Selfies

Selfies https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342751/bmid_selfies-Gto-342751.jpg 4 1308 329

Případy oddělení Q série

< 7. díl >

Sedmý případ oddělení Q. Vedení kodaňské policie usoudilo, že počet objasněných případů oddělení Q je výrazně pod hranicí očekávání. Prokázat opak dostává za úkol Rose, která se ale propadá do psychického pekla, jehož kořeny sahají hluboko do temné minulosti. Mezitím v kodaňském parku najdou zavražděnou starší paní, šílený řidič zahájí smrtící hon na mladou ženu a jinde se plánují další trestné činy: děje se to bez vzájemné souvislosti, nebo mají případy něco společného? Carl, Asad a Gordon stojí před záhadou dalece přesahující všechny, které dosud řešili. A jejich kolegyně Rose má vážné problémy. Čtveřici chybí jeden člen, a jak se zdá, smůla se jí lepí na paty. Dokážou zabránit zavření oddělení Q a zastavit zabíjení v Kodani?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Host
Originální název:

Selfies , 2016


více info...

jejda.majda
jejda.majda
05.03.2024 4 z 5

Ačkoli má tento díl Případů oddělení Q nižší hodnocení než ostatní díly série, mně se moc líbil. Je pravda, že oproti ostatním dílům nešel tenhle tolik do hloubky. Jenže postava Rose je od začátku má oblíbená a teď jsem konečně dostala to, na co jsem tak dlouhou dobu čekala: její příběh!

Jussi Adler-Olsen nám opět naservíroval chytlavou a velmi čtivou detektivku, kterou slupnete jak malinu. Díky za to, těším se na další případ!

Boruvka.cerna
Boruvka.cerna
05.03.2024 5 z 5

Byla to opět kniha plná napětí, hledání vraha/vrahů a dvojka Carl+Asad je k sežrání. Důležité role hráli i Gordon s Rose, jsem ráda, že se jejich postavy dostaly do popředí. Krásně zapeklité, nervičky do poslední stránky ohledně Rose a že by se Carlovi podařilo vrátit se k Moně? Uvidíme


Biba_with_Book
Biba_with_Book
16.01.2024 5 z 5

Nemam co bych vytkla. Adler Olsen me proste neskutecne bavi tim jak dokaze propojit nekolik dejovych linek. Carl s Asadem jsou tak sympaticky vyprofilovani, ze bych s nima nahned chtela pracovat. :)

Luigi1
Luigi1
27.12.2023 5 z 5

Moc se tato kniha povedla o Rose jsem se dozvěděl zajímavé věci

ZuK1
ZuK1
12.12.2023 3 z 5

Po delší době jsem se vrátila k Případům oddělení Q, poprvé jsem však byla zklamaná. Děj mě neupoutal a i když se autorovi nedá upřít, že umí psát velmi čtivě, předcházející díly série se mi líbily podstatně víc.

Audrina
Audrina
03.12.2023 4 z 5

Souhlasím s tím, že tento příběh byl oproti těm předchozím o něco slabší. Především mi tam vadila jakási zmatečnost v příběhových liniích a vlastně mě moc nezaujaly ani osobní příběhy hlavních postav. Olsen ale píše neskutečně čtivě, takže se už těším na další díly

minirock
minirock
31.10.2023 4 z 5

Nebylo to špatné ale mými favority od A.O. zůstávají jiné knihy. Podle mě je to také zbytečně dlouhé, zkrácení by prospělo. A všechny ty ženský mě přišly dost střelený, vůbec jsem nechápal jak se někdo může takhle chovat. Co si jako myslely, že jim to všechno projde? U Carla a Asada? Tak to se hodně spletly.
Slušivé čtyři hvězdy ale příště ať je to Jussi o kapánek lepší ...

Mandlevest
Mandlevest
21.09.2023 5 z 5

Ještě v půli knihy jsem myslela, že to na plné hodnocení nebude, nějak jsem se úplně nemohla začíst, ale potom začal více úřadovat Carl, Asad (alias kudrnáč) a Gordon (alias dlouhé bidlo) a já se začala opravdu bavit. Ty jejich debaty :-)), já z nich prostě nemůžu, to je geniálně vymyšlené. V tomto díle jim autor do cesty poslal ještě televizní štáb programu Třetí stanice a já se fakt bavila. Miluju humor v detektivkách, nevím proč, ale vždy, když se povede, ho v hodnocení ocením. Samozřejmě zde ve výčtu členů Oddělení Q chybí Rose, ta zde má svůj osobitý příběh a je dojemný a dozvíte se mnohé z její minulosti, která ovlivňuje její současnost. Tuto sérii čtu postupně, s jednotlivými díly si dávám docela načas a vlastně ani nevím proč. Je to bezvadné čtení, inteligentní, napínavé a zábavné a tak určitou rozvláčnost ráda odpouštím. Hodnotím maximem a posílám knihu, s radostí, do červených čísel. Zaslouží si to.

Timkim
Timkim
09.09.2023 5 z 5

Nechápu tak nízké hodnocení, daleko lepší než Marco a Nesmírný. Tohle mě neskutečně bavilo, možná i tím, že je tam méně Asada, Carla ale linka s Rose je hustá.
Libilo se mi odkazování na předchozí díly....tohle bylo super. Uvěřitelné. Za mě 90%

intelektuálka
intelektuálka
27.05.2023 4 z 5

Tak konečně se ke mně znovu dostala parta z oddělení Q ....

Hodně propletený příběh a spousta mrtvých .... a v pozadí jedna nefunkční rodina a také sociální prostředí ....
A Carl v boji o zachování pracoviště ....

A nemá to lehké - protože u Rose se opět objeví záhadná minulost - a tady se ocitá na pokraji života ....

Ovšem Carl s Asadem nenechají parťačku osamocenou ....

Těch 500 stran uběhlo jako voda - já se časem znovu s touto partou setkám ....
A doporučím.

Hkk935
Hkk935
23.04.2023 5 z 5

Velmi zajímavé téma příběhu, možná bych i řekla, že dokážu pochopit "proč vraždila". Autor je mistr v detailech, takže se člověk opravdu dokáže vcítit do děje, ať už do oběti nebo nebo do vraha...popis situace, myšlenek, prostředí, prostě, jako by to prožíval on sám. Skvělé čtení.

jan7760
jan7760
12.04.2023 3 z 5

Nechytilo ma to, ako predchádzajúca kniha od Olsena, ako som sa nevedel dostať do deja a prišlo mi to trochu pritiahnuté za vlasy, pokračujem s ďalším dielom v sérii, vyzerá to oveľa pútavejšie...

sgjoli
sgjoli
12.03.2023 4 z 5

Tohle byla opět neuvěřitelná jízda. Autor nám tu opět naservíroval značně propletený příběh, kdy jeden zvrat střídá druhý a člověk se má co ohánět, aby se neztrácel. Vůbec jsem neměla pocit, že by to někde stálo na místě či to někde skřípalo. Svižné, akční, napínavé.
Konečně se tu čtenář dozvídá něco více o postavě Rose, která v oddělení Q zastává nepostradatelnou roli. Carl s Asadem mají nyní možnost poznat, co je Rose vlastně zač a jak moc ji vlastně mají oba rádi a jak moc si jí váží. V tomto ohledu autor ušel velký kus cesty, aby nám tuto ženskou postavu přiblížil a dal nám nahlédnout do její hlavy a do její povahy. V řadě míst byla pro mne kniha dost silná.
Tento příběh jsem poslouchala jako audioknihu, namluvil Igor Bareš, který tu opět odvedl skvělý kus práce, za kterou děkuji.
Nakonec dávám 4 hvězdy - byť mne tento příběh bavil, Vzkaz v lahvi u mne v rámci této série zatím stále vede.

PetraH.
PetraH.
13.02.2023 5 z 5

Zatím nejlepší, co jsem ze série četla. Od začátku čtivá, ani na stránku neztrácí tempo.

Mr.Pajek
Mr.Pajek
10.02.2023 2 z 5

Toto dílo bylo z kategorie slabších. Námět a motiv mně docela zaujal (sama pracuji na ÚP :), takže jsem měla k hrdince celkem kladný vztah :D..ale postupem mě to nějak nudilo.
Dočetla jsem ze slušnosti k autorovi ;)

Kubajzz
Kubajzz
12.01.2023 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha. Vraždící řidič a zbytek kolem toho všeho? Mě případy Q hodně baví, rozhodně doporučuji :-)

orinka3
orinka3
13.11.2022 1 z 5

(SPOILER) Mně se to četlo moc špatně. Některá slovní spojení byla taková, že jsem se musela v textu vrátit a přemýšlet nad jejich významem. Viděla jsem krimi filmy, natočené podle literární předlohy pana Olsena, pro mě je asi lepší film než jeho kniha. A co mi vadilo nejvíc? Ty pomatené postavy. Neuvěřitelné. Copak je možné, aby v týmu vyšetřovatelů pracovala osoba s duševní poruchou? Ta Rosa byla strašná, typ pro chráněnou dílnu a ne pro speciální práci na oddělení. I když za to samozřejmě nemohla. Pak se tam vyskytuje uplakaný homosexuál, nezbytný vozíčkář, trojlístek děvčat vyjma slabé Michelle je taky případ pro psychiatra, o islandské potvoře Birke nemluvě. A co ta sociální pracovnice, která si vzala do hlavy, že pozabíjí všecky své klientky, co se jí nepozdávají a bere to šmahem? Já mám ráda thrillery a detektivky, ale ne tak strašně nepravděpodobné. Taky potřebuju, aby aspoň JEDNA postava byla sympatická, které bych mohla fandit. A tady??????

SadUnicorn
SadUnicorn
07.11.2022 5 z 5

Popravdě se docela divím, když vidím, kolik procent zde tato kniha má. Podle mého názoru jednoznačně předčila Ženu v kleci i Zabijáky a Marca. Dala bych ji na stejnou příčku s Nesmírným. Dočkáme se zde další skvělé záporačky, které jsem tentokrát fandila snad ze všech nejvíc, protože má dokonale originální motiv. Tato kniha i narušuje šablonu předchozích knih a proto mě možná tak bavila. Navíc se v této knize čtenář více přiblíží Rose a její narušené osobnosti.

DK197
DK197
31.10.2022 5 z 5

AUDIOKNIHA: Je zvláštní, že podle zdejšího hodnocení je tento díl nejslabší, ale mě bavil asi nejvíc. Přestože Rose jako postavu nemám ráda, zpracovávat její trauma spolu s řadou nahodilých a přitom vzájemně propletených případů byla neskutečná zábava. Všechny řešené případy byly zajímavé a hlavní záporačka dobře vykreslená, ostatně jako i ostatní postavy. Pamatuji si sice, jak mě uchvátila první kniha v sérii, ale měla jsem ke každému dílu až dosud nějakou výhradu, tady žádnou nemám. Tentokrát jdu proti proudu a nad tímto dílem hrdě jásám.

Dela111
Dela111
16.09.2022 4 z 5

Případy oddělení Q patří mezi mé nejoblíbenější detektivky. Díky velkému množství knih, které mám nachystané k přečtení, však dočítám sérii až teď, prostě nestíhám ;-).
V tomto díle je hned několik záhadných případů, přičemž k jednomu z nich se připlete i sama Rose a to tak nešťastně, že jí půjde přímo o život. Přišel čas, kdy se tato sympatická, zároveň však zvláštní osůbka, musí vyrovnat se svými démony z minulosti, takže jsou tu postupně odhalovány příčiny její pošramocené psychiky.

Děj tohoto dílu je nadmíru rozmanitý, případů i témat je tentokrát více (nad přidělováním sociálních dávek v Dánsku valím nevěřícně oči ještě teď :-o), zároveň se postupně hromadí jak vraždy, tak množství postav. S tím souvisí i celkové nižší hodnocení dílu s názvem Selfies.
Jussi Adler-Olsen však psát skutečně umí, takže i přes určitou spletitost tohoto dílu a nevyváženost mezi dramatickými a lehce stagnujícími částmi, je to pořád v konkurenci podobných knih vysoký nadprůměr. Finále příběhu a celé rozuzlení tohoto tentokrát řádně zamotaného klubka případů a témat je jako vždy skvělé.
85%