Kráľovstvo podvodníkov

Kráľovstvo podvodníkov https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378794/mid_kralovstvo-podvodnikov-5do-378794.jpg 5 2102 427

Druhý a záverečný diel megaúspešnej fantasy od vychádzajúcej hviezdy Leigh Bardugo! Kaz Brekker síce zvládol zdanlivo nesplniteľnú misiu, no doplatil na svoju achilovku a nenahraditeľný člen Zberby padol do pazúrov jeho protivníka. Podarí sa prefíkanému vodcovi bandy zosnovať ďalší diabolský plán? A najmä, dokáže táto nevyspytateľná partia vyvrheľov prekonať samých seba, aby odvrátili katastrofu, čo hrozí svetu, ktorý ich odvrhol? Pokračovanie dobrodružstiev Vranej šestky prináša poriadnu dávku akcie a napätia v príbehu plnom nepredvídateľných zvratov, zamotaných vzťahov a výnimočných osobností týchto sympatických antihrdinov. http://www.uniknihy.sk/produkt/kralovstvo-podvodnikov/... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , Slovart (SK)
Originální název:

Crooked Kingdom , 2016


více info...

Přidat komentář

ctenarMarLnYI
08.04.2024 5 z 5

Tuto smečku lumpů mám raději než Alinu. Jen bych je udělala starší ,protože mi takové zkušenosti a dovednosti nesedí k tak nízkému věku.

TessieB
01.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl navázal přesně tam, kde jsme v prvním skončili. Nečekejte tedy žádný pozvolný rozjezd, jako tomu bylo u Šesti vran. Jízda od první do poslední stránky, kterou jsem si užívala plnými doušky. Na jednu stranu mě mrzí, že série měla jen dva díly, na tu druhou je ale pravda, že bych se u pokračování hodně bála uvěřit Kazově genialitě a štěstí. Každopádně oba díly byly naprosto skvělé a určitě si od autorky přečtu i sérii Griša. Sice mi tam budou chybět mé oblíbené postavy, ale Grishaverse byl super! Co se týče konce, za ty dva díly jsem si ty kanálový krysy z Barrelu tak oblíbila, že mi to vůbec nepřišlo kýčovité, i když to parametry mělo. Za mě opravdu skvělá série.


Michelle13
01.04.2024 3 z 5

Prohnilé město je kniha, která slibuje temnou a nekompromisní dobrodružnou jízdu v podsvětí korumpovaného města. Příběh nás zavede do světa Kaze Brekkera a jeho společníků, kteří se vydávají na odvážnou cestu za velkou odměnou. Bohužel se brzy střetnou s intrikami a zradou, která ohrožuje jejich plány. Ačkoli má kniha zajímavý základní příběh a prostředí tak mě to moc nebavilo. Některé kapitoly byly za mě zbytečně zdlouhavé. A kniha jako taková by klidně mohla mít o 100 stran méně. Hodnotím to průměrně, protože příběh neurazí a nenaštve, ale ani si z něj nesednu na zadek je pravda, že někdy to bylo dost napínavé, ale taky jsem měla někdy pocit, že bych nejradši přeskočila stránky. Ještě popřemýšlím jestli si přečtu od autorky ještě nějaké další knihy, protože třeba na Grišu jsem hodně zvědavá.

Slezadav
04.03.2024 5 z 5

Dost mě překvapilo, že se autorce povedlo udržet vysokou laťku z Šesti vran. Kazova parta mě neskutečně bavila i napodruhé. Příběh je velmi dobře členěn a téměř po každé kapitole jsem měl touhu hned číst dál. Děj má skvělý spád plný zvratů, který je občas přerušen nějakým flashbackem. Backstories jednotlivých postav jsou vesměs zajímavé a vhodně dané postavy tvarují. Možná tady ovšem bylo flashbacků až příliš. Jsem rád, že se tentokrát autorka s akcí v závěru dokázala udržet na uzdě a nepůsobilo to tak neuvěřitelně, jako v předchozím díle. Na můj vkus byl závěr teochu moc přeslazený, ale to jsem ochoten v rámci žánru odpustit. Je až k nevíře, jak moc se tahle série autorce povedla, na rozdíl od klišovité a křečovité Griša trilogie.

Nudlesmakem
03.03.2024 5 z 5

Prohnilé město je oproti Vranám daleko dynamičtější, spousta nečekaných zvratů, vždy máte pocit, že už víte a najednou je všechno zase jinak. A nezbývá než obdivovat Kazovu genialitu, potažmo autorčinu.
Za mě skvělá kniha od které se nešlo odlepit.

Kate3003
26.02.2024 3 z 5

Séríí Šest vran si to u mě autorka o něco vylepšila, protože po zkušenosti s Grišou a Wonder Woman jsem si nebyla jistá jestli od ní chci něco číst. Umí totiž vymyslet skvělý svět, ale její styl psaní mi úplně nesedí.
Oceňuji systém, který autorka pro svoje knihy vymyslela, ať už ten magický nebo ten „politický“. Rozdělení Grišů a pravidla panující mezi gangy či obchodníky v Ketterdamu jsou opravdu zajímavé. Stejně tak informace o jednotlivých národech a zemích, které zde dostaneme.
Postavy jsou velmi dobře vykresleny a přesto, že někdy jsou na ránu a jednají trochu zvláštně tak si čtenáře dokážou získat. I u tohoto dílu bych měla výtku k tomu, že jednání hlavních hrdinů zcela nesedí k jejich věku.
Děj je občas trošku chaotický, ale to je celý život v Barrelu takže mi to nepřišlo až tak hrozné. Bohužel chvílemi jsou jednotlivé situace zbytečně překombinované což ve mně vyvolávalo tendenci se plesknou do čela a říct si „A tohle je tu jako proč?“. Určité situace se to trošičku opakovali, ale musím uznat, že autorka uměla i překvapit.
Jeden ze závěrečných zvratů jsem opravdu nečekala a jen málokterý autor má odvahu něco takového udělat. Takže za to celkem plusové body. Závěř knihy nechává spoustu otevřených možností jak na příběh navázat takže jsem zvědavá zda toho autorka nějak využije.
Každopádně znovu musím vyzdvihnout grafické zpracování knihy, které je prostě skvělé.

Betulefetule
05.01.2024 5 z 5

Knihy od Leigh Bardugo naprosto zbožňuji! Druhý díl Šesti vran je stejně tak chaotický, akční a dokonalý jako ten první. Knihu jsem měla přečtenou snad do dvou dnů, a vůbec toho nelituji :)

Winoga
21.12.2023 5 z 5

Tuto knihu jsme si četli po večerech nahlas s mým synem a moc se nám líbila, velmi rádi jsme četli pokračování fantastických Šesti vran. Kniha je dlouhá, ale dvakrát se směr změní a napětí se dá krájet. Souboje s Dunjašou byly skvostně podány. Kdyby byl třetí díl, určitě zase budeme číst.

Anya_06
20.12.2023 3 z 5

Musím se přiznat, že po prvním díle mě tahle kniha trochu zklamala. Neříkám, že byla špatná, ale na první díl zkrátka nemá.

Příběh byl místy až moc předvídatelný a některé postavy (např. dunyasha) mi přišlo, že se objevily z ničeho nic, protože se tam autorce prostě líbily. Ale jak už jsem řekla, špatné to nebylo.

DarieReed
12.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Neříkám, že se jednalo vyloženě o špatnou knihu - začala moc dobře a měla jsem velká očekávání (asi tak jako jsem od 1. dílu nečekala nic), ale nakonec jsem byla velmi zklamaná. Ano, oddech to byl (když jsem zrovna nepřevracela oči "co to zase vymyslela" a "proč to zase dělaj") a docela i zábava (když pominu "už ať to dočtu").

Očekávala jsem, že kniha bude mít spád, že se budu bavit a bude to hezky plynout a ubíhat, pravda byla taková, že jsem se víc nudila pasážemi, které pro mě nebyly zásadní a taky tím, kolikrát autorka hodila hrdinům klacky pod nohy jen proto aby šlamastyku, do které se tak dostali, vyřešila opět stejným nečekaným zvratem v událostech, který byl jen velmi málo uvěřitelný - deus ex machina nevyřešitelných situací

Kostra příběhu tak vypadala asi takto: máme plán na záchranu - záchrana se povedla - máme plán na zničení svých nepřátel - odhalil nás a málem jsme umřeli - máme nový plán - ale moji lidi chtějí i další věci, kromě ničení nepřátel - to nevadí vymyslíme to jinak - máme plán - odhalili nás, málem jsme umřeli - máme nový plán - čtenář si myslí, že jim zase nevyšel ALE přijde informace, kterou nevěděl, ale která nedává moc smysl - konečně se dostáváme do finále - umírá vedlejší postava, kterou jsem neměla ráda a ani to se mnou nehnulo - nemastný neslaný konec, který odpovídal kvalitě druhé knihy, ale naprosto ponižoval příběh knihy první.

EjkaM
03.11.2023 4 z 5

Ale jo, proč ne. I když už překombinované. Ale dokonce ani totální happyend se nekonal a konec lehce otevřený - plus body. Protivníci hloupli, hrdinové byli ještě dokonalejší, akce na mě příliš přesně vypočítaná a přehnaně stupňovaná. Ona i ta fantasy musí být "uvěřitelná". Ale účel úniku, zábavy a rozptýlení plně splněn.

Butterfly340
30.10.2023 5 z 5

Tak tohle bylo naprosto dokonalé!

Už dlouhou dobu se mi nestalo, že bych měla potřebu knihu tahat všude s sebou a číst každou volnou minutu.
Prohnilé město mi vzalo dech a já vlastně lituji, že jsem ho přečetla tak rychle, protože co teď se životem, že? Xd
Vím, že ať už teď šáhnu po jakékoliv knize, tak ta se této prostě nevyrovná.

Prohnilé město je maximálně čtivé. Pořád se tam něco děje, žádný hluchý pasáže. Líbilo se mi, že jsem vůbec nedokázala předvídat, co se stane v příští kapitole, natož abych tipovala konec.
Postavy jsou všechny sympatické, ale to už byly i v prvním díle, co si tak pamatuju. Celou šestku jsem měla ráda. Autorka si s každým z nich vyhrála. Všichni jsou jedineční a uvěřitelní. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo mládí hrdinů. Klidně by nevadilo jim pár let přidat.
Další, co působí velmi propracovaně, je prostředí. Přijde mi, že s každou další knihou je ten svět lepší a lepší. Troufám si říct, že jsem toho už přečetla dost, no a kdybych měla vybrat nejkvalitnější fantasy svět, tak zvolím právě grishaverse. Takže tak.

Prohnilé město je dost zamotaná kniha, čtenář musí být v pozoru každou stránku, nesmí odpočívat :D Zároveň se předpokládá znalost prvního dílu a trilogie Griša. Zvlášť ten první díl je důležitý. Pokud jste ho nečetli, tak se v knize vůbec nebudete orientovat.
Přiznám se, že já jsem ho četla před lety. Něco jsem si pamatovala, ale detaily se mi z hlavy přirozeně vykouřily. Při čtení Prohnilého města jsem toho litovala a nadávala si, že jsem si druhý díl měla přečíst hned po vydání a ne tak dlouho vyčkávat xd

Kateřina259
23.10.2023 5 z 5

Tento díl jsem si užila stejně jako první. Musím přiznat, že mi někdy šla až hlava kolem z toho, jak dokázal Kaz vše promyslet do nejmenšího detailu. Těším se, až si přečtu další příběhy z tohoto světa.

kayu
15.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Knížka se mi četla lépe než předchozí díl, protože už jsem znala všechny hlavní hrdiny a o to víc jsem si užívala pasáže o jejich minulosti. Příběh je nabitý akcí a oproti prvnímu dílu se může zdát trochu chaotický, ale i tak jsem si čtení moc užila. Co se mi naopak nelíbilo, byl způsob pojetí Matthiasovi smrti. Přišlo mi, že tam byla přidána jen za účelem šokovat čtenáře a nebyl jí věnován dostatečný prostor.

Shirako
13.10.2023 1 z 5

Ne, ne a znovu ne. Říkal jsem si, že třeba druhá kniha bude lepší. Není. Je snad ještě horší. Tuny a tuny zoufalé nudy, které jsem místy musel přeskakovat. Upozorňuji, že jsem dočetl do 60% (čteno na čtečce) a tam skončil. Tím se tato kniha zařadila mezi pouhé 2 které jsem nezvládl dočíst.
Postavy které se objevují, jen aby se objevily a každý, opravdu každý měl svého záporaka. Milostné vztahy, které mi pily krev s každou další načatou epizodou. Další nadpřirozené postavy, jen aby byla větší hrozba. A k tomu stále chování postav, které absolutně neodpovídá jejich historii. Ufff. Ne prostě ne....

knihomolkajanca
08.10.2023 4 z 5

Leigh Bardugo se proslavila svou knižní sérií Griša, která si získala čtenáře nejen příběhem, ale i originálním magickým systémem. V Šesti vranách a Prohnilém městě se do tohoto nemilosrdného světa vrací znovu, tentokrát však popisuje kroky party kriminálníků v čele s Kazem Brekkerem, proslulým zlodějem a podvodníkem.

Protože jsem Šest vran v minulosti již četla, moc dobře jsem věděla, co mě čeká. A musím říct, že i napodruhé to byl zážitek, který stojí za to. V obou knihách se střídají pohledy jednotlivých postav, kterých je docela dost. Audioknihy jsou však v tom případě moc hezky zpracované, protože každého z hrdinů načetl jiný interpret. Právě tento aspekt jsem při poslechu velmi ocenila, protože to napomáhá k lepší orientaci v ději.

Šest vran jsem si zamilovala kvůli toho, že nabízí příběh padouchů, postav s temnou minulostí a mnoha démony. Přesto, že balancují na hraně života a smrti, dobra a zla, jsou podmanivé a nejde jim nefandit. Bardugo navíc minulost a přítomnost dokáže skvěle prolínat, informace dávkovat tak akorát a všechno do sebe zapadá tak jak má. Nechybí napětí, zvraty ani romantika, které tady rozhodně má šťávu a je jí tak akorát.

Zatímco Šest vran nabízí příběh s velkolepým a strhujícím závěrem, Prohnilé město se odehrává v zákoutích Ketterdamu. Je komornější a místy i temnější. Nenabízí tak přímočaře gradující linku a nečekejte ani typický happy end. Přesto ale stojí za přečtení, už jen kvůli tomu vývoji, kterým si tady naši temní hrdinové projdou a autorka tady navíc moc hezky zpracovává téma závislostí. V Šesti vranách u mě jasně vedla dvojice Nina a Matthias, ale po Prohnilém městě už se tak jednoznačně rozhodnout nedokážu. Všechny postavy totiž mají něco do sebe a každá z nich by mi v příběhu chyběla...

Za obě audioknihy k recenzi moc děkuji Audiotece.

Audrina
20.09.2023 4 z 5

Je bez debat, že Bardugo umí psát čtivé příběhy a v rámci svého žánru rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co lze najít. První díl Šesti vran mě nadchnul, příběh měl spád a byl originální, u druhého jsem ovšem měla občas pocit, že se vše zbytečně táhne a nedokázala jsem se do něj nějak začíst. Pořád to bylo čtivé a zajímavé, ale hlavní zápletka mě zkrátka nenadchla tolik jako u prvního dílu.

cziss
04.09.2023 2 z 5

Druhý díl navazuje na ten první bez přerušení. Bohužel se mi tento díl zdá ještě slabší. Knížka je plná rozporů, zejména jde o mládí hrdinů a jejich schopnosti a úspěchy vůči jejich starším a zkušenějším protivníkům. Také autorka čtenáře často ujišťuje o tom, že postavy jsou zločinci přitom jsou postavy charakterově napsány jako velcí klaďasové (řekl bych). Prostě se tomu všemu dá těžko věřit. Celkově mohla být knížka výrazně kratší, kdyby se šetřilo na nadbytečných romantických pasážích, ale to asi patří k Young Adult. Každopádně nutno dodat, že pokud už jste četli první díl, tak bez druhého dílu bude příběh neuzavřen.

kindlova42
23.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl navazuje tam, kde první skončí. Našich šest vran úsilně pracuje na tom vylízat se ze zapeklité situace ve které jsou. Kazův mozek jede na plné obrátky a společně s ostatními potí krev. Děj je nabitý akcí.
Ovšem občas bych spíše ocenila pomalejší tempo, kdy by postavy dostali více prostoru na to trávit spolu čas, tak abychom dostali více rozhovorů. Hlavně mezi našimi třemi páry, které byli dost rozlítané po celém Ketterdamu.
Musím říct, že osud jednoho páru mi vehnal slzy do očí a asi to autorce neodpustím.
Prohnilé město považuji za povedené dobrodružství, klidně bych si přečetla i třetí díl kdyby byl, abych se dozvěděla co bylo dál s vránami, protože tohle rozhodně nebyl konec jejich klikaté cesty :)

lassse
23.08.2023 2 z 5

Uf, tak to bylo veliké trápení. Bardugo holt není můj šálek kávy, ale měl mě varovat již první díl. Hodně nudná knížka.

Štítky knihy

napětí intriky tajemství

Autorovy další knížky

Leigh Bardugo
americká, 1975
2017  90%Šest vran
2017  80%Světlo a stíny
2018  92%Prohnilé město
2019  84%Zjizvený král
2017  77%Bouře a vzdor

Kniha Kráľovstvo podvodníkov je v

Právě čtených80x
Přečtených2 820x
Čtenářské výzvě420x
Doporučených339x
Knihotéce971x
Chystám se číst670x
Chci si koupit252x
dalších seznamech24x