Slunce je šestým dílem rodinné ságy Sedm sester. Ságu plnou romantiky, vášní, záhad, srdcervoucích milostných dramat a nádherných scenérií lze číst i jednotlivě. Příběh další sestry najdete v následujícím díle ságy Zmizelá sestra.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Sun Sister , 2019


více info...

85098211
85098211
11.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Electra mi byla opravdu hodně nesympatická hned od začátku a tento můj postoj k ní se nezměnil až do konce knihy, i když později už byla jiná. Hodně mi totiž vadil ten její životní postoj: kokain-vodka-kokain-vodka, plus lehká promiskuita. Navíc silně pochybuji, že někdo takhle závislý by se mohl v tak krátké době, jako se to stalo zde, tak zásadně změnit... Ale potom na scénu vstoupí Electřina babička Stella, které její vnučka zpočátku nedůvěřuje. Ta jí ovšem začne vyprávět příběh mladé Cecily, která po zrušených zásnubách odjíždí do Keni, kde (mimo jiné) poznává starého mládence Billa. Tam nejenže nečekaně otěhotní, ale před krušným osudem ji zachrání právě Bill tím, že jí nabídne v její nezáviděníhodné situaci sňatek... Jak to všechno bude dál a jak s tím vším bude souviset Stella či dokonce Electra, už samozřejmě prozrazovat nebudu ;-). Kniha se mi přes počáteční obtíže ve finále moc líbila, osud Cecily, Billa i ostatních mne neskutečně zaujal a upoutal, přestože Electra pro mne nakonec zůstala ze všech sester ta nejnesympatičtější... A nyní mne zajímá, jaká bude poslední, ztracená sestra? ;-)

Holly.W
Holly.W
06.11.2023 4 z 5

Další velmi povedená kniha této série! I když se musím přiznat, že Elektra mi, navzdory její závislosti a pozdějšímu samaritánství, moc k srdci nepřirostla. Mnohem více mě zaujal a oslovil příběh Cecily a Billa, i když byl docela smutný.
Jako celek je ale kniha opět velice zajímavá a čtivá. Mrzí mě, že už se blížím ke konci této úžasné série, ale moc se těším na další díl!


Kanimůra2
Kanimůra2
27.09.2023 5 z 5

Krásný díl. Vždycky mě víc zajímá minulost a tady jsem si jí užila svrchovaně

Jessybelle
Jessybelle
03.08.2023 5 z 5

Kniha mi přišla velmi čtivá a já si ji vážně užila.
Elektra mi připadala jako nejzáhadnější sestra, protože se o ní v předchozích knihách moc nezmiňovalo. Trochu jsem se tohoto dílu bála, nicméně zbytečně.
Příběh byl realistický, ale je fakt, že mě většinou více baví dějová linka z minulosti.
Už se těším na další díl.

Evaho73
Evaho73
13.07.2023 2 z 5

Sklamanie je tá najväčšia emócia, ktorá po prečítaní u mňa rezonuje... Prečo ?
Mám pocit, že sa v tomto prípade autorka nedokázala úplne stotožniť s prostredím aj inou kultúrou.
Jej štýl písania tu je ťažkopádny s množstvom zbytočných zápletiek, ktoré dej iba naťahovali a neprispievali k jeho gradácii. Takisto postavy neboli dostatočne vyvinuté, dialógy miestami škrípali, romantické vzťahy mi pripadali neprirodzené až nútené a obidvom dejovým líniam chýbala celková hĺbka, aby boli uveriteľne.
Je mi ľúto, ale príbeh Elektry ma nechytil za srdce, ako príbehy jej sestier.

Zdenas5
Zdenas5
07.07.2023 4 z 5

Také já jsem čtení tohoto dílu odkládala, protože mi Elektra se svým způsobem života nebyla moc sympatická. Nakonec však díky Cecily a Stelle se mi kniha líbila a svůj názor na Electru jsem popravila. Jsem velmi zvědavá na závěr celé série.

adorjas
adorjas
01.07.2023 2 z 5

Elektra ma zo sestier zaujala najmenej. Rádoby celebrity life, a nakoniec "prezrenie" hlavnej postavy, mi prišli už totálne nereálne (hej, hej, som starý pragmatik a aj pri oddychových knihách chcem náznak reality). Dejová linka z Kene bola relatívne zaujímavá, myslím, že autorka v rámci svojho žánru spravila aj celkom slušnú doboú rešerš. Inak, čo vnímam zatiaľ pri celej sérii je to, že na mužov ani v jednej časti nie je spoľahnutie, spravidla sú to tipy, čo napriek dobrým úmyslom vždy skĺznu dole. Trošku opakujúci sa scenár, o to viac ma potom pobavil "opakujúci sa" scenár partnerov všetkých šistich sestier, že tí sa ešte javia ako dokonalí (presne tak, ako sa na začiatku javili partneri hrdiniek z minulosti).

Jirinamac
Jirinamac
20.06.2023 5 z 5

Na začátku jsem si myslela, že tento díl asi nebude pro mne ten nejlepší a dávala jsem si se čtením docela načas. Elektra mi moc nesedla, rozmazlená krasavice, před kterou si všichni sednou na zadek. Ale, když pak začal příběh Cecil, Billa, Stelly a Elektra se postupně dozvěděla, co všechno předcházelo před jejím narozením, tak to začalo mít jiný spád a čtení se nedalo odložit. Teď ale nevím, pod jakou kolonku mám dát knížku ve čtenářské výzvě, ale asi nejvíc mě zasáhl boj o lidská práva černochů.

Safrika
Safrika
18.06.2023 4 z 5

U Electry jsem byla takova ze zacatku plna predsudku a na tento dil jsem se tesila nejmene, ale byl uplne skvely a ja jsem rada,ze jsem si ho precetla. Takze jdu do dalsiho :)

PetaZ
PetaZ
11.05.2023 5 z 5

Asi měknu.. Electra me docela dlouho fakt rozčilovala, že se mi občas ani nechtělo knihu číst, ale nakonec jsem se hodně premahala, abych se nerozbulela.. A Cecily? K té je vše řečeno v knize a já jen souhlasím, hodně nemile mě překvapila její matka nakonec... No a já se těším a zároveň netěším na další díl.. Už se blížím nejen ke konci série, ale i ke konci autorčiných románů a budu muset hledat další aspoň trochu podobně píšící autorky..

tinka1974
tinka1974
16.04.2023 5 z 5

Tohle byl moc krásný a zároveň smutný příběh, ale to už život bývá. S Elektrou jsem prožila záludnosti světa modelek a s Cecili něco úchvatného. Vřele doporučuji

m_martina
m_martina
05.03.2023 5 z 5

Ve svém komentáři se připojuji ke své oblíbené uživatelce Prateri. Také nemám ráda v knihách drogy a drogové opojení. A nejen v knihách. Ale jinak je příběh opět krásný a čtivý, proto dávám zase pět hvězd.

Prateri
Prateri
07.11.2022 5 z 5

Sestra Slunce - další sestra, která našla svůj původ. Historická část se mi opět líbila více, než současnost protkaná alkoholem a drogami. To drogové opojení nesnáším, takovým knihám se vyhýbám, tady jsem do toho nechtíc vpadla. Nezbylo mi nic jiného než sestře Electře fandit, aby našla svůj klid, smířila se s minulostí a vyhrála boj se závislostmi.
Dopisy, které adoptivní otec zanechal dcerám, byly krásné - a to ve všech šesti knihách.

ANDY28
ANDY28
26.09.2022 odpad!

Nuda!nuda!nuda! Možná mám čtenářskou krizi, a tohle psal někdo jiný, ale rozhodně ne Lucinda. Knížku jsem si nechala do výzvy od autora, který již nežije, ale nejde dočíst. Odkládám.

kyssling
kyssling
11.09.2022 5 z 5

Skvělá kniha, možná nejlepší kniha série. Po pravdě jsem po začátku netušil jak se příběh promění (i když to člověk asi mohl u tohoto typu literatury očekávat), nikoliv najednou násilně, ale pozvolna, uvěřitelně. Ty oba příběhy člověku dávají radost do života, přidají sílu se nevzdávat a touhu být též obklopen okolím, které pomůže. Ale "běžný" život málokdy tak probíhá jako postavám v takových příbězích ... A také málokdo by měl (třebas já určitě) takovou morální či fyzickou sílu, konat jako jednotlivé postavy.

petrulkaa
petrulkaa
24.08.2022 5 z 5

Krásný, zajímavý a napínavý příběh další ze sedmi sester. A tak, jako předešlých pět dílů, i tento se mi moc líbil. Autorka opět velmi mistrně popisuje minulost i přítomnost života tentokrát krásné, modelky tmavé pleti, která souvisí s africkými předky. A tak se dozvídáme mnohé ze strhujícího života v divoké Keni, o afroamerické kultuře, ale bohužel i o bolestném osudu mladých narkomanů. Je to prostě kniha plná romantiky, tajemství, lásky, ale i nenávisti. Moc doporučuji
a těším se na další, žel poslední díl.

tittanie
tittanie
22.07.2022

Jsem docela naštvaná. Kniha byl tak hrozně dlouhá, rozvláčná a chvílemi i nudná. Absolutně nechápu tohle hodnocení. Má druhé nejvyšší hodnocení v sérii. Nechápu!
Kdyby to nebyl šestý díl ze sedmi, tak bych to snad ani nedočítala.

Teraesa
Teraesa
09.07.2022 5 z 5

Týmto knihám sa jednoducho nedá dať menej než 5 hviezdičiek. Na začiatku série som bola skeptická, pretože tento žáner nie je úplne moja šálka kávy (aspoň to som si myslela). Preto ma prekvapilo, že som si čítanie neskonale užila!

4xbabča
4xbabča
16.06.2022 5 z 5

Sestra Slunce je již šestou knihou rodinné ságy Sedm sester. Tentokrát je příběhem krásné, úspěšné, bohaté a slavné Electry, ale i ta má své problémy, které řeší alkoholem a drogami. A i ona pátrá v minulosti po svém původu, a tak se děj dostává až do Afriky, mezi Masaje. Jde opět o překrásný romantický příběh, od kterého se nelze odtrhnout.

pavpaz
pavpaz
11.06.2022 5 z 5

Knížka se mi opět moc hezky četla, ale přesto to nemuselo být tak zdlouhavé, než se došlo k rozuzlení.