Semínko vlídnosti

Semínko vlídnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481818/mid_seminko-vlidnosti-HiJ-481818.jpg 5 8 3

V této nádherně ilustrované knize se dalajlama obrací k těm nejmenším čtenářům. Děti jsou podle něj naše budoucnost a měli bychom je odmalička duchovně vzdělávat. Jednoduchým jazykem zde dalajlama popisuje svoje dětství, výchovu rodičů, první kontakty s tibetským buddhismem až po své dosazení na nejvyšší duchovní místo. Kniha je nejenom edukativní, ale zároveň slouží jako krásná pohádka pro děti různého věku.... celý text

Přidat komentář

Petrush
07.10.2023 4 z 5

Milá kniha, která nabízí mnoho témat na povídání s dětmi. Mohla být klidně delší.

rreegg1
19.01.2023 4 z 5

Me se knizka a jeji poselstvi libilo, akorat si nejsem jista pro jak stare deti to muze byt. Cetla jsem sestilete dceri a vedle mela triletaka. Myslim si, ze se jim libily obrazky, nicmene si troufam tvrdit, ze text (ktery je precten za 20 minut) je srozumitelnejsi spise jeste pro starsi deti. Kazdopadne pro me deti to bylo prvni seznameni s dalajlamou, mnichy a treba si z toho neco odnesly :)
Kez by tato kniha byla rozsirena v rodinach po celem svete, byla pochopena a nasledovana. Vlidnost mezi lidmi by se tak treba snaze dostavala do podvedomi dalsich generaci.


hippiesak
28.11.2022 5 z 5

Velmi milá a vlídná kniha, která dětem ukazuje životní cestu 14. Dalajlamy. Je to primárně obrázková kniha, textu je tam všeho všudy na cca 20 minut čtení dětem. Mě knížka potěšila a pohladila po srdci. Doporučuji.