Sesterstvo

Sesterstvo https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73073/sesterstvo-73073.jpg 4 102 16

Bol na polceste k výťahu, keď sa v okienku šachtových dverí zjavilo svetlo kabíny. O sekundu výťah zastal. Automatické vnútorné dvere sa otvorili. Dávid mlčky čakal na Bena. Prešlo päť sekúnd. Potom ďalších päť. Urobil kradmý krok vpred. Šachtové dvere boli ešte vždy zatvorené. Nakoniec nazrel do výťahu cez špinavé okienko. Ben stál pri stene a pokojne sa o ňu opieral. „Hej, čo je?" spýtal sa Dávid a otvoril ťažké dvere. Z advokátovej kriedovobielej tváre naňho neprítomne pozerali vlhké oči. Zrazu sa mu ústa roztiahli do mierneho úsmevu. „Ben, nežartuj," povedal Dávid. „Prestaň s tými hlúposťami a poď von. Chcem všetko počuť." Ben sa pohol a pery sa mu pootvorili. Z úst mu stekal na bradu žiarivočervený potôčik. Dávid zachytil padajúce telo. Na chrbte Benovho plášťa sa šírila krvavá škvrna. Z jej stredu trčala ozdobná vyrezávaná biela rúčka noža.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Smena
Originální název:

The Sisterhood , 1982


více info...

Přidat komentář

princeznaaura
31.01.2024 5 z 5

Kniha se mi líbila.

Aduella
19.12.2023 3 z 5

Děj chvílemi poněkud zmatený, z konce jsem byla trochu zklamaná. Přesto se jedna o velmi čtivé dílo, přečetla jsem za jediný den. Kniha nastoluje nesmírně těžké a bolestivé téma - eutanazii a právo člověka rozhodovat o bytí a nebytí.


Eeve
17.09.2021 4 z 5

Jeden z mojich prvých thrillerov s lekárskou tematikou, aké som čítala - to bolo ešte za čias základnej školy. Vtedy mi pripadal priam dokonalý, teraz sa naň pozerám už s trochu triezvejším pohľadom :) Čo ale neznamená, že to nie je výborná kniha.
Podrobne opisuje psychický stav, motiváciu a myšlienkové pochody postáv, a to ako kladných hrdinov, tak aj tých záporných. Akcia je napínavá, všetko dopodrobna vykreslené. Je však fakt, že sa v niektorých pasážach, a to hlavne v prvej tretine knihy, knižka trochu dejovo vlečie a preto zo začiatku môže mierne nudiť.
Mňa však najviac zaujala samotná tematika eutanázie a ukončenia utrpenia umierajúcich ľudí, ktorá je stále aktuálna aj v tejto dobe a prináša množstvo rozličných názorov a argumentácií. Autor evidentne nie je proti samotnej myšlienke a cieľom danej aktivity, ale upozorňuje na to, čo vždy zlyhá - ľudský prvok. A tak je tomu i v tejto knihe. Trochu ma sklamalo nedoriešenie určitých záležitostí, ale na druhej strane to trochu okoreňuje dej a hlavne záver. Každopádne je to stále jedna z najlepších kníh od pána Palmera.

georginaa
18.10.2020 3 z 5

V dalším lékařském thrilleru se doktor dostane do velice ošemetných situací. Společenstvo sester sami rozhodovaly nad životem pacientů a podávaly smrtící injekce. Vinu ovšem dávaly tomuto doktorovi, aby zatajily svoje vraždící pohnutky. David musel opět čelit různým rozhodnutím a nic jiného mu nezbývalo, než přijít všemu na kloub a dostat tak společenství do rukou spravedlnosti

kannibal28
09.03.2019 4 z 5

prvá kniha od palmera velmi dobré dielo určite si ešte niečo od neho prčítam

sunkasmakem
10.03.2018 3 z 5

Knížku jsem celou nedočetla, jen zhruba do tří čtvrtin. Všechno mi přišlo docela zdlouhavé. Na druhou stranu pravdivé a nápad byl skvělý. 3 hvězdičky z pěti.

vikaa
08.11.2016 4 z 5

Kniha, která vyšla už poměrně dávno, ale její poselství platí dodnes. Bohužel, my lidé, nejsme zřejmě dosud připraveni na to, abychom mohli rozhodovat o životě a smrti druhých. Pořád je možné, že etické a morální důvody převálcuje touha po moci a majetku. Tohle je ten důvod, proč bych velmi zvažovala uzákonění euthanasie... Napínavý thriller z lékařského prostředí, který Vás nejen pobaví, ale také donutí přemýšlet...

syskas
22.08.2016 5 z 5

Kriminálka, ktorá sa zároveň venuje etickosti eutanázie. Veľmi dobre napísané.

konzervářka
30.03.2016 5 z 5

Jako každá knížka od autora Michael Palmer nezklamala, dá se číst i několikrát, stojí za přečtení . čtivá,napínavá, z lékařského prostředí, doporučuji

MAXA71
25.02.2016 4 z 5

Veľmi dobrá kniha. Prečítala som na jeden hlt.

Sharkess
30.01.2016 5 z 5

Knihy od toho autora mě prozatím nikdy nezklamaly. Skvělý a napínavý příběh, který nutí čtenáře číst a číst ;) Nejde se od příběhu jen tak odtrhnout, jak říkám napínavé až do konce.

rengers
29.01.2016 4 z 5

Téma eutanazie je velmi rozporuplná, nejhorší je na tom, že se dá zneužít a proto není většinou přijatelná! Knížka má dobrý spád a napětí, doporučuji.

Liana
19.04.2015 4 z 5

Ako triler to bolo skvelé, napínavé ako vsetky knihy, ktore som zatial citala od tohto autora. Jednu hviezdivku som vsak stiahla dolu kvoli istym veciam, s ktorymi sa absolutne nemozem stotoznit. Ale to je uz tema o inom... Ako triler - je to proste super.

Pája1965
22.09.2014 5 z 5

Doporučuji!!

evafort
06.04.2014

Skvělá napínavá knížka, která mě nepustila a přečetla jsem ji za jeden den. Hlavně doufám, že doopravdy se takové věci nedějí...

janno69
17.08.2013 5 z 5

Moc pěkné, napínavé čtení.Četla jsem již několikrát a vždy mám u ní husí kůži :-)