Šest snadných kapitol

Šest snadných kapitol https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34106/sest-snadnych-kapitol-34106.jpg 4 18 4

Šest přednášek sebraných v této knize přibližuje čtenářům Feynmana-Učitele prostřednictvím úvodních, technicky nenáročných kapitol z jeho monumentálního díla.

Žánr:
Literatura naučná

Vydáno: , Aurora (Praha)
Originální název:

Six Easy Pieces


více info...

Přidat komentář

x1carbon
30.10.2021 3 z 5

Občas zajmavé souvislosti a pohled na věci. Čekal jsem, že kniha nabídne širší obzor, ale spíše pokrývá látkou gymnázia. To mě trochu zklamalo. Nejspíš je určena jinému publiku čtenářu než jsem očekával.

jakub2199
22.02.2020 3 z 5

Tato kniha je spíše pro znalce fyziky než pro neznalce. Je spíše pro studenty, než amatéry. A tak váš závěr, vaše porozumění a vaše zhodnocení po dočtení bude reflektovat vaše postavení ve fyzikálním světě.
Knižně je to rozhodně zajímavý pokus. A přesto, že je prezentován jako úvod do fyziky, berte to spíše s rezervou protože Feynman od vás očekává více než jen elementární znalost fyziky. Jde každopádně o zajímavý výbor nejzajímavějších fyzikálních fenoménů a proto je možné ho využít jako odrazový můstek při hlubším studiu fyziky, či jako zdroj informací.
Rozhodně je skvělá pro nahlédnutí do fungování mysli jednoho z největších fyziků 20.století.
Za mě byl kniha polovičním úspěchem, měla zajímavé pasáže a čtivé úseky. Ale stejně tak měla ekvivalentní množství kapitol, kterými jsem se prostě jen pročetl a myslím, že jsem si z nich neodnesl vůbec nic.
Myslím, že pokud zvažujete přečtení, tak zkuste přečíst dvě kapitoly, pokud vás kniha neosloví do té doby, tak to už lepší nebude.


ladyfromskye
25.03.2016 3 z 5

Byl to takový pokus. Dokážu já, člověk, který z fyziky, ačkoliv ho zajímala, téměř po celé čtyři roky na přírodovědném gymnáziu málem propadal, pochopit tuto přírodní vědu z výkladů jejího snad nejlepšího učitele? Ano!
Šest snadných kapitol je kniha ideální k prvnímu "oťukání", pokud pochopíte látky přednesené tady, pokud vás toto podání fyziky zaujme, není důvod nepouštět se do souboru Feynmanových přednášek. Já osobně lituji, že mi je paní profesorka nedoporučila. Moje známky by zřejmě byly docela jiné.

Gimli
24.07.2015 4 z 5

Je to vlastně taková upoutávka na třídílné Feynmanovy přednášky z fyziky, které by měly být čtivé a srozumitelné, ale zároveň vyžadující vhled a snahu pochopit. U mě to zabralo a první dva díly Přednášek jsem si již pořídil.