Jednou a navždy

Jednou a navždy https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107147/bmid_jednou-a-navzdy-2-vydani-107147.jpg 5 168 25

Sequels série

1. díl >

Victoria Seatonová žije s rodiči a mladší sestrou v americkém městečku Portage a miluje svého přítele z dětství Andrewa. Rodiče však při tragické nehodě zahynou a obě dívky musí odjet k příbuzným do Anglie, navíc každá do jiné rodiny. Victorii si vezme na vychování vévoda z Athertonu, neboť usoudí, že dívka bude ideální manželkou pro jeho synovce lorda Jasona Wakefielda. Victoria však sňatek s Jasonem, který se po zkušenostech z prvního manželství stal cynickým a nesympatickým člověkem, neustále odmítá, ačkoli k němu pociťuje vzrůstající náklonnost. Oběma mladým lidem však trvá příliš dlouho, než k sobě najdou cestu a jeden druhého přesvědčí o své lásce. Když se jim to konečně podaří, už je možná pozdě…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Once and Always , 1987


více info...

Přidat komentář

Ála1968
31.03.2023 5 z 5

Tak to zase byla nádhera.Zatím tato a Whitney byly nejúžasnější.Jsou pro mě TOP.

Karmen86
09.01.2023 5 z 5

Opět moc krásný příběh.


helenkan
05.08.2022 5 z 5

Joj, to jsem si vychutnala a znovu připomněla krásnou romantiku. Po thrillerech co jsem teď četla jsem potřebovala změnu.

Marci_Vaj
05.02.2022 5 z 5

Ach úžasný Jasone...to ti to trvalo, ale dá se jeho jednání pochopit, to co zažil v dětství.... Victoria byla báječná. Škoda, že nebylo víc stránek o tom, jak v nich ta láska vzrůstala. Moc pěkný příběh, skvěle napsaný, dobře přeložený, až moc rychle přečtený :)

miruska1
10.07.2021 5 z 5

Skvělý příběh, nic mu nechybělo, smiala som sa i plakala, s napětím očekávala jak to dopadne. Tory bola skvělá. Jason dokonalý - krásný, chytrý, bohatý- len v určitých případech potřeboval nápovědu aby mu došlo jak se věci mají :-D (tipicky mužské)

hraskovie
04.01.2021

Prosím vás, kniha o Dorothy nebola?By ma zaujímalo, čo sa s ňou stalo

Khira
30.12.2020 5 z 5

Za mna plny pocet. Victoria bola naozaj zlaticko, Jasona zvladala priam skvele. Jasonov postoj bol v knihe pochopitelny, dobre vysvetleny co ma naozaj tesi. Neznasam umelo nafuknute pribehy. Bolo to uveritelne. Intriganku som si tiez oblubila, bol to majstrovsky tah. Za mna top

luci2
12.05.2020 5 z 5

Ze začátku jsem chtěla napsat to, ale byla nádhera. První třičtvrtě knihy jsem byla naprosto uchvácená, ale v průběhu čtení jsem našla malé skvrnky na kráse. Stále váhám jestli ji mám zařadit mezi svých několik TOP. Příběh je moc hezky napsany a autorka má ctivy rukopis, který není nudný a při čtení se budete bavit. Neboť příběh se vyznačuje chytrosti, stribritym humorem a zajímavým dějem, jenz se dotkne vaši duše. Jason byl vlk, který vrci obcas skrabe, ale nekouše. Z obavy milovat se uzavírá před celým světem a především sám před sebou. A proto, aby mu nebylo ublíženo ubližuje druhým. Nevěří lidem především ženám a tak je těžké se dostat přes jeho ochrannou slupku. To vše až do doby než se na scéně objeví statečná, trpeliva, soucitná a vstřícná Victorie, která se rozhodne získat jeho srdce a důvěru. Ale i tak to pro ni nebylo lehké... U čtení této knihy se rozhodne nebudete nudit a emoce ve vás budou vírit jako na kolotoči. Neubránila jsem se slzám, ale i tak se mi příběh líbil, proto ho všem vřele doporučuji.

petraj30
08.08.2019 5 z 5

Krásná kniha. Jason se v některých chvílích choval jako blbec (ne, že by to byla nějaká novinka). Victoria byla správná ženská. Na to že byl příběh celkem dlouhý, jsem se moc nedozvěděla o její setře, takže 1 kapitola navíc by neškodila

macuska
06.06.2018 5 z 5

Veľmi dobrá knižka,prvá od tejto autorky.Začala som hnedˇ čítatˇ dˇalšiu.

keiko33
28.10.2017 4 z 5

Prijemny zaciatok serie. Chvilami mi Jason liezol na nervy s tou jeho protivnostou, ale Tory to tou svojou vtipnostou vynahradila. Na to, ze kniha bola chvilami zdlhava, mi chybal epilog.

účetní
19.05.2017 5 z 5

Krásná, úžasná kniha, plná emocí, místy i velmi dojemná. Jason je dalším z hrdinů, kterého minulost učinila zatrpklým, cynickým, popudlivým a chladným, i když v hloubi duše takový není, a proto potřebuje postavit do cesty dívku jako Victoria - krásnou, přátelskou, vlídnou a velmi kurážnou. Moje první kniha autorky a jsem nadšená, kniha se zpočátku zdála zdlouhavá, ale po dočtení musím říci, že právě ta propracovanost děje umocňuje kvalitu knihy, styl psaní autorky se mi moc líbí, skvělý překlad. Co se děje týče, samozřejmě mě taky zklamalo chování Jasona po svatbě, to si Tory opravdu nezasloužila, choval se jako naprostý idiot, coby zkušený chlap si vše vyložil úplně špatně a dělal mylné závěry, zachraňovat to musela nezkušená Tory, jako by to byla její vina. V závěru mohla autorka pár stran přidat, rozuzlení bylo krátké a chyběl mi epilog, ale kvalitu knihy to nesnižuje.

vivalamuff
12.09.2016 5 z 5

Všechny knížky od této autorky jsou moc hezké. Vlastně jedna lepší než druhá. Za mimořádně vydařené považuji vedle Jednou a Navždy, také Whitney, moje láska, Něco nádherného a Láska nebeská.
Všechny se odehrávají na počátku 19. století v Anglii mezi aristokratickou smetánkou. Ačkoliv je každý příběh napsán moderním jazykem a je okořeněn lehkou erotikou, stylem mi připomíná - i zhlediska období - Jane Austenovou.
Jednou a navždy má v mojí knihovničce zvláštní místo. Je to romantický příběh se špetkou humoru, plný protichůdných emocí, u kterého se nebudete nudit. Já po téhle knížce sáhnu tak jednou za rok. Udělám si kafíčko, sednu si do křesla a nechám se unášet kouzlem chvíle.
co si budeme povídat :-) jednou za čas to každá z nás potřebuje...

moudivlacek
02.07.2016 4 z 5

První setkání s touto autorkou a určitě velice podařené.
Opětovně jde na přednes dohodnutá manželství za účelem získání většího majetku a titulů, kde je láska? Je tady, jen ji objevit, a když ji objevíte, musíte o ni pečovat, jinak zmizí a budete litovat. Hrdina je poznamenán svou minulostí, na kterou by rád zapomněl, hrdinka zas ráda vzpomíná na lásku rodičů, dokáží ti dva najít cestu k srdci toho druhého? Ano, ale musejí urazit kus cesty.

Katka313
11.02.2016 4 z 5

Pěkná knížka, líbily se mi hurmorné komentáře, ale co mě hodně mrzelo bylo, na to, že knížka má tolik stránek a děj se kolikrát táhl, mohla závěrečnému vyvrcholení věnovat ještě pár stránek navíc. Mrzelo mě jednak jak se rychle "vypořádala" se závěrečnou zápletkou i s nedorozuměním a následným usmířením. Mohla přidat aspoň pár stránek. Knížka byla hodně dojemná a několikrát jsem si i pobrečela. A hlavně hvězda dolů za Jasonovou chování po svatbě. To tam být nemuselo :-(. Jo a chyběl mi epilog.

ariel platto
02.06.2015 4 z 5

Autorka píše poutavé knihy. Tahle byla naprosto úžasná! Ale knížku ke konci příběhu pokazila svatební noc...po takové by se žádná z nás tak rychle nevzpamatovala a hlavní hrdince jsem to prostě nevěřila i když se dozvěděla nové skutečnosti o Jasonovi. Proto mínus hvězdička.

havrmoni
05.03.2015 5 z 5

To bylo ..... wow,ještě teď to rozdýchávám :-). Určitě ji zařadím mezi ty ke kterým se vracím, řádná dávka romantiky a emocí.

sarka1893
29.09.2014 5 z 5

Skvělá kniha. Moc sympatická hlavní hrdinka a moc krásný příběh.

tejinka7
06.07.2014 5 z 5

Nádhera, co víc na to říct

rosemari
30.10.2013 5 z 5

knihu som prečitala za necelý deň celá seria Sequels je krásne napisaná aj ked moja prvotina od nej bola kniha Kto mi pomuze ta sa mi vryla do pamäti ako jedna z najlepších