Sejdeme se u jezera
Značnou část svého dospělého života věnovala Fern Brookbanksová vzpomínkám na Willa Baxtera, s nímž kdysi strávila jeden jediný den. Za pouhých čtyřiadvacet hodin, které spolu prožili, se mezi nimi vytvořilo nevídaně silné pouto. Následujícího dne se však každý z nich měl vydat jiným směrem, proto spolu uzavřeli dohodu, že se o rok později ve stejný den znovu sejdou. Jenže Will nepřišel. Mezitím uběhlo deset let a dvaatřicetiletá Fern je navzdory svým plánům zpátky v turistickém resortu u jezera, jehož vedení se má po matčině smrti ujmout. Přesně tohle nikdy nechtěla. Navíc na tom rodinný podnik není moc dobře a Fern připadá, že se jí všechno sype pod rukama. Má sice oporu ve svém bývalém příteli, který je tamním ředitelem, ale přesto by potřebovala mnohem víc. Potřebuje záchranné lano, potřebuje plán. A tohle všechno jednoho dne nečekaně přichází – s devítiletým zpožděním do resortu přijíždí Will Baxter a nabízí svou pomoc. Je to možná jediný člověk, který v té době Fern dokáže pochopit. Ale jak by ona mohla uvěřit někomu, kdo ji kdysi zradil? Léto pomalu končí a prchavá vidina štěstí u jezera se podruhé hroutí. Dokáže tentokrát Fern zachránit Willa Baxtera?... celý text
Originální název: Meet Me at the Lake, 2023
Komentáře knihy Sejdeme se u jezera
Tak tenhle příběh mě od samého začátku vůbec nebavil.. :(
Tady mi totiž vůbec nesedla ani jedna postava která v příběhu vystupuje.
Hlavní hrdinka Fern mi přišla velmi
nevyzrálá a ufňukaná. Will byl takový nezajímavý, nemastný, prostě žádná sláva. A v některých scénách mi jeho chování přišlo prapodivné až nelogické.
Kapitoly se zde střídají mezi minulostí a současností a ani v jedné z nich jsem jejich vztahu prostě nevěřila. Za mě žádná chemie, žádné to NĚCO.
Přišlo mi, že se autorka více zabývá popisem okolí a chemii mezi hrdiny nějak upozadila.
Škoda... Myslím si, že ten potenciál by tam aj byl.
Za mě slabé, hodně slabé.
Nebol by to zlý príbeh, keby to nebolo také zdĺhavé, pretože v podstate sa tam nič dramatické nedialo, takže čitateľa nemá čo poháňať vpred. Minulosť sa prepletá s prítomnosťou a všetko sa to tiahne doslova po rovine. Ideš, ideš a ideš a tá jednotvárnosť začína byť úmorná.
Na knihu som sa tešila, ale ani náhodou ma nechytila tak ako autorkina prvotina. Každopádne, prostredie vie Carley vykresliť veľmi pekne.
Letná oddychovka ideálna na ležanie na lehátku, pri ktorej budete mať pocit, že ste naozaj pri jazere…
Ako silná vie byť láska, ktorá nikdy úplne nevyhasla?
Fern sa po rokoch vracia do rodinného rezortu až po smrti mamy. Miesto, ktorému sa chcela navždy vyhnúť kvôli bolestným spomienkam. Práve tu však opäť stretáva Willa – muža, ktorý jej kedysi zlomil srdce.
Kniha sa odohráva v dvoch časových líniách – prítomnosti a minulosti – a postupne odhaľuje, prečo Will vtedy neprišiel… a čo ich rozdelilo.
Fern stojí pred ťažkým rozhodnutím:
Zachrániť rezort a čeliť všetkému, čo sa tu kedysi stalo?
Alebo všetko nechať tak a ísť ďalej, ako doteraz?
Ale niečo medzi nimi stále existuje. Vzájomné city, nevyslovené slová… vôňa leta.
A Will? Je iný. Tajomný. Ale Fern chce poznať pravdu!
Táto kniha je emotívna, dojímavá a zároveň krásne letná. Ideálna pre všetkých, ktorí milujú príbehy o druhej šanci, návratoch a sile lásky.
Pustíte sa do nej toto leto aj vy?
Už vyšla aj novinka:
Toto leto bude iné, ktorá je pre milovníčky letných romantík plných iskry a emócií.
Od autorky jsem četla román "Tohle léto bude jiné", líbil se mi moc, ale tato kniha mě tak hodně vůbec neoslovila. Snad proto, že příběh z minulosti opravdu trval jen jeden den a já neuvěřila tak rychlému a zároveň silnému oboustrannému vzplanutí. Hodnotím jen průměrně.
Stretneme sa pri jazere – Carley Fortune
Ako silná vie byť láska, ktorá nikdy úplne nevyhasla?
Fern stojí pred ťažkým rozhodnutím:
Zachrániť rezort a čeliť všetkému, čo sa tu kedysi stalo?
Alebo všetko nechať tak a ísť ďalej, ako doteraz?
A Will? Je iný. Tajomný. Ale Fern chce poznať pravdu!
Pustíte sa do nej toto leto aj vy?
Už vyšla aj novinka:
Toto pro mě bylo moc milé překvapení, hlavnímu páru jsem po celou dobu držela pěsti. Je to romanťárna, která stojí za přečtení.
Další z řady příjemných romancí s přesahem, které mám od autorky ráda. Čtivá, pohodová, na léto jako stvořená.
Už od prvních stran má kniha příjemné tempo a příběh plyne přirozeně. Přestože se děj odvíjí pomaleji, nenudím se. Naopak si užívám slow burn romantiku s krásným prostředím a zajímavou dvojící v popředí.
Charaktery hlavních postav jsou zajímavé, ale zároveň mi i po dočtení celého příběhu připadají uzavřené a jejich poutu z minulosti jsem uvěřila jen velmi těžko. Fern je rozpolcená ale přesto silná a idealistická žena. Will je mlčenlivý, klidný, kreativní a taky trochu tajemný muž. Charakterově se sice hezky doplňují, ale málo spolu mluví a já nedokážu určit, co je k sobě vlastně tolik táhne. Chemii tam skoro nevidím, hloubku zcela postrádám. Mám pocit, že to nejdůležitější se odehrává někde mimo řádky...
Autorka vsadila na ověřené prostředí z první knihy a udělala dobře. Léto, jezero, loďky a resort uprostřed přírody fungují dokonale. Krásné romantické prostředí, a také atmosféra plná vzpomínek a druhých šancí. K tomu tentokrát přidává také velkoměsto plné kaváren, klubů a uvolněné atmosféry. Dvě misky vah, které spolu svádí dlouhý svár.
Opakuje se zde také střídání 2 časových linií (současnost a jeden den před 10 lety). Střídání časů udržuje příjemné napětí a občasné zmínky z deníku Ferniny maminky dodávají další jiskru tajemnosti. Šance začít znovu tehdy, ale i teď. Hledání důvěry v sebe sama i okolí, ponaučení se z vlastních chyb. To vše propojilo obě dějové linky a vytvořilo zajímavý příběh. Bavilo mě sledovat, co vše se za ty roky změnilo a jak to oba prožívají...
"Každé další léto" je zatím mým favoritem, ale ani tento příběh nebyl zklamáním. Škoda jen, že nám pouto mezi Fern a Willem, po většinu času uniká mezi prsty.
Hodnocení: 3,5/5
“Nechci pro tebe znamenat jen únik od reality. Chci být té reality součástí.”
Fern strávila v době dokončení studia s Willem jedem den během toho, co maloval obraz v kavárně, kam chodila na brigádu. Oba si celý den maximálně užili a jak to vypadá, jsou spřízněné duše. A dokonce si slíbili, že se za rok znovu potkají.
Jenže Will jaksi nedorazí. Pro Fern je to obzvlášť velké zklamání, protože na něj nedokázala celý rok přestat myslet. Jen jemu se tehdy dokázala svěřit s tím, co chce a nechce a jen on ji pochopil.
Čas plyne dál a Fern zdědí resort, kterému se zrovna moc dobře nedaří. Do toho přijíždí poradce, kterého její matka domluvila ještě před svou smrtí. A není to nikdo jiný, než Will. Je tedy na nich, jak se ke všemu postaví a jakým směrem se bude jejich vztah ubírat - zda pouze pracovně nebo snad naváží na ten osudový den před deseti lety?
Fern i Will mě moc bavili. Při čtení jsem cítila tu sílu okamžiku, kdy byli spolu a to, jak si to dokázali užívat. Díky Willovi si Fern tehdy uvědomila, co vlastně chce a rozhodla se převzít odpovědnost za svou budoucnost.
Líbilo se mi střídání kapitol teď a před deseti lety a jejich vzájemné poznávání. Ani pro jednoho nebylo snadné otevřít své srdce a riskovat odsouzení nebo selhání.
Škoda, že nebyl zmíněn i postoj Willa - to by mohlo být hodně zajímavé. Ale autorka to v doslovu vysvětluje. Stejně tak uvádí, že některé části jsou pro ni hluboce osobní a odráží tak jí samotnou.
Celá kniha mě bavila a soucítila jsem s Fern. A konec byl opravdu emočně silný zážitek.
Vždy srovnáváme knihy aurora. Tady to nevyznívá úplně ve prospěch této knihy. Ale je to dáno i tím, že se tu řeší mnohem vážnější témata než v předchozí knize autorky.
K Willovi se vzhledem k jeho potížím těžko hledala cesta.
Přesto si myslím, že je ta kniha nesmírně důležitá, abychom si uvědomili čím vším procházíme a co vše nám život ovlivňuje.
Každopádně někdy je třeba vzít život do vlastních rukou a jít si za svým jako to udělala Fern, bez jejího kroku bych kniha šťastný konec neměla.
Will v ní našel toho správného partnera, který umí s jeho úzkostmi zacházet a směrovat ho ke šťastně fungujícímu životu.
Na knížce Každé další léto se mi líbilo střídání minulosti a přítomnosti. Stejně tomu bylo i v tomto případě, ale kniha se mi i přesto líbila o něco méně. Postava Willa mi přišla na jeho věk taková nevyspělá... Podle mého by se chlap v tomto věku už měl chovat na úrovni a ne se stále chovat jako puberťák. Velmi cením závěrečný komentář autorky, kde vysvětluje svoje psychické problémy, které ji inspirovaly k postavě Willa.
V knize se nám střídá současnost s kapitolami z minulosti v ich-formě.
Fern se nám postupně vyvíjí a moc hezky autorka zachytila její vztah s matkou. Trvalo, než si k sobě našly cestu.
Will je tajemný jak hrad v Karpatech. Moc jsem mu ohledně některých věcí nerozumněla. Někdy se choval až dětinsky. Promiň Wille, mým oblíbencem ses nestal.
Víc mě bavila kamarádka Fren Whitney. Byla to ta správná potrhlá kámoška.
Moc se mi také líbilo zasazení děje do turistického resortu. Hned bych tam strávila dovolenou.
Moc krásná kniha, ovšem první kniha od autorky měla větší wow. Ale ráda si přečtu další :)
(SPOILER) Deset let myslet na někoho, s kým jsme strávili jeden jediný den. Přemýšlet, co se s tím člověkem stalo, kým se stal on. Pocity obou hrdinů jsou skvěle vykreslené, ani jedna z hlavních postav mě neštvala. O postavách vedlejších to už říct nemohu (nějak jsem nepřišla na chuť Jamiemu a zpočátku ani Whitney). Těsně před koncem mě čekal trochu šok, ale příjemný. Mně se kniha líbila moc.
Láska, strata, druhé šance sú témy tohto románu, ktorý sa zameriava aj na zobrazenie letnej atmosféry a postupné odhaľovanie tajomstiev hlavných postáv. Napätie medzi hlavnými protagonistami síce dodáva príbehu určitú dynamiku, ale niektoré situácie pôsobili predvídateľne. Zaujala ma tu otázka možností nápravy minulých chýb a odvaha začať znova. Štýl písania je jednoduchý a miestami príjemne nostalgický, s dôrazom na pocity a prostredie. Celkovo hodnotím knihu Stretneme sa pri jazere ako nenáročný emocionálne ladený príbeh, ktorý neurazil, ale ani nezanechal výraznejší dojem.
Neurazí, ani nenadchne - zdlouhavé čtení a líčení pocitů, osobních ztrát a nálezů. Kniha mohla mít o polovinu stránek méně, pak by se děj tak strááášně netáhl.
No tak na 1. knížku od této autorky to nemá. Will mi nějak nesednul a četlo se mi to těžce.
Já jsem si tento romantický příběh moc užila a osobně se mi líbil stejnou měrou jako autorčina předchozí knížka Každé další léto. Děj byl v tomto případě méně originální a více předvídatelný. V některých momentech mohl mít čtenář problém s jednáním postav. Autorka vše vysvětluje v závěru knížky, který by bylo bývalo lepší pojednat jako předmluvu.
Fern Brookbanksové a Willu Baxterovi stačil jeden den, aby mezi nimi vzniklo pouto. Jenže se po čtyřiadvaceti hodinách musí každý vydat jiným směrem, a tak se dohodnou, že se za rok znovu sejdou. Jenže jeden z nich nedorazil…
Kapitoly se odehrávají ve dvou časových rovinách a občas tam najdete i deníkový záznam od Ferniny matky. Střídání současnosti s dobou před 10 lety, kdy se hlavní dvojice poznala, mě vůbec nepřekvapilo, protože taková byla i autorčina předchozí kniha Každé další léto.
Sejdeme se u jezera se také odehrává v přírodě u vody a prostředí je něco, co Carley Fortune umí skvěle popsat a vystihnout.
Celý příběh na mě zapůsobil až v momentě, kdy jsem si přečetla doslov na konci a ne dřív. Ne, když jsem to měla prožívat s postavami, a to mě bohužel trochu zklamalo.
Tahle kniha se té loňské (mé hodně oblíbené) nevyrovná, ale pokud máte rádi romány odehrávající se v létě u vody a více časových linek, určitě ji zkuste.
Děkuji @knihydobrovsky za knihu. #spoluprace
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
láska zodpovědnost rodinné vztahy malování, kreslení dovolená jezera úzkostné poruchy sourozenecké vztahyCarley Fortune také napsal(a)
| 2023 | Každé další léto |
| 2024 | Sejdeme se u jezera |
| 2025 | Tohle léto bude jiné |
| 2025 | One Golden Summer |
Externí recenze
U této knihy zatím nejsou externí recenze.
Přidejte recenzi

90 %
71 %

Kniha se mi líbila, četla se dobře a rychle. Líbilo se mi střídání kapitol ze současnosti a z minulosti a postupné odkrývání příběhu. Oproti knize Každé další léto trochu slabší, ale přesto bych doporučila.