Serafína a roztrieštené srdce

Serafína a roztrieštené srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356506/bmid_serafina-a-roztriestene-srdce-Y0U-356506.jpg 5 52 17

Serafina (R. Beatty) série

< 3. díl

Serafína sa zobudí sa v nevysvetliteľnej tme, na tele má jazvy z neúprosného boja a onedlho zistí, že život v Biltmore sa nepredstaviteľne zmenil. Zdá sa, že všade naokolo sú nepriatelia, no ešte väčšmi ju prekvapí to, čo robia jej starí kamaráti. Biltmore je v ohrození. Blíži sa k nemu záhadná sila. Nemá meno, ale prináša so sebou prudké búrky a povodne, ktoré strhávajú všetko, čo im stojí v ceste. Serafína musí odhaliť pravdu o tom, čo sa jej stalo, a nájsť spôsob, ako ovládnuť svoje nové schopnosti, kým nie je neskoro. Má iba niekoľko dní, aby dosiahla takmer nemožné, a tak zo všetkých síl bojuje o to, aby sa znova stala strážkyňou Biltmoru, Braedenovou priateľkou, dcérou svojho tatka, hrdinkou Blue Ridge Mountains a všetkých obyvateľov i tvorov, ktorí ich nazývajú svojím domovom. V strhujúcej tretej časti úspešnej série Roberta Beattyho sa Serafína zaslúžene zaradí k literárnym šampiónkam, lebo zvádza urputný boj, aby obránila všetko, čo miluje, a stala sa tým, kým sa má stať.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Serafina and the Splintered Heart , 2017


více info...

Přidat komentář

haki34
27.04.2023 4 z 5

(SPOILER) tak a jsme u konce..minimálně zatím...a tolik věcí mi chybí !!! s kým má Serafinina matka koťata ? koho si Serafina zvolí ? Waysu ? Braedena ? nebo přijde někdo jiný ??? a jak to vše bude pokračovat dál ??
popořádku...třetí díl pádí závratným tempem...hned na začátku se Serafina aka Uma Thurman vyhrabe z hrobu..ale ejhle, jaksi není tak úplně v pořádku...tak trochu duchařina, trochu jiný level než předchozí dvě knížky... s pomocí obrácené čarodějky se jí nakonec povede se dostat do pořádku. A svět kolem pádí, bouře zuří...zvládne to Serafina s kamarády ?? zvládne...jen si myslím, že to zlo přeci jen nezničili úplně. Chybí mi i spousta jiných odpovědí, nejen ty na úvodní otázky...a bude mi chybět i Serafina...
Má to své mouchy, to ano, ale taky se mi celá série moc líbila !
doporučuji !! (a ráda bych si ještě nějakou Serafinu přečetla :))

Adrim
11.04.2021 5 z 5

Ze všech 3 knih série mě tato bavila asi nejméně. Tím nechci tvrdit, že je špatná, rozhodně stojí za přečtení :-). Jen na mě osobně působily některé části zdlouhavě. Avšak kniha byla opět plná překvapení a bavilo mě ji číst.


veru1367
04.04.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila. Krásně uzavírá sérii. A série byla super!!

jennefer
08.06.2020 4 z 5

Dobře. Přečetla jsem celou sérii. A teda - je to PECKA! Nejsou hloupé, základ se staví na přátelství a rodině, mají hlavu a patu a při tom jsou všechny příběhy jednoduché a přehledné, nenašla jsem ani jednu chybu v textu (což je poslední dobou spíš výjimka, překladatel konečně umí spolupracovat s korektorem), a ty obálky? Uau! A hlavně - krásně se čtou!
...a bonus na závěr? Už aby byla přeložena Willa of the Wood a taky Serafina and the Seven Stars! Na knihy v angličtině si totiž stále netroufám... Tak honem!

Hoshi
13.05.2020 5 z 5

Začátek třetího příběhu byl pro mě velkým zklamáním. Nemohla jsem se začíst, nebavilo mě to. Chvíli jsem přemýšlela, že knihu odložím, ale má zvědavost zvítězila. A jsem za to ráda. Příběh se stal čtivým, zábavným, napínavým, strašidelným a bavil mě. Těším se na pokračování.

Natálie319
25.01.2020 5 z 5

Skvělá kniha jako ty předešlé

Natálie319
25.01.2020 5 z 5

Opravdu skvěla knížka stejně jako předešlé

MarMarMar007
23.10.2019 4 z 5

Úžasné pokračování, napínavý děj, hezká obálka knihy. Doporučuji

anibeni
06.09.2019 5 z 5

Neskutečné, že i třetí díl je stejně dobrý, jako ty předešlé, ne-li dokonce zas o kousek lepší..

Cleo De Nile
06.06.2019 5 z 5

Jak to ten Robert Beatty dělá, že si celá jeho trilogie drží stále vysokou kvalitu, a dokonce se díl od dílu zlepšuje?
Tento díl je sice poslední, ale jak sám autor uvedl na konci knihy, dočkáme se volného pokračování, kterým nás bude provázet jiná hrdinka, na kterou se už moc těším. Jsem zvědavá, jestli překoná naši milou H.CH.K. Serafinu :)
Musím říct, že ten začátek s hrobem byl docela strašidelný, vzhledem k tomu, že je to spíše dětská (no, tak pro dvanáctileté výš) knížka. Na konci to do sebe celé krásně zapadlo, a nic z toho, co jsem se dozvěděli v předchozích dílech, tam nebylo nadarmo. Vynikající série, ráda se k ní budu vracet.

Erlif
29.03.2019 5 z 5

Tak od poslední knihy jsem se nemohla odtrhnout od začátku do konce. Tahle kniha si plný počet rozhodně zaslouží. Od prvních stránek napínavé a kniha Vám nedovolí ji odložit... Udržuje napětí, nemá hluchá místa a opravdu jsem ji zhltla jedním dechem za jeden den :-) Jen tedy člověk nesmí zapomínat, že čte knihu pro děti a mládež, takže je to napínavé takovým tím hezky milým způsobem :-)

Barik05
27.01.2019 4 z 5

Podle mě asi nejslabší díl, ale užila jsem si ho.

Kate_Hall
21.07.2018 3 z 5

Na pokračování této série jsem se velmi těšila, ale bohužel mě zklamalo. Narozdíl od předchozích dílů, se příběh vlekl a měl velmi pomalý rozjezd. Ano, byl pomalý začátek, ale tato pomalost se pro mě vlekla celou knihou.

Začátek byl sice pomalý, ale toto nahrazovali zajímavé části, kdy jsme se Seraphinou poznávali a bádali po tom co vlastně jsme a co se událo v době o které Seraphina nevěděla.

Děj se rozvíjel dál a dál, a my jsme byli pořád na začátku - v té době jsem si řekla, že na tom je už něco špatně. Tedy ve zkratce: Začátek by mohl být zkrácen klidně o 50 stránek.

Pak mám ještě jednu poznámku k horšímu.
Na konci mi nedávala smysl slova, která hlavní hrdinka řekla, s tím co se potom dělo. Pořád to zcela nechápu, ale možná je chyba pouze v mém chápání.

Také mě nudí monotónnost příběhu.
Vždy jde o to stejné a děj se v základech opakuje. Objeví se problémy, potom nepřítel a dále... no, dále to už známe.

A teď nějaké ty kladnější názory.
Příběh byl propracovaný, ale přitom lehký na čtení. Někde se sice našlo místo kde by se příběh mohlo zkrátit nebo prodloužit o pár stránek, ale i tak to bylo po této stránce dobré.
Ani nevím jak bych popsala kladnější názory dále, protože za mě to bylo dobré, ale bylo tam spousta chyb. Proto 3/5.

RemiBlack
05.05.2018 5 z 5

2018/21
Závěrečný díl trilogie - logicky si řeknete, že tohle je ta pecka na závěr. A Serafina si po celou dobu udržela výbornou úroveň. :)
Příběh mě bavil. Je poutavý, nenechá vás vydechnout. Jediné, co mě trochu zklamalo, že začíná událostí, která je prostě fyzicky nemožná.
Tenhle nedostatek je ale bohatě vyvážen zbytkem knihy.
Doporučuju, rozhodně není to jen kniha pro dvanáctileté holky. Myslím, že bude bavit každého bez ohledu na věk atd. Toto si jednoduše zamilujete. :)

SknihouVrukách
08.04.2018 5 z 5

Skvelé zakončenie Serafíny. Napínavé od začiatku až do konca. Serafína nie je jedna z ufňukaných a naivných hrdiniek.

Fantasysvet
02.04.2018 3 z 5

Záverečná časť knižnej trilógie o Serafíne prináša so sebou malú dilemu. Na jednej strane tu máte rozuzlenie celej Biltmorskej záhady. Čo ukrýva a čo sa na konci tohto príbehu stane, pozornejší čitateľ dokázal odhaliť už v závere druhého dielu. Pompézne boje, ako aj odkrytie identity nového protivníka, neprekvapia. Neprinesú chcený vau efekt. A ani z opisu okolia sa nebudete toľko tešiť. Veď, už toľkoráz ste sa k nemu vracali.

Na druhej strane sa Robertovi Beattymu podarila vytvoriť ideálna knižná séria pre násťročných, ktorá úprimnosťou, otvorenosťou či vášnivosťou vtiahne prirodzene do deja každého milovníka detskej fantasy či YA literatúry. Aj keď má svoje nedostatky, dokážete ich časom prehryznúť, ponoriť sa do deja a vychutnať si spanilú jazdu neprebádaným územím z roku 1889. Zabavíte sa, poplačete si, sem-tam budete nahnevaní, inokedy rozjarení z toho, čo si pre vás autor pripravil. Serafína je svojská. A táto jej vlastnosť z nej robí knižnú postavu, ktorú si musíte obľúbiť. Pripomína vám tak trochu Annu zo Zeleného domu, ktorá, ak by mala niekoľko magických vlastností, zažila by niečo podobné ako naša mladá divošelma

Princezna22
01.04.2018 5 z 5

Opět skvělá kniha! Napínavé,svižné,místy strašidelné. Za mě rozhodně doporučuji! :) Já knihu nemohla odložit a přečetla jí jedním dechem .

Kniha Serafína a roztrieštené srdce je v

Přečtených76x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených7x
Knihotéce93x
Chystám se číst40x
Chci si koupit11x