Následníčka

Následníčka https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/292453/bmid_naslednicka-QPR-292453.jpg 4 2642 512

Selekce série

< 4. díl >

Princezná Eadlyn už odmalička počúvala nekonečný príbeh o tom, ako sa jej mama s ockom zoznámili. Pred dvadsiatimi rokmi sa America Singerová zúčastnila Selekcie a získala si srdce princa Maxona. Odvtedy žili spolu šťastne... Pre Eadlyn bol ich romantický príbeh len rozprávkou. Netúžila ho napodobniť. Ako princezná si však nemôže robiť, čo chce. Neutečie pred vlastnou Selekciou – aj keď urputne namieta. Nečaká, že sa jej príbeh skončí romanticky. Možno sa však jednému mužovi podarí zmocniť sa jej srdca... a možno zistí, že jej „šťastne a naveky“ nie je len tajným želaním.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Heir , 2015


více info...

Přidat komentář

Lovehorses365
13.02.2024 5 z 5

Miluju!
Tenhle díl byl opravdu super nejlepší z nejlepších!
Už se nemůžu dočkat jak to dopadne!

Teddy2023
18.12.2023 3 z 5

Jak už mnozí z Vás zmínili, některým bude připadat hlavni hrdinka nesympatická či ji budete těžko snášet. Předchozí série - Selekce rychle utíkala - četla jsem ji hned po tom, co vyšel poslední díl této trilogie v češtině - a zastavám názor:
Selekce - super (nejspíš pořídím u audio podobu)
Dvojka - horší díl (ale nyní nově pořízena jako paperback)
Trojka - taky paráda

Tenhle díl "Dcera" Vám nabídne opět jiný pohled. Zatímco Amerika spoléhala zoufale na to, aby vůbec Mašina zaujala, Eadlyn bere situaci do svých rukou. Možná díky tomu mi přišel díl bohatší, zajímavější a následující díl to vhodné zakončuje.


ZNellyZ
14.12.2023 3 z 5

Není to tak dobré jako Selekce. Eadlyn je celkem nesnesitelná a upřímně mi jako postava nesedla. Konec zajímavý, mám dva své favority a to kamaráda z dětství a tlumočníka, co tam vůbec neměl být. Uvidíme, co přinese díl druhý.

evismaior
06.12.2023 4 z 5

70% - poté, co jsem četla řadu oslavných recenzí na příběh Americy a Maxona a následně mi ty první knihy ze série Selekce zas tak úchvatné nepřišly, jsem se po vlažných recenzích na pokračování o princezně Eadlyn docela děsila, jestli to vůbec bude ke čtení. Ovšem musím říct, že mě knížka Dcera bavila z celé série zatím nejvíc.
Hlavní hrdinka mi přijde o dost zajímavější než její matka, která v podstatě řešila jen to, jestli princ Maxon nebo strážce Aspen. Eadlyn vyrostla v paláci, celý život ji připravovali na převzetí vlády, je si vědoma svého postavení (a někdy to s až nesympatickou nadřazeností dává najevo) a je přesvědčená, že přesně ví, kam v životě směřuje. A rozhodně k tomu nepotřebuje žádného chlapa. A pak ji zhoršující se situace v zemi a nutnost zajistit pro bouřící se lid "chléb a hry" dostane do nové selekce.
A tady bylo zkrátka zajímavé to pozorovat z druhé strany - u Maxona jsme moc nevěděli, proč tu či onu dívku vyřadil, ale tentokrát všechny ty nesnadné volby mezi chlapci ze strany té, která si má vybrat, sledujeme z první řady, vnímáme její důvody i marnou snahu zůstat stranou a citově nezainteresována, jak původně zamýšlela. Protože jedna věc je říct si "vyřadím všechny nebo je donutím odejít a tím to pro mě hasne" a druhá věc je to skutečně udělat, vnímat celou škálu reakcí od chlapců od lítosti, přes uraženou ješitnost až po vztek a pomstychtivost a zůstat pořád nad věcí, zvlášť když díky interakci s ostatními sama postupně zjišťuje, že je všechno trochu jinak, než si myslela - se vztahy, s jejími rodiči a sourozenci, s Illeou a jejími obyvateli i s Eadlyn samotnou. Takže na poslední díl se ve finále nečekaně dost těším.

-BARBIE-
01.12.2023

Tahle série je prostě úžasná. Že začátku mi sice vadil Eadlynin přístup k selekci ale kdyby ho neměla bylo by to moc stejný jako selekce. Kniha je psaná velmi čtivě a už se moc těším na Korunu

Nathally
06.11.2023 4 z 5

Mně osobně se pokračování celkem líbilo, sice hlavní hrdinku moc nemusím, ale během čtení jsem si ji malinko oblíbila. Celý děj byl trochu urychlenější, ale i tak jsem byla spokojená.

Atalera
04.11.2023 2 z 5

Hlavní hrdinka mě teda dost nebavila. Uloudané, nejslabší z celé řady.

anej
29.10.2023 5 z 5

Moc fajn pokračování první trilogie. Čtivé, odpočinkové, moc hezky postavěný příběh :)

Knihomolka_176
05.10.2023 5 z 5

Přestože jde vlastně o stejnou zápletku jako v prvních dílech, vůbec jsem se nenudila. Momenty, které Eadlyn s nápadníky prožívala, byly unikátní, žádný z nich se v ničem nepodobal tomu, jak se seznamovali její rodiče.
Přestože většinou hned na začátku víme, s kým hlavní hrdinka na konec skončí, tady si tím nejsem vůbec jistá. Líbila by se mi hned s několika nápadníky

PepkazDepka
20.09.2023 5 z 5

Mne sa knižka páčila rovnako ako pôvodná trilógia. Tu viete fandiť viacerým ľuďom, lebo sa na to nepozeráte z ich pohľadu, ale z pohľadu tej, čo vyberá.

Bety093
17.08.2023 4 z 5

Takhle knížka je pro mě překvapením. Po přečtení recenzí jsem se upřímně bála jaká hrůza na mě čeká. Naštěstí byla knížka moc pěkná, samozřejmě na moje favority (1.a 3. díl) nemá, ale není to nejhorší knížka série, kterou za mě pořád je druhý díl. Pěkný příběh, kde vidíme postavy z předchozí trilogie, ale setkáváme se i s úplně novými jako je třeba Eadlyn, která mi hned od začátku moc nesedla, ale jsem zvědavá jak se bude vyvíjet. Fajn pokračování, doporučuji.

bohejsova
21.07.2023 5 z 5

Po několika letech co jsme si přečetla prvotní trilogii, jsem se pustila do dalšího dílu. Kniha se mi velice líbila stejně jako její předchozí díly. Na knihu jsem neslyšela moc dobré ohlasy, ale mně přišla krásná, čtivá, vždy jsem se těšila až si přečtu další část, takže ji mohu rozhodně doporučit.

Mamka_cte
08.07.2023 4 z 5

Série, které jsem neskutečně propadla! Lituji, že jsem se k ní nedostala dříve. Všechny díly jsem četla jako e-knihu, ale přemýšlím, že si je budu muset asi pořídit domu.

Celou sérii jsem stihla přečíst za nějaké čtyři dny. Až tak moc mě bavila! Sice autorka někdy příběhy až moc roztahovala a stačilo by sérii stáhnout cca do tří knih, ale nevadí. Poslední díl Šťastně až navěky byl pro mě úplná zbytečnost. Ta jediná mě nebavila (vše se opakovalo stále dokola a vše už bylo řečeno).

První tři díly byly lepší než ta druhá polovina. Maxon a America mě prostě brali jako pár více a také toho více zažili. Jejich dcera Eadlyn už měla cestičku pěkně připravenou.

Knihy obsahovaly i docela dost dobrých zvratů a nějakou tu akci. O romatické linky také nouze není. V knihách mi asi nic nechybělo a já se čtením byla maximálně spokojená. E-knihy čtu převážně při uspávání syna, ale toto jsem neodložila ani přes den. Kdykoliv se naskytla chvilka, tak už jsem četla dále.

Autorka upoutala moji pozornost a ráda si přečtu i další její knihy. Doporučuji!

DejSemTuKnihu
06.07.2023 5 z 5

Po přečtení několika hodnocení od ostatních čtenářů jsem se trochu obávala, ale nebylo vůbec čeho. Kniha předčila mé očekávání a strašně moc se mi líbila!
Eadlyn mi dost sedla, i když občas nebyla úplně andílek. Celá rodinka je naprosto boží, vztahy mezi sourozenci krásně fungují a právě tyto části byly jedny z těch nejvtipnějších. Hodně se v knize opakovalo kolik povinností Eadlyn, jako nastávající královna, má a mi to vlastně ani nevadilo. Jde vidět, že se hlavní postava neustále vyvíjí a mění názory a postoje. Všichni mládenci, kteří se o ruku princezny ucházejí, mi přirostli k srdci (teda až na některé výjimky) a libí se mi, jak každý z nich má něco, co ostatní buď nemají, anebo ne v takové míře.
Snad jediná má výtka pak připadá k přebalu knihy, jelikož Eadlyn si představuju jako mnohem milejší mladou dívku a slečna a obálce (tím myslím zejména přebal druhého dílu) mi jako Eadlyn příliš nepřipadá.

Juici
06.07.2023 2 z 5

.. A na jejím konci budu mít na prstu prstýnek ..

Pokračování série Selekce není o nic lepší než předchozí díly. Zdlouhavé nezábavné části, kdy neustále posloucháme od hlavní hrdinky prvních dílů, jak je její dcera úžasná. I přesto, že je celou knihu opravdu arogantní a nepříjemná. Selekce jako taková je hodně okrajově popsaná. Nemá hloubku ani slávu. Dialogy jsou podle mě mdlé a nezáživné.

Vzhledem k tomu, že nechci sérii nechat nedočtenou, pustím se i do posledních dílů, ale těším se až to budu mít za sebou.

bety-4081036
21.06.2023 4 z 5

Vím, že spoustu lidem se kniha moc nelíbila. Samozřejmě na původní trilogii to nemá, ale není to podle mě vůbec špatné. Některé scény byli suce zdlouhavé, ale nejhorší byl závěr v koruně.

Kateřina259
22.05.2023 4 z 5

Nejdřív jsem si myslela, že příběh bude stát za nic, hlavní hrdinka mi přišla namyšlená, sobecká... Jak jsem se ale o ní více dozvídala, uvědomila jsem si, že v mnoha věcech jsme si více než podobné, v ten moment jsem příběhu propadla.
V původní triologii zářil Maxon, o tom není pochyb, ale selekce jen se samými kluky se mi líbí mnohem víc.

jitka_dankova
07.04.2023 5 z 5

Půvabná princeznovská duologie pro mladé dívky, která navazuje na příběh nastíněný v Selekci. Opravdu nečekaně mi tento příběh přirostl k srdci, dojal mne a vím s jistotou, že se k příběhu Eadlyn budu časem vracet, narozdíl od příběhu její matky, který je v prvních třech dílech Selekce.
Chápu, proč je tenhle příběh zařazen do celé série. Pro plné pochopení toho světa a postav a principu Selekce a pravidel je opravdu potřeba znát předchozí díly. Příběh Eadlyn je však jiný. Tahle holka si jako jediná v novém lepším světě nemůže vybrat svůj osud, ale přijímá to s přehledem, chová se dospěleji než její rodiče a vrstevníci a je to povýšená workholička, až to bolí. Žádní přátelé, žádné city, žádné chyby. Akorát ji její lid vlastně vůbec nemá rád... vlastně skoro nikdo kromě rodiny ji nemá rád, je to tak trochu urozený fracek (její slova :-) ). Vzhledem k její povaze a osudu je jasné, že kývne na takovou zastaralou hloupost, jako je reality show s názvem Selekce, aby sledovala s rodiči jiné cíle. O to půvabnější je potom to, co jí rádoby randění a poznávání kluků vlastně dá do života.
Celá kniha obsahuje jen nenápadnou romantickou linku, decentní, tak akorát kouzelnou a pohádkovou pro dospívající dívky, kterým je určena. Většina dospělých žen si z knihy nebude mít co odnést, je to opravdu zaměřené na cílovou skupinu mladých dívek. Přesto a nebo právě proto se mi ten příběh lásky nastíněný v téhle knížce vlastně hrozně moc líbil a celé mne to dojímalo. Jde o milou dívčí pohádku se šťastným koncem.

knihomolka460
12.03.2023 3 z 5

Jsem toho názoru , že autorka nemusela dělat dodatkové díly. Takové zbytečně natahování, ale i tak se mi to stále líbilo a ten kdo je blázen do Selekce si to určitě stejně přečetl. Nemá to sice na první díl , ale i tak taková odpočinková kniha.

klarka41711
27.02.2023 4 z 5

Tuto knihu lidé hodnotili celkem špatně a tak jsem se bála. Ale nebylo to tak špatné jak všichni říkají. Eadlyn byla namyšlená a neměla jsem ji moc v lásce. Ale Eadlyn bratři! Pane bože, boží postavy. Stejně tak Maxon a America. Kluky ze selekce jsem si oblíbila. Takže se mi to líbilo a dokonce ta selekce s klukami se mi líbila více než s holkami.