Selekce 1–3 (box)

Selekce 1–3 (box) https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269118/bmid_selekce-1-3-box-WDK-269118.png 5 201 34

Selekce série

>

35 dívek. 1 princ. Životní šance. Princeznovská trilogie v jednom boxu! Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunku. Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.... celý text

LenkaPet
LenkaPet
27.01.2023 5 z 5

Přečteno znovu.
Po přečtení Dcery a Koruny jsem zjistila, že si nepamatuji spoustu události z příběhu Ameriky a Maxona, takže přesto, že knihy nečtu víckrát než jednou, teď jsem prostě musela.
Miluji tuto sérii, je úžasná. Miluji Ameriku i Maxona, jejich příběh a všechno co se jim stalo.
Úžasné na knihách je i to, že nemají tolik stran a čtou se jeko byste koukali na film.
Jsem opět unešená s hlavou v jiném životě a jiném světě.

diana1217
diana1217
14.03.2021

Velice překvapující a poutavá série. Pokračovala jsem i dalšími díly, a opět nezklamaly. I když už dopředu víte jak to dopadne, tak cesta ke konci je rozhodně vzrušující a plná překvapení.


confusedlady
confusedlady
31.12.2020 4 z 5

"série" Selekce mě velmi překvapila, nevěděla jsem prvně vůbec do čeho jdu a jsem nadšená. i když se mi Elita moc nezdála, nakonec jsem si to opravdu užila a jsem ráda, že se ke mě tyto knihy dostaly.
tuto zkrácenou sérii můžu jedině doporučit!

Pralinka1910
Pralinka1910
14.10.2020 4 z 5

Nadherne obálky lákají ke čtení. Příběh je originálně vymyslen a čtive napsán. Občas se mi některé pasáže plné přemýšlení a pocitů zdály trosku dlouhé. Ale celkove velmi příjemné čtení.

Lucynkaaa
Lucynkaaa
06.10.2020 4 z 5

Knihy jsem si vybrala pro jejich nádherné obálky, které mě na první pohled uchvátily.
Příběh sám je milý, nenáročný a rozhodně jsem nelitovala jeho přečtení. Nečekejte deep story a na oplátku dostanete jeden čtivý příběh, který by svým způsobem chtěla prožít každá z nás.

Jaja489
Jaja489
24.03.2020 5 z 5

Naprosto úžasné knihy, rozhodně všem doporučuji!

lovemanner
lovemanner
25.02.2019 5 z 5

Uplne uzasna serie pribehu! Moc me to bavilo jako 15-letou a myslim si, ze bych se k tomu klidne mohla vratit. Doporucuju!

nikiss76
nikiss76
08.02.2019

Prvotně jsem knihy objevila v Anglii v sekci pro děti a mládež, jelikož jsem pátrala po něčem jednodušším, co bych byla schopná přečíst v angličtině. Celá trilogie je velmi čtivá a líbí se mi, že knihy jsou určeny pro všechny věkové kategorie. Celá idea selekce mi přišla jako zajímavá. Velmi jsem si oblíbila hlavní hrdinku Ameriku a během čtení jsem měla různá dilema, chvíli jsem chtěla, aby si Amerika vybrala Aspena, poté Maxona atd. Kniha byla také plná nečekaných zvratů, což mě nutilo číst stále dál. Autorka mě velmi mile překvapila a musím říct, že jsem knihy přečetla jedním dechem. Určitě se chystám přečíst další díly. Mohu jedině doporučit.

a355o
a355o
13.02.2018 3 z 5

Knížky jsem měla přečtené velmi rychle, až mě to překvapilo. Četla jsem hned všechny tři po sobě, takže se mi prolínají dohromady. Žádné mistrovské dílo to není, ale má to zajímavý námět. Srovnávání s Hunger games naprosto chápu. Je to až příliš společných prvků - dívka mezi dvěma chlapci, která byla vybrána z mnoha, aby mohla bydlet chvíli v luxusu a vše sleduje celá země z televizních obrazovek, přičemž je nucena se podřizovat příkazům krutovládce, který má osud celé země v rukou, ale to ona nemůže dopustit. V čem je to jiné je to, že ze Selekce není cítit taková počáteční beznaděj a nemožnost změny, na kterou v Hunger games narazíte hned od samého začátku. Vlastně se to zdá jako velká reality show, která se odehrává na pozadí určitého politického zřízení. Ten příběh na pozadí - rebelové, nespokojenost, nespravedlnost, šance na změnu mě naprosto oslovil. Byla jsem strašně natěšená na to, kam se tohle bude odvíjet. Čekala jsem, kdy se teda America konečně stane tou silnou ženou, která bude vyjednávat s rebely a bude po boku toho silného muže, který vnímá její smysl pro spravedlnost. Bohužel ve třetí knize už jsem byla tak strašně unavená z toho, že se pořád řeší jen Aspen vs. Maxon, obyčejná dívka vs. princezna, když je prakticky jasné od začátku, jak to skončí. A hlavně když se na pozadí začíná odvíjet konečně pořádný příběh s obrovským potenciálem, kdy může autorka vytvořit celý svět a pomocí vývoje svých postav a odkrývání tajemství s ním něco udělat, změnit ho. Tak jsem se natěšila na čtvrtou knihu, abych zjistila při čtení obsahu, že žádný takový pořádný příběh se nekoná. Vše skončilo na pár stranách, místo toho, aby si konec zasloužil mnohem více kapitol na úkor naprosto nudných pasáží uprostřed. Takže kniha se mi líbila, ale rozhodně nepatří k těm, ke kterým bych se ještě někdy vrátila. Až je mi skoro líto, že ten zajímavý svět, který jsem si ve své mysli při čtení vytvořila, skončil tak nedotvořený a celý nápad je vlastně promrhaný na úkor tuctového příběhu mladé lásky.

dominica_smith
dominica_smith
18.08.2017 5 z 5

Tahle kniha mě ohromila. Všem třem dílům dávám 5 hvězdiček a věřím, že budu dlouho hledat knihu, která by tuto v mém osobním žebříčku předčila. Nedokážu slovy vyjádřit, jak hodně pro mě znamená a jak moc se mi líbila.

oolinkaa
oolinkaa
10.08.2017 5 z 5

top top, doporučuji i pro dospělé..:)

Paintka01
Paintka01
14.07.2017 5 z 5

Jsem naprosto uchvácena!!! Všechny tři knížky byly naprosto úžasné. Měla jsem je přečtené jedním dechem. Moc se mi líbil nápad autorky, celé to bylo takové pohádkové a čtení jsem si moc užila... Jen je škoda, že to mám už za sebou.

silvinka12
silvinka12
07.07.2017

Když jsem viděla knihy poprvé v katalogu s knížkami, zaujaly mě obalem, ale obsahem ne. Říkala jsem si, že pro pohádky, princezny a prince jsem už moc velká. Potom jsem je viděla přímo v knichkupectví a ynovu si je prohlédla, ale nakonec jsem si odnesla Sirénu. Tento rok jsem ale viděla, že snad všechny holky ze třídy si to přečetly a tak jsem si selekci pořídila. Je to úžasná serie!

Ještěrka2004
Ještěrka2004
26.06.2017 3 z 5

Jednou jsem knihy viděla v obchodě, ale vůbec mě nezaujaly. Dokonce jsem si i říkala že bych si knihy nikdy nekoupila. Potom jsem je dostala jako dárek. V tu chvíli jsem si sice myslela něco o tom že tyhle knížky mě asi úplně nenadchnou, ale když už je mám tak si je přečtu. Knihy jsem měla přečtené za tři dny a v podstatě okamžitě jsem začala pátrat po dalších dílech. takhle dobře se mi nikdy žádné knížky nečetly.

Ketesh
Ketesh
20.04.2017 4 z 5

By člověk ani nevěřil, že se dá příběh takhle moc rozepsat, ještě když všichni předem ví, jak skončí. Ale nebylo to nudné, ba naopak. Příběh plný zvratů a zápletek. Romantický příběh plný haldy překážek.

K sérii jsem se nedostala jako většina děvčat, že by mne zajímal právě ten romantický příběh, ale díky tomu, že jsem v nějaké recenzi četla o kastovním systému, tak jsem chtěla zjistit jak je zde podaný. No a u knih jsem následně zůstala, paradoxně, díky tomu příběhu samotnému.

Tetis
Tetis
15.04.2017 4 z 5

Všechny tři knihy jsem měla přečtené opravdu rychle. Nejnapínavější mi přišla ,,První", kde jsem čekala na chvíli kdy se America s Aspenem konečně rozejde, ale ta stále nepřicházela. A když už se k tomu chystala, přistihl je Maxon spolu, čímž mě autorka opravdu naštvala! Pak se to zvrtlo...... a America se s Maxonem zase dala dohromady a já ani skoro nevím jak k tomu došlo.
U Elity mě America zase štvala svou nerozhodností, která se stále omílala dokola.
Kdyby ale nebylo těchto ,,chyb", dala bych 5 hvězd, protože jinak byla série velice čtivá.

elisnovotna
elisnovotna
14.02.2017 3 z 5

Celkově série velmi čtivá, avšak mi přijde, že je spíš pro čtenáře, co méně čtou, protože se zde nemusí zas až tak moc zapojovat představivost. Velmi musím ocenit, že je kniha vydaná i v tvrdé verzi. Obaly má krásné, ale po té dějové linii mi to nepřišlo nic moc. Doporučovala bych to čtenářům od 10-ti let, kteří méně čtou, tohle by je mohlo zaujmout. Oceňuji nápad a proto dávám něco mezi 3-4*.

alwa
alwa
30.01.2017 4 z 5

Kniha mi přišla v mnoha ohledech podobná jako Hunger Games (kasty, "milostný trojúhelník", dívka, která chce něco změnit...). Narozdíl od HG je tady upřednostněná romantická linka a bojovnost méně výrazná. Série byla moc pěkná, ale Hunger Games se mi zdálo o kousíček lepší. 4,5 hvězd

anonym02
anonym02
23.12.2016 5 z 5

Skvělá, úžasná série ke které se s radostí vracim

Lela16
Lela16
19.07.2016

Hodně mě to bavilo. Super knížka

Štítky knihy

princezny princové

Autorovy další knížky

Kiera Cass
americká, 1981
2014  86%Selekce
2015  83%Elita
2016  76%Dcera
2016  84%Šťastně až navěky
2017  75%Siréna

Kniha Selekce 1–3 (box) je v

Právě čtených4x
Přečtených261x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených42x
Knihotéce46x
Chystám se číst27x
Chci si koupit26x
dalších seznamech2x