Šepot růží

Šepot růží https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43382/bmid_sepot-ruzi-iPk-43382.jpg 4 149 24

Sabrina Cameronová znala Morgana z dětství. Tehdy byl jejím trýznitelem, kterého se naučila nenávidět, ale jako dospělý muž se jí zdál ještě nebezpečnější… Věděla, že se bude muset obrnit nepřístupností, aby nemohl znovu zranit její city. Morgan si Sabrinu pamatoval jako rozmazlenou holčičku, a tak je nyní překvapen, že je z ní svůdná kráska. Svým způsobem je proto rád, že si ji musí vzít z dynastických důvodů. Po svatbě společně odjíždějí na horské sídlo MacDonellových. Morgan má sice půvabnou Sabrinu po svém boku, ale ještě zdaleka nevyhrál. Ta nevinná dívka se totiž nehodlá smířit s rolí opomíjené manželky, která byla nucena uzavřít sňatek z rozumu, ale pustí se do smělého boje s cílem pokořit divoké Morganovo srdce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Whisper of roses , 1993


více info...

Přidat komentář

MartinaP1984
25.05.2022 4 z 5

Autorka má i lepší knihy. Některé části knihy jsou lepší, další horší. Hodnotila bych spíše 3 hvězdami, ale z respektu k autorce, kterou mám moc ráda, dávám hvězdu navíc.

lucie.dc
19.07.2021 5 z 5

Podareny pribeh, ktery nepusti. Psychologie Sabriny je vydarena - pokud sam sebe clovek lituje, lituji ho i ostatni, ve vysledku neni nikdo spokojen a ta zloba na cely svet je trefna.


katkaq
19.04.2021 3 z 5

(SPOILER) Dočetla jsem a chvíli jsem se musela zamyslet nad tím, co se to sakra stalo. Jako bych přečetla dvě knížky:
1. se odehrává Skotsku, hlavní hrdinové jsou z nepřátelených rodin, dívka si hledá v jeho klanu vlastní místo ( koncept ve kterém vyniká Garwoodová - např. Nevěsta)
2. kniha o dívce, která je zhrzená životem a díky šlechtici nachází smysl svého života
Každou knížku bych ocenila více zvlášť, dohromady tvořily zvláštní duo. A ten konec se prostě odněkud přihnal a ani se nesnažil něco spojit.
Za mě zajímavé koncepty a zvlášť u toho druhého bych ocenila samostatnou rozpracovanou verzi.

vcielka
10.03.2021 4 z 5

(SPOILER) Tu pasaz v Londyne som uplne nepochopila. Preco sla do Londyna? Aby mohla autorka hlavneho hrdinu predviest v obleku a s dobrymi sposobmi? A preco sa tak spravala k ludom? Lebo akoze bola zatrpknuta? No, celkovo to spravanie potom ako ho opustila bolo uple nezmyselne, co mi celkom pokazilo dojem z celkom slubneho pribehu, co je velka prevelka skoda. Aj to, ako rychlo prevychovala nevychovanych clenov klanu McDonellovych som akosi nezozrala. Lenze mne sa velmi paci styl a sposob akym Medeiros pise a preto dam 4*, aj ked som od nej este necitala knihu, kam by nevsunula nezmysly.

illca2
12.02.2021 4 z 5

Moc krásné čtení. Úplně jsem se do knížky zacetla a ne a ne se odtrhnout. Příběh, láska, problémy, zdrada.. No super. Obdivuji, když paní spisovatelka nepíše, jen jednu tématiku 100x jinak, jednou to jsou upíři, pak piráti.. Pořád něco nového..

luci2
28.06.2020 4 z 5

Nevím, jak to ta Medeiros dělá, ale i z příběhu, který z počátku vypada jako dokonalý nesmysl dokáže vytvořit příběh plný citu, překvapeni a neochvějného souzneni. Svými slovy dokáže rozeznit struny neznosti, pochopení a vrelosti, které Vás nenechají klidnými. A proto s klidným srdcem všem tuto knihu vrele doporučuji.

ariel platto
20.04.2020 4 z 5

Moc se mi to líbilo, jen ke konci to bylo natahované a na konec useknuté. Proto beru hvězdičku.

petraj30
01.08.2019 4 z 5

Krásný příběh tentokrát v horském prostředí, jen Sabrinu bych ohnula přes koleno, ale to ať si s Morganem už vyřeší. Moooooc pěkné jen bych to prodloužila o jednu nebo dvě stránky. No tak si to jdu asi dospat sama :-)

Hřibče
22.02.2019 3 z 5

Ze začátku příběhu mi Sabrina přišla jako celkem sympatická hrdinka, jenže postupem času mi její chování přišlo velmi rozmazlené a chvílemi vyloženě až absurdní. Osobně jsem čekala, že bude za svá rozhodnutí a lásku více bojovat, že bude ráznější, že se nepoddá svému osudu, a to ať byla na Morganově hradě, nebo u příbuzných v Londýně. Nemám moc ráda postavy, které jen tak sedí v koutku a trpí a přesně tak na mě působila. V anotaci se sice píše, že Sabrina musela o Morganovo srdce bojovat, ale v podstatě mi tak až na první třetinu románu ani nepřišlo. Na konci knihy sice projevila trochu vůle, ale trvalo jí to na můj vkus opravdu dlouho.
Oproti tomu Morgan mi na začátku nesedl, choval se k Sabrině hrubě a byl velmi majetnický. Jenže přesně ve chvíli, kdy Sabrina přestávala mít moje sympatie, tak Morgan je začal získávat. Ukázal, že není jen pouhým hrubiánem z hor, ale že umí projevit i city. A jak už tu někdo psal v předchozím komentáři, ke konci jsem ho také obdivovala pro velkou dávku trpělivosti, o které bych na začátku ani neřekla, že ji v sobě bude vůbec mít.
Od půlky knihy jsem přemýšlela, zda příběh vůbec dočíst, nakonec mi zvědavost nedala a knihu jsem dočetla, ale žádného příjemného "ach" pocitu jsem se po jejím dočtení nedočkala. Snad jen, že už to mám konečně za sebou.
Samotný příběh byl velice předvídatelný, viník je v podstatě jasný už od začátku, žádné velké překvapení se nekoná. Sečteno podtrženo, knihu bych hodnotila jako průměr a nebýt toho, že mě v druhé půli Morgan příjemně překvapil, tak bych ji asi hodnotila ještě méně.
Přesto přese všechno věřím, že si "Šepot růží" své čtenářky najde a že se bude mnohým líbit. Přece jenom představa, že se ženě podaří zkrotit divokého skotského horala, je velmi romantická...

happy19
01.12.2018 5 z 5

Nádherné,příběh se pozvolna stupňuje do hvězdného finále.;-)

DUNIKO
21.09.2018 5 z 5

KRÁSNÉ!KRÁSNÉ!KRÁSNÉ!

Marry123
05.06.2018 5 z 5

Já romány od Teresy Medeiros prostě zbožňuju. Čas od času nějaký vyšťourám po antikvariátech a jako oddechovka vždycky skvěle poslouží. Nic víc k tomu nemám co dodat :)

eleryn
02.04.2018 4 z 5

Pěkná oddechovka :-) ale místy bych hlavní hrdinku profackovala, aby konečně dostala rozum :-D

ketvin
07.12.2017 4 z 5

Skvělá kniha, napínavá a ne tolik předvídatelná jako jiné. Sabrina je v druhé části "na ránu", ale Morgan je prostě skvělý... Člověk se do něj zamiluje a chvílemi Sabrinu fakt nesnáší. Ale příběh se vyvíjí moc hezky - mění se prostředí, charakter hrdinů... Jedna z lepších knih autorky :)

Charley
14.06.2017 3 z 5

Pěkně napsané, nicméně několikrát jsem chování Sabriny nerozuměla, ale tak co :) Přesto ale doporučuji milovníkům historických romancí.

Katka313
06.05.2017 3 z 5

Ja teda nevim. Na jednu stranu byl pribeh krasny a dojemny ale jak uz bylo tady napsano, zbytecne natahovany. Morgan mel nakonec teda poradnou davku trpelivosti na tu jeho povahu. A konec mohl byt opravdu aspon o stranku delsi, ze to tak utla me dost mrzi.

Barbora H
03.02.2016 5 z 5

Pěkná kniha, ale přišla mi zbytečně roztahaná...

havrmoni
28.05.2015 4 z 5

Moc hezké,četla jsem bez dechu několik hodin v kuse,bohužel konec moc natažený. O pár stránek dřív mohla Sabrinu nechat se vzpamatovat a pak trošku přidat na úplným konci. Tam to zas bylo ufiknutý na dvě strany :-).
Po druhém přečtení musím poopravit koment. Sabrinu měla nechat vzpamatovat už po první třetině. Rozmazlená princeznička,která se pořád chce vymanit z matčiny výchovy,ale neudělá nic nebo uteče. Jako paní nové domácnosti se zachová až když se dozví,že jí přijede navštívit rodina. Hraní a zpívání a roztomilost, na dítěty milé,ale jako dospělá?No nevím,mě tím rozčilovala.

ritz
04.03.2015 3 z 5

Romantika, romantika...

malazluta
24.01.2014 4 z 5

Moc hezký příběh, konec je opravdu trošku slabší, ale v tomto případě jsem ochotná přimhouřit oči.