Tristanská občanská válka. Část první

Tristanská občanská válka. Část první https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85016/bmid_tristanska-obcanska-valka-1-RSu-85016.png 4 42 5

Planeta Tristan byla bezvýznamným světem uprostřed Kolonizovaného prostoru, o který nikdo nejevil větší zájem. To se změnilo, když se na Tristanu rozhořela občanská válka a rozpínavé Kasimirské císařství začalo jednu ze znesvářených stran podporovat. Na Tristan nyní míří tisíce dobrovolníků z celého sektoru Hirano, kteří tamější konflikt vnímají jako poslední možnost, jak zabránit kasimirské expanzi. V občanských válkách však není největší hrozbou nepřítel, ale ten, který se tváří jako přítel. To brzy pochopí zkušený admirál Sean Tyler, váhavá Vivian Evansová i mladý dobrovolník Michael Kowalski. -- zdroj: legie.info --... celý text

Přidat komentář

JerryDexter
01.10.2022 5 z 5

Jan Kotouč je naše domácí hvězda tohoto žánru. Příběh o tom, jak se pár (pár tisíc) lidí rozhodne vyrazit na pomoc slabšímu, je neuvěřitelně aktuální. Těžko uvěřit, že už je více než deset let starý.

Sitth
29.08.2021 4 z 5

Historka na začátek: Tuto knihu jsem velmi dlouho sháněl, nebyla k sehnání a dokonce se mě pokusili dva podvodníci na FB napálit. Po půl roce se na fb profilu autora objevila jeho fotka s touto knihou z jednoho antikvariátu. Poprosil jsem ho o kontakt na antík a nakonec to klaplo a dokoupil jsem tam celou sérii Sektoru.
K hodnocení: Další výborný díl ze zatím velmi se dobře vyvíjející sérii Sektor Hirano. Musím konstatovat, že knihy jsou díl od dílu lepší. Na české scéně skoro zjevení. Doporučuji a dávám 5/6 hvězd.


rimar
30.08.2020 5 z 5

Super kniha. Co se mi líbí že autor dokázal skvělé vylíčení bojů jak na zemi tak i ve vesmíru včetně různých zákulisních čachrů. Skvělé zde vylíčil pozice a důvody jednotlivých stran proč válčí a v podstatě jejich důvody lze pochopit a tak ač padouch nebo hrdina většina z nich není nesympatická krom několika výjimek. Plešatý doktor Mengele je asi na špici těch kterým přeje čtenář nějakou zvláště tragickou nehodou.

kokrokr
23.05.2020 4 z 5

V této sáze zatím nejlepší pokračování.

Tazz1
21.03.2019 5 z 5

Bravo, pan Kotouč je knihu od knihy lepší. Sektor Hirano mě baví čím dál tím víc. Boje jak ve vesmíru, tak na zemi má velmi dobře a poutavě zmáknuté. No uvidíme co pokračování bojů na Tristanu přinese v druhém dílu.