Sestra Alena

Sestra Alena https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142895/sestra-alena-142895.jpg 4 26 8

František je těžce nemocný. Po odebrání ledviny je připoután na lůžko. Ošetřuje ho krásná a milá sestřička Alena. Vidí ji jako zářícího anděla a během chvilky se do ní zamiluje...

Přidat komentář

Nofar197
25.12.2023 5 z 5

Setkání Františka, který po odebrání jedné ledviny ztrácí vůli žít, a sympatické sestry Aleny vede ke zvratu v pacientove stavu. Má opět pocit, že se může nadechnout a má pro co existovat během času, který mu ještě zbývá. Shodou okolností prožijí oba během několika měsíců skutečné štěstí a mnoho koncentrované lásky, jaké se většině lidem nedostane za celý život.

"Aleno, ty pláčes? Protože bude brzy
konec? "

deauville
19.12.2023 3 z 5

Podle doslovu nedokončené dílko spisovatelky. Krátký příběh, naprosto předvídatelný, nicméně i tak dobře napsaný, včetně charakteristik postav.


lenkabose
02.11.2023 5 z 5

Kratičká a smutná povídka, kterou přečtete za pár hodina. Mě se to moc líbilo.

Znedla
02.11.2023 3 z 5

František je hospitalizovaný po odstranění jedné ledviny v sanatoriu. Je to tichý a vděčný pacient pokukující po sestře Aleně a protože ani jí on není nesympatický je jim dopřáno se po jeho propuštění sejít a poznat se blíže a své sblížení zakončit svatbou a společným životem....

Útlá knížečka. Jak jsem předpokládala byla nejspíše určena jako čtení na pokračování pro časopis. Dojemný příběh o vzplanutí, velké naději ale také o nalhávání, přetvářce a lži - i když milosrdné...

esfinge
30.03.2020 5 z 5

Útlá knížka, smutný příběh.

DominaCZ
22.02.2019 5 z 5

Je to stará verze moderního Než jsem tě poznala.
Ta kniha má jiného postiženého a jeho pečovatelka je skutečnou sestrou, ale beznadějní a nepříjemní jsou oba stejně... Jen se o této knížce za 7.- kčs neví, nemá prostě to Pí Ár jako ta jistá autorka žeano.

Kniha je maličká, věcná, trocha poezie a úvah, vnitřní monology o lásce a až na konci se mihne smrt ve formě pádu do náruče po sladkých slovech ... díky tomu není kniha až tak bolavá.
Je to jako deníček psaný někým třetím, kdo sleduje život a konání těch dvou.

Silná je tam myšlenka ta, že si člověk neváží zdraví, dokud se mu něco nestane.
A za to pět hvězd.

iška
26.01.2018 4 z 5

Líbila se mi hlavně poetika jazyka.

Petra Škrabák
14.08.2011 5 z 5

Velice kraťounká povídka, jež přečtete za jedno odpoledne. Smutný příběh prostoupený emocemi a lidskými charaktery.
Tato úzká knížka jistě nepatří mezi největší česká literární bohatství, ale pokud nevíte co s načatým zimním večerem, zkuste tuto knihu.