Sestra Luny

Sestra Luny https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452935/bmid_sestra-luny-4jb-452935.jpg 5 231 69

Na luxusní sídlo Atlantida na soukromém poloostrově ženevského jezera se sjíždí z různých koutů světa šest mladých žen, které přivedla domů smutná událost: smrt jejich adoptivního otce. Každá ze sester dostává jako dědictví i dopis s údaji, podle nichž může najít svou biologickou rodinu. Tiggy D´Apliese se po smrti otce rozhodne naslouchat svým instinktům a zamíří na skotskou Vysočinu. Naskytne se jí zde vysněná práce: starat se o volně žijící zvířata na odlehlém panství sympatického, šarmantního majitele Charlieho Kinnairda. Zdá se ale, že osud s ní má jiné plány. Stařičký cikán, který žije jako poustevník na panství, mladé ženě prozradí, že i ona má podobně jako on šestý smysl, jímž vnímá věci jinak než běžní lidé. Předpovídá jí, že se brzy vypraví do domoviny svých předků, španělské Grenady. Ve stínu majestátní Alhambry Tiggy poznává dávno minulý cikánský svět v jeskyních Sacromonte, odkud byl její lid vypuzen během dramatických událostí ve Španělsku za druhé světové války. Odvíjí se před ní fascinující příběh proslulé La Candely - nejlepší tanečnice flamenca své doby.... Osud ji nepřestává překvapovat, brzy se ocitá před zásadním životním rozhodnutím: má zůstat v zemi svých předků nebo se vrátit k Charliemu na Kinnaird... Sestra Luny je pátým dílem rodinné ságy Sedm sester. Ságu plnou romantiky, vášní, záhad, srdcervoucích milostných dramat a nádherných scenérií lze číst i jednotlivě. Příběh další sestry najdete v následujícím díle ságy Sestra Slunce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Moon Sister , 2018


více info...

Přidat komentář

prochajda
08.04.2024 4 z 5

Veganka Tiggy se zoologickým vzděláním přijme práci ve skotské Vysočině na sídle Charlieho Kimairda. Zde jí starý Chilly posílá domů do španělské Granady. Její biologická rodina má cikanský původ spojený s nejslavnější tanečnicí flamenca Lucíí Albaycínovou. Historická linka o životě v jeskyních v Sacromonte, tancování a léčitelství mě bavila podstatně více.

kusma
08.03.2024 5 z 5

Zatím druhá nejlepší kniha této série (po Sestře ve stínu). Hodně se mi líbila linka z minulosti, tam bych klidně byla i déle. Současnost byla taky hezká, až na ten zavěr, tam už to bylo trošku utažené za vlasy. Ale celkově moc pěkné. Jsem zvědavá na další sestru, mohlo by to mít jiný náboj než dosud.


Tamirai
03.03.2024 5 z 5

Tiggy mi bola zatiaľ zo všetkých sestier asi najbližšia.
Každá predošlá kniha zo série však mala čo to do seba a baví ma aj postupnosť odhaľovania tajomstiev o Tatkovi Slanom a celkovo prepojenie príbehov každej sestry - predpokladám, do nejakého spoločného momentu a času, kedy sa veci ukážu a odhalia a sestry budú na nejaký čas opäť všetky spolu.

Koniec v tejto knihe by som si želala pokojne dlhší, natiahnutý o niekoľko desiatok strán. Je to zrejme preto, že mi boli postavy skutočne sympatické a celý príbeh ma bavil od začiatku do konca.

Séria ako celok je zatiaľ super a ja som zvedavá, čo odhalia príbehy posledných dvoch sestier a záverečný záverečný diel.

essene
03.03.2024 5 z 5

I tento díl byl pěkný.Víc mě bavila součastná linie.
Jsem zvědavá,zda se potvrdí má dedukce)

zdenaR
18.02.2024 4 z 5

Tento díl mě malinko zklamal - hlavně linie ze současnosti mi přišla poněkud nevěrohodná, trochu červená knihovna.

Nale
10.02.2024 4 z 5

Když jsem Sestru Luny četla poprvé, odložila jsem ji nedočtenou. Světe div se, po půl roce mám na ni úplně jiný názor. Přestože Tiggy není má oblíbená postava, stejně mě její příběh bavil. Španělsko, flamenco, cikáni, nádech duchovna... Nádhera. Až na jednu konkrétní postavu mi žádná k srdci bohužel nepřirostla, ale to vůbec nezměnilo požitek ze čtení. Lucinda umí navnadit skvělou atmosférou, historickými poznatky a úžasnými popisy prostředí. Zajímavé, oddychové a emocionální čtení, které vás chytne za srdce.

Nejlepší postavou byl za mě Chilly. <3 Toho jsem si fakt zamilovala. Jen škoda, že nedostal víc prostoru, hlavně v minulosti.

Lolila
10.01.2024 4 z 5

Začiatok bol trošku zdĺhavý, ale príbeh z minulosti to oživil. Milé, predvídateľné a oddychové čítanie.

85098211
05.11.2023 4 z 5

(možné spoilery)
Pátá sestra Tiggy mi byla sympatická hned od začátku a také příběh jejích předků, odehrávající se v minulosti ve Španělsku, byl výborný. Bohužel mne kniha nedokázala zaujmout hned, v její první části jsem s ní tak trochu bojovala, popisy Tiggyiny práce na skotské Vysočině pro mne totiž byly trochu zdlouhavé a možná dokonce lehce nudné - a to se tedy odrazilo na mém celkovém hodnocení. Teprve později jsem se do knihy dokázala ponořit a naopak se od ní nedokázala odtrhnout - jako už i u předchozích této mé oblíbené autorky. A začala mne bavit nejen linka ze současnosti, ale také ta z minulosti. I když musím upřímně přiznat, že cikánskému prostředí jsem poměrně dlouho nějak nemohla přijít na chuť... Naštěstí se to po určité době tak nějak zlomilo a potom už jsem byla nadšená jako obvykle ;-). Ovšem Lucía mi nebyla sympatická ani náhodou, její sobeckost se s ní táhla jako červená nit celým příběhem. Zato její matka Maria byla skvělá! Obětavá, milá a věrná celé své rodině. Linka z minulosti zabírá poměrně velký časový úsek, během kterého se - mimo jiné - odehraje i druhá světová válka... No a také Tiggy v současnosti pátrá po svém původu. A tak se poté, co si přečetla dopis od svého adoptivního otce, vydává do Španělska, aby na konci svoje štěstí našla po boku muže, kterého poznala během své práce na skotské Vysočině...
Pro mne tato kniha byla ve finále stejně vynikající jako příběhy předchozích čtyř sester. Jednu hvězdičku ale přesto ubírám z důvodu, který jsem uvedla výše. No a samozřejmě jsem zvědavá na osud šesté sestry, Electry...

mfajmanova
10.10.2023 5 z 5

Další krásný příběh, který pohladil mou duši. Tentokrát mě asi víc zaujala linka ze současnosti. Celkově mě těší celá série, která neztrácí s přibývajícími díly na kvalitě a každým dílem nás autorka zavede do jiného kousku světa.

Kanimůra2
27.09.2023 4 z 5

Vždycky mě baví víc ta část z minulosti. Tentokrát ne. Trochu je mi hanba to napsat. Kýčovitý. Tak hvězdu dolů. Ale sérii určitě dočtu. Lucinda píše pěkně.

Holly.W
15.09.2023 5 z 5

Miluju tuhle sérii! Každá ze sester je úplně jiná. Jejich předkové a rodiny jsou úplně jiné. Zároveň se čtenář podívá do různých zemí, pozná rozdílné kultury.
Tentokrát sledujeme příběh Tiggy a její babičky Lucíi. Příběh Tiggy začíná v zasněženém Skotsku, kde Tiggy žije na panství a stará se o divoká zvířata. Pozná zde sympatického majitele panství. Poté Tiggy zavítá i do Španělska, ze kterého pochází.
Sledujeme i životní příběh Lucíi, slavné tanečnice flamenca, i příběh její rodiny. Lucía začíná tančit jako dítě a postupně se vypracuje v nejslavnější tanečnici flamenca na světě. Líbilo se mi i jak autorka popsala těžký život španělských cikánů v době před i během druhé světvé války.
Příběhy obou žen byly fascinující, jako ostatně všechny příběhy této série. Nemám co bych vytkla. Prostě krásná kniha.

adorjas
01.07.2023 3 z 5

Príbeh Tiggy, teda piatej sestry zo série Siedmych sestier, nám neprináša žiadny nkvy scenár oproti minulým častiam. Ako aj obálka napovedá, pôjde o časť, ktorá nás zavedie do Španielska a do rytmu flamenca. Tá súčasná linka sa následne bude točiť v Škótsku. Tiggy ma v prvej časti pri predstavení nezaujala, bola na mňa až príliš ezo. Avšak, v jej hlavnej linke, ju nakoniec autorka zobrazila celkom ľudsky a nakoniec mi ani jej duchovná linka nevadila, do deja bola vhodne zakomponovaná. Naďalej zostávam verná svojmu názoru, že sa jedná o oddychovú knihu, na leto k dovolenke celkom ideál.

Safrika
04.06.2023 3 z 5

Tento dil mi prisel takovy slabsi, docela predvidatelny, nevim. Uvidime co prinese dalsi dil.

Jessybelle
09.04.2023 5 z 5

I když se dají knihy číst dle autorky samostatně, já je čtu popořadě, protože to tak cítím. A jsou tam jisté náznaky, které Vás všemi díly provázejí, a aspoň nejsem zklamaná, když spolu sestry komunikují a proflaknou něco ze svého života( z předchozích dílů), nepřicházím o příběh ani jedné z nich.
Na příběh Tiggy jsem se těšila, svou láskou ke zvířatům mi byla blízká. I to mystično mě dost lákalo.
Romantická linka v příběhu Tiggy je jasná, více mě asi zaujalo vyprávění minulosti, ikdyž Lucia mi nebyla sympatická, ale kdyby nebyla taková, nemusela být ani Tiggy...
Za nějaký čas budu pokračovat s dalším dílem.

Nale
08.03.2023 4 z 5

Musím jít proti proudu. Na Tygginu dějovou linku jsem se moc těšila, protože mi byla ze všech sester nejsympatičtější. Stejně tak mi přišel zajímavý její dar a celý nádech duchovna. Nakonec knihu odkládám na neurčito. Tiggy a Lucía byly děsně nesympatické, příběh ani prostředí mi vůbec nesedly a já se přímo kolosálně nudila. A na to, abych se prokousávala téměř 600 stranami, nemám nervy. Alespoň pochválím obálku, ta je opravdu krásná.
Nejspíš si potřebuji dát od Lucinky Riley pauzu.

PetaZ
07.03.2023 5 z 5

Opet krasny pribeh, jen si myslim, ze Tiggy stravila ve Španělsku malo casu, ale i tak nemela o zazitky a zvraty nouzi..
Autorka napsala, ze se pribehy daji cist i samostatně, ale ja si to nemyslim, kdyz se v kazde knize sestry nejak setkaji, tak jsem rada, ze ctu popořadě.. Tesim se na dalsi dil

Evaho73
02.03.2023 5 z 5

Opäť tu ide o emotívny, strhujúci a dojímavý príbeh jednej zo siedmych sestier, ktorý v sebe ukrýva aj niektore črty magického realizmu. Cestovanie v čase a priestore sú prvky, ktoré dodávajú tejto sérii obrovskú čitateľskú atraktivitu. 
Zaujala ma hlavne historická línia, konkrétne rozprávanie o granadskom Sacromonte - meste nasiaknutom rómskou tradíciou, ktoré sa tiež považuje za kolísku flamenca. Fascinujúce opisy o príbytkoch v jaskyniach ma donútili virtuálne cestovať a vizualizovať si tak svoju vlastnú predstavu v súlade s osudmi jednotlivých postáv.

m_martina
02.03.2023 5 z 5

Ani tato kniha mne nenechala chladnou. Další sestra, její osud a také historická linka. To všechno paní spisovatelka popsala s bravurou. Nemám co dodat a musím jen chválit.

tinka1974
28.02.2023 5 z 5

Tohle je další vydařený díl. Linka Tiggy se mi velmi líbila. Moc by mě zajímalo, co autorka zamýšlí se Zedem, který se objevuje u každé ze sester. Na co jsem se také těšila, byl osud Maríi. Ta mi z historické linky přirostla k srdci nejvíc. Lucía byla naopak umělkyní každým coulem. Jenom konec mi přišel možná příliš moc rychlí. Chtělo to víc. Uvidíme, kam nás zavede poslední adoptovaná ze sester

Marsí5
08.01.2023

(SPOILER) Na Tiggyinu dějovou linku jsem se moc těšila. Díky její intuici a vnímavosti bylo jisté, že se bude od svých sester více lišit, i když také chápu, že to nemusí vyhovovat všem čtenářům :-)
Trvalo trochu delší dobu, než se v příběhu stalo něco významnějšího, co by děj posunulo o kus vpřed, ale pak vše pěkně ubíhalo.
Postava Lucíi byla natolik rozporuplná (jednou apatická, potom bouře, jednou těhotná milující matka, poté dítě odloží u babičky a odjede), že jsem se nedokázala rozhodnout, jestli ji mám ráda nebo ji nesnáším :-D
Závěrečné vydírání pro záchranu panství mi příliš nesedělo k povaze Tiggy, která se často zaobírala tím, co je správné a co ne. Na druhou stranu se takto zachovala k člověku, který chtěl ublížit nejen jí, ale i dalším lidem a nikoho dalšího tím neovlivnila, takže za těchto podmínek by to možné asi bylo :-)
Těším se na závěr série, jsem zvědavá, jak je to s taťkou Sůl doopravdy, protože drobné náznaky mě čím dál tím víc zlobí :-D
Rozhodně tento díl nevynechejte, ale připravte se na trochu vyšší duchovní cestu :-D