Sen o stříbrné zemi

Sen o stříbrné zemi https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499296/bmid_sen-o-stribrne-zemi-msb-499296.jpg 4 1 2

Napínavé dobrodružství o síle přátelství a překonávání předsudků. Dvě děti – velmi bohatou Emmu a velmi chudého Enza svede jednoho dne náhoda dohromady a tajemné kouzlo je nečekaně přenese do minulosti o víc jak sto let zpátky – na stavbu železnice, na které se podílel Emmin pradědeček. Děti najednou musejí překonat vzájemné předsudky a spřátelit se, aby mohly pradědečka najít a vrátit se z drsného prostředí zpátky domů. Vydrží ale jejich přátelství návrat do současnosti, kde je všechno rozděluje, včetně vlastních rodičů?... celý text

Přidat komentář
LuciaMagasvari
LuciaMagasvari
28.02.2023

Zdravím uživatele Josh:) Příběh se odehrává v Argentině proto, že právě tam směřovala ve 20. letech silná emigrační vlna Čechů. To je také doba, kdy se stavěla horská železnice v Saltě. Hlavní hrdinka je potomkem českých imigrantů a právě objevování vlastní minulosti je důležitou dějovou linkou v příběhu. Máte pravdu, že knížka není nijak dobrodružná, skutečně má vést spíše k zamyšlení nad předsudky a předat poselství, že sny se mohou splnit, jakkoliv vypadají vzdálené, pokud na nich nepřestaneme pracovat.

Josh
Josh
24.01.2023 4 z 5

Výchova může vůči předsudkům pomoci i uškodit, ale dětská srdce jsou mnohem otevřenější než dospělácká. Lehce kouzelný příběh, nijak napínavý, může dětem (i nám dospělým) napomoci mít otevřené oči, být vděčný a empatický. Nevím proč však pro tento příběh musela česká autorka sáhnout do J.Ameriky, nejen proto, že našim dětem je to prostředí vzdálené, vyzní to nereálně, a to je škoda.


Autorovy další knížky

Lucia Magašvári
česká, 1983
2020  94%Strašidelnická
2021  85%Dole
2022  80%Sen o stříbrné zemi
2023  92%Z ohně a písku

Kniha Sen o stříbrné zemi je v

Přečtených2x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x