Šepoty v písku

Šepoty v písku https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145479/sepoty-v-pisku-145479.jpg 4 314 50

Nové vydání v pořadí sedmého románu oblíbené britské spisovatelky čerpá tematiku z autorčiných egyptských zážitků. Plavba po Nilu na výletní lodi a návštěva významných egyptských památek inspirovaly Barbaru Erskinovou k napsání příběhu, jehož děj má tři časové roviny: staroegyptskou, viktoriánskou a soudobou. Současná hrdinka Anna, hledající po rozvodu novou životní náplň i novou lásku, cestuje do Egypta s praprababiččiným deníkem z 19. století. Elixír tajuplných zápletek plných napětí a překvapivých odhalení je i tentokrát pro čtenáře namíchán skutečně mistrovsky... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Brána
Originální název:

Whispers in the Sand , 2004


více info...

Přidat komentář

Youn@n
15.03.2024 1 z 5

strašná blbost, opravdu...

Holly.W
09.05.2023 3 z 5

Erskinovou a její knihy miluji. Ještě se mi nestalo, že by mě nějaká její kniha zklamala. Bohužel, u Šepotů v písku se to stalo.
Začínalo to dobře, tajemný příběh z Egypta, sympatická hlavní hrdinka. Můj dojem z knihy se ale stranu za stranou zhoršoval. Mnohé situace mi přišly stále stejné, opakující se. Milostný příběh Anniny praprababičky jen těžko uvěřitelný.
Erskinová píše daleko daleko lépe. Tohle byla asi její slabší chvilka.


SHi
02.11.2022 2 z 5

Hlavní hrdinka se vydává do Egypta, s sebou bere tajemnou lahvičku, kterou jí zanechala její příbuzná, a která je zřejmě prokletá, hlídaná jakýmsi duchem z dávných dob… To zní vcelku hezky. Jenže celá kniha je prakticky o tom, jak je hl.hrdinka střídavě zaujata a střídavě podrážděna dvěma muži, co o ni projevují zájem – či projevují zájem o převzácný deník její příbuzné (a převzácnou lahvičku od téže osoby), o jejichž bezpečí se hl.hrdinka ustavičně bojí (a přeci o nich před ostatními cestujícími bez přestání tlachá). A když už se všechny ty nezajímavé protivné postavy pro jednou přestanou věnovat opačnému pohlaví a vzpomenou si, že jsou součástí i mysteriózního románu a nejen červené knihovny, zápletka se točí výhradně kolem toho, kam onu lahvičku a deník ukrýt a kdo je chce asi vzít (vprostřed knihy už jsem byla na slova deník a lahvička naprosto alergická). Nu a co příběhová linie zmíněné příbuzné z 19. století? Ta při své návštěvě exotického Egypta líčí výhradně zaujetí svým panem průvodcem.

stojinek
18.05.2021 4 z 5

Opravdu strhující četba.dej byl napínavý a čtivý.

Jara.v
04.03.2021 5 z 5

Erskinovou prostě miluju. Píše poutavě a zrovna tahle kniha z prostředí Egypta mě bavila moc.

Hmrazulka414
23.01.2021 5 z 5

Moje první kniha, kterou jsem od Barbary četla a líbí se mi asi nejvíc ze všech, co napsala...

kleozpatra
02.12.2020 2 z 5

Stále stejný mustr: současnost-minulost-z prdu duch. A to Egypt miluju, ale rok nechci slyšet slova lahvička a deník.

wlado
09.10.2020 3 z 5

Pekná kniha, ktorá sa dobre číta, vtiahne čitateľa do príbehu.

intelektuálka
06.08.2020 5 z 5

Tak jsem se znovu vrátila k Barbaře Erskinové - kdysi jsem její knihy polykala jednu za druhou ....
A zde jsem se ocitla ve starém Egyptě - kde příběh vznikl - a postupně se posouvala po staletích ....

A mně se tajemství " elixíru života " velmi líbilo - i celý děj a putování po řece Nilu ....

Je úžasné, že autorka při svém vlastním cestování dokáže vytušit magii místa ...

Já doporučím.

Jolana.b
14.07.2020 5 z 5

Nejsem si jistá, že jsem četla stejnou knihu jako poslední tři přisvívatelky. Mě se kniha moc líbila. Na dovolenou k vodě bych si ji určitě nevzala, protože pak bych se ani nevykoupala. Chvílemi jsem si připadala jako hrdinka čtoucí deník. Nemohla jsem se odtrhnout od čtení. Musela jsem knihu odkládat téměř s násilím. Velmi se mi líbilo propojení všech tří částí a plynulý přechod mezi nimi i popis krás egyptských památek.

mihaila89
20.05.2020 4 z 5

Průměrná odpočinková kniha. Linka z 19. století byla nejzajímavější, linka ze starého Egypta byla krátká a v podstatě zbytečná a linka ze současnosti zbytečně rozvleklá. Konec nic moc. Tři * za knihu a čtvrtá * za Egypt.

ReginaS.
03.03.2020 odpad!

V seznamu Přidat do mých knih by měla být i kolonka nedočteno :-) Snažila jsem se, ale ...

Mufa
18.02.2020 2 z 5

dalo se to přečíst, ale autorka má i lepší knihy ;-)

Angelicca
28.12.2019 2 z 5

Egypt mám ráda, ale tohle opravdu ne. Nuda, stejně jako její navazující kniha. Tohle není styl mé oblíbené autorky, nedočetla jsem.

Hanaol
10.09.2019 5 z 5

Bomba.Autorka mě vtáhla do děje, žila jsem ho s hrdinkou. Za mne druhá nejlepší Erskinová. Atmosféra Egypta k tomu jistě přispěla.

Janule809
01.02.2019 5 z 5

Opět krásná kniha od této spisovatelky

Kebira
10.01.2019 5 z 5

Strhující děj, úplně mě kniha vcucla. Není to sice žádná "vyšší dívčí", knihu bych zařadila mezi odpočinkové.
Doporučuji , nebudete se nudit.

jakafe
24.10.2018 2 z 5

Věděla jsem, že tahle kniha patří mezi ty slabší od Barbary Erskine, že je dost možné průměrné hodnocení. Jenže je to ještě slabší, než jak jsem očekávala. Nyní, s odstupem minimálně 10 let Šepoty v písku vnímám jako podivnou limonádu, ale i když nejsem na romanťárny a už vůbec ne na červenou knihovnu, doufala jsem pořád, že dojde aspoň na zajímavou duchařinu. Ale ani tahle linie nefunguje. Dokonce jsem čtení i odložila, protože mám s některými knihami zkušenost, že se mají číst jen ve správný čas. Ale po několika týdnech jsem ji otevřela, zkoušela se začíst, ale když mi před očima běhaly zase ty bezduché fráze, dramatické klepání na dveře a výraz v očích "soupeřky", který hrdinka přesně zhodnotí jako žárlivý i na dálku, román jsem otráveně odložila a odložím i ze své domácí knihovny. Je mi líto.

Květinka008
08.10.2018 3 z 5

Pro mě z "Erskinovek" nejlepší, ke které se ráda vracím i v dospělosti (na rozdíl např. od Půlnoci anebo Žila jsem již...). Snad tématem Egypta i prolínáním tří rovin.

DJANKA
07.08.2018 2 z 5

Po knize Oheň je Tvým osudem, z které jsem byla nadšená, jsem zkusila další autorčinou knihu. Ta pro mě však byla zklamáním, nebavila mě a do čtení jsem se musela nutit.