Volání do zbraně

Volání do zbraně https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127409/bmid_volani-do-zbrane-VJV-127409.png 4 49 4

Válka s Kasimirským císařstvím je na spadnutí a Astonská unie jako nejsilnější člen Obranné aliance má plno práce. Zatímco admirál Sun Lin-shin musí s jedním oslabeným operačním svazem bránit spřátelenou planetu Tarnów, admirál Sean Tyler má jiné starosti. Za své kontroverzní činy v tristanské občanské válce byl poslán do civilu, ale nudný život úředníka mu nevydrží dlouho a Tyler se zaplétá do nebezpečné špionážní hry. Pravidla jsou sice úplně jiná než při boji vesmírných flotil, ale stejně smrtící a prohra je nemyslitelná. Sektor Hirano se žene do války a Tyler, Sun i hrdinka od Tristanu Vivian Evansová se musejí smířit s tím, že ať už se stane cokoliv, jejich svět už nikdy nebude jako dřív. -- zdroj: legie.info --... celý text

Přidat komentář

Sitth
28.09.2021 3 z 5

Další díl série Sektor Hirano. Jsme zhruba v půlce série a prvních asi 180 stran jsem se trochu trápil, popravdě jsem si připadal jak při čtení Kinga, nebo sledování Tarantina. Táhnoucí se začátek díla a na konci masakr. Ale díky dosavadní kvalitě celé série jsem zatnul zuby a na konec byl spokojený. Sice se vám stane, že už znáte skoro všechny manévry v bitvách, dokážete předvídat, co udělá bodová obrana a při jejím oslabení stáhnete okolní lodě k sobě, aby se kryly navzájem…. To ano, ale naštěstí autor vždy vytáhne nějaké eso z rukávu a vy se pak těšíte na další knihu. Dávám 4/6

nero 13
26.07.2021 5 z 5

Volání do zbraně je zhruba v polovině Hiranské ságy a zatímco začátek začíná jako špionážní román tak konec už plně frčí za zvuků válečných bubnů, a to budou ještě čtyři díly, to bude jízda.
V tomto díle mne nejvíc zaujali ještě více geneticky upravení Mortisové a doufám že v dalším pokračování se do děje zapojí i jiné mimozemské rasy.


Tazz1
22.10.2019 5 z 5

Skvělá military scifi. A hlavně čím dál lepší. Těším se na další díly.

witko
03.04.2019 4 z 5

Dlouho očekáváná válka je tu. Táhlejší pasáže střídali ty čtivější. Více se mi líbí boj ve vesmírném prostředí než intriky na planetě. Těším se na další pokračování konfliktu.