Šejdířka

Šejdířka https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447509/bmid_sejdirka-n9p-447509.png 4 7 2

Novinář Petr byl vždycky maminčin mazánek a ani po vyhazovu z redakce regionálního deníku nepřestává doufat, že jednou prorazí se zásadním článkem. Když se doslechne o ženě, která údajně umí léčit dotekem, rozhodne se odhalit její podvod a konečně si tak dobýt uznání. V osamocené osadě uprostřed lesů se však musí vypořádat nejen se záhadnou mladou léčitelkou, ale i s rázovitým prostředím, místními obyvateli, a především se všeprostupující a nevypočitatelnou přírodou. A nakonec i se vztahem k matce, které by zázračné vyléčení najednou přišlo vhod. Autorčin knižní debut s nesmlouvavým humorem vytrhuje nedokonalého hrdinu z komfortní zóny. Nechává ho čelit nečekané otázce – má následovat to, co si myslí, že ví, nebo jedinou věc, které by snad mohl věřit?... celý text

Žánr:
Novely , Literatura česká

Vydáno: , Altenberg
více info...

Přidat komentář

lukas7591
23.08.2022 4 z 5

Ačkoliv to není zrovna můj šálek kávy, kniha mě mile překvapila. Četla se lehce, nevyžaduje od čtenáře nikterak nadstandardní soustředění, postav je poskrovnu, ale autorka je stihne vykreslit dostatečně tak, aby si k nim člověk vytvořil vztah a utkví mu v paměti. Ačkoliv hlavní hrdina je poněkud nelogicky postupující ňouma, záhadná léčitelka to vynahrazuje a celé dílo je takovým lehčím kouskem z žánru Slice of Life :)

marketa4469
18.05.2021 5 z 5

Tuto knihu jsem koupila jen proto, že jsem objednávala v nakladatelství knihy pro syna a anotace knihy mě zaujala. Kniha moc mile překvapila a někdy jsem se opravdu i pobavila. Sama žijí skoro na samotě, takže jsem si to užila ještě více. Mohu jen doporučit.


Štítky knihy

humor léčitelství podvodníci novely české romány

Autorovy knížky

Lucie Jeřábková
česká, 1986
2020  80%Šejdířka

Kniha Šejdířka je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x