Šerý svět

Šerý svět https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391215/bmid_sery-svet-Ba9-391215.jpg 4 16 7

Arrieth je Průvodkyně v Šerém Světě, což je jakýsi paralelní svět, ve kterém se ocitají lidé nacházející se v kómatu, a kteří mají i nemají možnost dostat se z tohoto místa a procitnout zpět do reálu. True je mladý muž, který měl autonehodu a v Šerém Světě se stal Svěřencem právě Arrieth. Ta mu pomáhá, aby nasbíral takový počet bodů, díky kterému se z kómatu probudí. True je jako Arriethin žák mimořádně schopný a velmi rychle sbírá požadované body. Vedle snahy pomoci Svěřenci ve sbírání bodů vede Arrieth svůj vnitřní boj s vyrovnáním se s minulostí, což se jí už přes deset let nedaří. Zápolí s láskou a věnuje se svým miláčkům – závodním vozům. Jak se True popere se Světem? Jak Arrieth zvládne své těžké zkoušky? Co se jí vlastně stalo?... celý text

miro1698
miro1698
14.12.2018 4 z 5

Tato kniha sice není můj šálek kávy, ale určitě stála za přečtení. Čekal jsem z anotace, že kniha bude obsahovat víc akce, ale je to víc oddechový.

becheruška
becheruška
27.11.2018 5 z 5

Tato kniha se čte velice dobře a jedním dechem.
V knize se najde jak akce a oddech, tak i erotika. Od počátku má kniha spádový děj, člověk se nenudí, naopak přemýšlí nad variantou konce. Originální myšlenka této knihy, jak prožít kóma, vás donutí zamyslet se nad touto tématikou. Jako skrytý podtext já sleduji i poučení čtenářů, jak může dopadnout lidský život, pokud jednáme zbrkle ve vypjatých životních situacích. Varianty konce života jsou zde naznačeny hlavní hrdinkou.
Zajímavé by bylo zpracovat tento nápad do filmové podoby.
Pavlína Korandová


kristyna2658
kristyna2658
02.11.2018 5 z 5

Ze mě super. Sama se čte. Jsou tam nečekané zvraty... je skvělá. Mně se to líbilo, sem tam byl okamžik,kdy jsem myslela,že to vzdám,ale nakonec jsem ji dočetla a jako celkovy nazor na knihu? Jsem spokojena a překvapená.

Skallarix
Skallarix
01.11.2018 2 z 5

Svět, který nás čeká na druhé straně, či možná jen některé....

Líbil se mi ten nápad, oceňuji celkový rámec příběhu. Originální, neotřelý... Sic jsem si takové světy nikdy takhle nepředstavoval - ale i proto to bylo pro mě něco nového a svým způsobem zajímavého. Příběh byl krom své originality velmi čtivý a měl spád.
Na druhou stranu - toto nebyl můj šálek. Knihu bych doporučil spíše ženám, neboť skýtá mnoho prvků z literatury zaměřené na ženské čtenářstvo, červené knihovny.

Inu, to, co se odehrává v "Šerém světě" jsem bral více jako zpověď (třeba Arrieth, pokud potřebujete vědět čí), než čistý fantasy příběh. To vše uvnitř jsou sny a kulisy něčeho, co se nemusí čtenáři hned ukázat, však ten, kdo umí číst mezi řádky, pozná, že to není jen fantasy, které se snaží dobýt literární příčky svou originalitou. Je zde něco hlubšího, skryto pod tím vším...
Ano, některé postavy mi byly zcela cizí, nepříjemné, nesympatické, či jsem nemohl pochopit jejich myšlenkové pochody, některé situace mi přišly i absurdní... A jak jsem psal výše, řekl bych, že své fanoušky si Šerý svět najde spíše mezi ženami, i proto jsem se nemohl tolik ztotožnit s příběhem já. Ale musím zopakovat - toto je více než jakýkoliv příběh na zahnání nudy, na ukolébání před spánkem, či příběhem jen tak pro radost - je jistou zpovědí, zahalenou do kulis jiného světa. Šerého světa.

Rád bych jen dodal, že se jedná o autorčinu prvotinu v takovémto formátu a velikosti - a na to své "první" si vedla velmi obstojně. Jsem zvědavý na další příběhy z dílny Poli Tajemné.

verush.d
verush.d
24.09.2018 5 z 5

oddechovka, originální nápad, žádný kýč

lucie9465
lucie9465
13.09.2018 5 z 5

Knížka se mi velmi líbila,přečetla jsem ji jedním dechem

jardajh
jardajh
10.09.2018 5 z 5

Stojí za to přečíst, poutavý příběh.

Štítky knihy

upíři vlkodlaci erotika městská (urban) fantasy

Autorovy další knížky

Poli Tajemná
česká, 1992
2018  80%Šerý svět
2018  87%Vzplanutí
2019  70%Vzpomínky vlčice

Kniha Šerý svět je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce39x
Chystám se číst21x
Chci si koupit8x