Sestra a sestřička

Sestra a sestřička https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206792/mid_sestra-a-sestricka-CIy-206792.jpg 4 172 52

Sestra a sestřička si nesnadno utvářejí tu správnou představu o naplněném životě a často si šlapou po štěstí. Když bylo Haně jedenáct let, pořídili si rodiče jako restart šťastného rodinného života Ester. Divoká sestřička si odmalička vynucovala pozornost dospělých a starší sestru otravovala. Hana se cítila doma beznadějně spoutaná a osvobodila se tím, že se vášnivě zamilovala do Dominika, který ji však cynicky podvedl a okradl. Dominikova temná minulost sestrám znovu zasáhne do života, když se s ním náhodně seznámí Ester. Dominik nikdy nepodléhal kouzlům žen, ale Ester ho přitahuje, vzrušuje ho, že Hana neví, kdo je tajemný milenec její sestřičky. Hana a Ester si navzájem nesvěřují svá trápení a tajemství, ale jejich sesterský vztah je natolik silný, že zapomenou na neshody a konflikty, když se ocitnou kvůli Dominikovi ve vážném ohrožení.... celý text

Přidat komentář

Radimka
30.09.2023 3 z 5

Mám ráda knížky paní Váňový, tady mi ten menší fracek nebyl vůbec sympatický.

Hakl54
23.04.2023 4 z 5

Román se celkem dobře čte, ale konec se autorce moc nevydařil. Po reálném příběhu ze života jedné rodiny náhle spadla do červené knihovny. To nemusím.


99jana99
20.12.2022 4 z 5

Tak u téhle knihy nevím vůbec jak hodnotit. Když čtu knihu dlouho a někdy se nutím, tak si říkám, že to nemůže být dobrá kniha. Jenže u této jsem se i zároveň těšila, až budu zase číst a jak to vlastně se všemi dopadne, a to si zase říkám, že je dobrá kniha. Ráda si teda přečtu i další od paní Váňové.

Lucie401
04.11.2022

kvěly roman doporuju.

Babo
19.09.2022 5 z 5

Další skvělá kniha paní Váňové. Psychologicky propracované postavy .
Vidím,že kniha může být velmi čtivá i bez krve a těžko uvěřitelné akce . Přesně takové knihy mám ráda a bohužel jich moc není.
Postavy nejsou černobílé a až na malé vyjímky je děj naprosto uvěřitelný .

palka452
18.07.2022 odpad!

Pořád znovu a znovu to zkouším s autorkou bohužel marně

Nermal
08.07.2022 5 z 5

U Magdy Váňové mě baví, že po jejích knihách vždy sáhnu s jistotou, že najdu silný příběh, který se mi bude dobře číst. A vím, že tam vždycky bude nějaký bonus, který se mnou při všem tom hezkém čtení otřese a donutí mě ještě poté přemýšlet nad tím, co jsem to právě dočetl. Pravděpodobně bude nutná nějaká čtenářova životní zkušenost, aby náležitě docenil, co mu autorka předkládá ke čtení.

veronika9761
01.10.2021 3 z 5

Od pulky pomerne jalove cteni.

Mychaela
22.06.2021 4 z 5

Tak v téhle knize nemůže vůbec nikdo nikomu nic vyčítat. Hemží se to tu lháři, sobci, pokrytci, manipulátory a psychicky labilními osobami.
Jsou tu postavy, které svým chováním nad ostatními přece jen trochu vyčnívají, ale když se nad tím člověk po přečtení zamyslí, dojde k tomu, že podívat se sám sobě do očí, nemůže fakt nikdo. Hynek? Ester? Hana? Sylva? Dominik? Člověk by snad ještě přimhouřil oko nad Karlem Rosůlkem, ale ani ten nemá svědomí čisté...
Po Vranách od Petry Dvořákové je i tady vidět, jak moc může chování matky ke svým dětem později ovlivnit i vztah samotných sourozenců (upřednostňování a vychvalování jen jednoho z nich, svalování zodpovědnosti jen na toho staršího apod.). Smutné je, že na konci knihy bylo jasně naznačeno, že podobný model se bude opakovat i u malé Niny a Julie.

Vlaďkaa4
15.05.2021 5 z 5

Tahle autorka prostě nezklame. Nechtěla bych být v kůži ani jedné ze sester. Byl to prostě mazec.

Val
10.04.2021 5 z 5

Hodná , cílevědomá, ale nepříliš sebevědomá Hana a rozmazlená , divoká a všehoschopná Ester . Dvě sestry , které snad ani nemohou být rozdílnější . Do toho nepovedená sebevražda , otec alkoholik, bezpáteřní Dominik, jeho homosexuální přítel Denis a pak Hynek , který taky zamíchá kartami . Typická , velmi čtivá Magda Váňová . Můžu jen doporučit ...

certik003
25.02.2021

Dobře propracovaný vztah obou sester i jejich okolí. Ale tentokrát mě knížka moc neuchvátila, jednání některých postav jsem opravdu nerozuměla a časté sobecké jednání tomu taky moc nepomáhalo. Od autorky očekávám oddechové čtení plné dobře vykreslených rodinných vztahů, to jsem dostala, ale nesympatické postavy mě ke čtení moc netáhly. Ale to je můj problém, věřím, že většině čtenářek se knížka bude líbit.

Pavouček2
11.12.2020 4 z 5

Četla jsem Terezu a Když ptáčka lapají, ale tahle vede, bavila mě od začátku až dokonce :-) Kdo má rád normální příběhy ze života, doporučuju.

knihovniceS
15.11.2020 5 z 5

Jak název knihy napovídá, jde o příběh dvou sester, o láskách i neláskách, o zradě, zklamání a falši. Obě sestry s velkým věkovým rozdílem jsou zcela odlišné. Vliv na chování dívek mají i rodiče. Psychologie postav je zajímavá a vidíme, jak se figury časem mění. Autorka píše čtivě, napínavě a děj vás žene dopředu a najednou je překvapivý konec. Dávám 5 hvězd.

alnahu
11.11.2020 5 z 5

Psychologický román ,který vás vtáhne do děje.Příběh dvou sester,které jsou povahově naprosto odlišné Hana-citlivá ,zodpovědná a o jedenáct let mladší rozmazlená,bezohledná Ester. Jejich vztah není zrovna nejlepší ,až do doby ,kdy obě otěhotní a to je spojí.Ester otce svého dítěte musí před Hanou utajit ,aby ji nadosmrti neztratila.Životní příběh o zradě,nenávisti ,ale i lásce a odpuštění.A tak si i Ester uvědomí .že pokrevní svazek mezi sestrami nemůže nic na světě nahradit.Pěkné čtení,ale obálka této knihy se mi nelíbí.

Ninushka
08.11.2020 5 z 5

Krásné.

kytarka
13.08.2020 5 z 5

Knihu jsem četla několikrát před lety. Teď jsem si ji přečetla znovu, z nostalgii. Vyšlo nové vydání, které mi chybělo k doplnění sbírky. Teď mám od spisovatelky vše co napsala. Příběh života dvou sester, které svůj vztah k sobě nemají moc kladný, je mezi nimi celkem velký věkový rozdíl. Pokud jste četli některou knihu p. Váňové víte, že vás čeká zapeklitým životní příběh. Ti co jste nečetli, přečtěte si třeba tuto nebo jinou, chybu neuděláte.

ArwenAragorn
10.08.2020 4 z 5

Pěkné poklidné čtení. Reálný příběh o dvou odlišných sestrách.

ErikaJ
09.08.2020 5 z 5

Opět další výborná kniha od Magdy Váňové!

jolii
09.07.2020 4 z 5

Knihu jsem začala číst čistě náhodou a vůbec nejsem zklamaná. Zašmodrchaný, ale asi i reálný příběh jedné rodiny, velmi čtivě vykreslený.