Sejdeme se na svatbě

Sejdeme se na svatbě https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339979/bmid_sejdeme-se-na-svatbe-cTw-339979.jpg 3 61 18

Svět není černobílý, ale barevný a plný chutí a vůní. Alespoň tak to vnímá Slovenka Natália, když se ve Vídni, kde pracuje, zamiluje do Inda Raviho. Netrvá dlouho a stanou se z nich manželé, ale to je teprve začátek jejich společné cesty plné šťastných okamžiků i těžkých chvil, radosti i starostí. Manželství není nikdy jednoduché, natož když jde o manželství Slovenky a Inda, se všemi rozdíly, vrcholy a pády, které k tomu patří. Příběh odhaluje osudovou lásku, jež kráčí ruku v ruce s obrovskou obětí, a dává nahlédnout do života indických rodin a do vztahů mezi manžely různých národností.... celý text

Přidat komentář

Markéta4321
11.10.2023 2 z 5

Knihu jsem sice přečetla, ale nijak mě nenadchla. Z počátku byl příběh vyprávění chronologicky, ale pak se jakoby "nadhodilo" téma a o tom byla daná kapitola.
Obsah hodnotit nebudu. S hlavní hrdinkou bychom asi kamarádky nebyly. Na většinu věcí mám jiný názor a chovala bych se jinak.
Každopádně pokud je to opravdu skutečný příběh, pak je mi líto Kobylky. (Mimochodem používání přezdívek se mi ani trochu nelíbilo.) Jako malou ji opustila matka a ona pak za ní jezdila do cizí země za cizincem Indem. Tak doufám, že jsou teď všichni šťastný.

Artep25
08.09.2023 3 z 5

Čtivé. Taková jednohubka. Ale zase se mi potvrdilo že vztah s cizincem z jiné kultury nedělá dobrotu. Vlastně neznám žádný vztah,který by vydržel. Prostě to nefunguje.


Bruklinka
19.04.2020 2 z 5

Jsem zklamaná. Na knížku jsem se těšila, pohled do jiné kultury je lákavé téma. Bohužel zpracování značně pokulhává - působí jako průměrná slohová práce ze základní školy. Téma zajímavé, obsahově dost chudé - čekala jsem víc o kultuře, o manželství i běžném indickém životě. Zpracování hrozné. Škoda...

Lka
18.04.2020 3 z 5

Taky jsem zvažovala, co o této knize napsat. Kniha je čtivá, poutavá, ale že by mě nadchla, to asi ne. Taky bych v životě neopustila dítě. Nechápu tyhle ženský, že to pro chlapa udělají. A ještě k tomu Ind. Asi může být ráda, že o děti nepřišla.

snowpinkee
30.04.2019 3 z 5

Ach jo. Příběh je čtivý. Jako kniha a příběh by o bylo super na 4* určitě, ale když si vezmu že to bylo psáno podle skutečného příběhu tak je mi ouzko.
Jsem matka a asi si to mnohem více zabírám, ale i kdybych se zamilovala do pána boha, nikdy bych své dítě neopustila. Snižuji na 3*. Nelíbilo se mi chování hlavní hrdinky.
Snad je šťastná. Já bych bez dítěte už nikdy nebyla....

cérka
09.02.2019 3 z 5

Přiznám se, naprosto netuším jak mám tuto knihu hodnotit. Nemůžu říct, že by kniha nebyla zajímavá, spíše bych ji doporučila jako povinnou četbu pro ženy toužící vdát se za cizince z jiného kontinentu. A tady je možná v mém případě zakopaný pes, nevěřím, že se muž dokáže naprosto odpoutat od své rodiny, zvyků a tradic. Domnívám se, že vždy začne tesknit po tom co nemá, po své vlasti, kultuře, náboženství.
Natálie mě nejvíc zklamala jako matka. Matka, která upřednostnila své vlastní štěstí na úkor svého malého dítěte! Pokud bych tedy hodnotila tuto část, Natálie by ode mne dostala 0 bodů.
Nakonec jsem se rozhodla dát hvězdičky tři. Jsou za odvahu vyjít s kůží na trh, poodhalit trochu kouzlo lásky a odpuštění a přiznání si pravdy jak moc jsme druhým ublížili.

Zuzvil
31.10.2018 3 z 5

Další knížka z edice Motto Skutečné příběhy. Nevím, zda je to tím, že už je to moje cca 7 knížka z této edice, ale pomalu mě to jakoby přestává bavit, pokaždé stejný scénář, co se týče vztahu s cizincem. Každopádně opět si cením, že knížka je příběhem skutečné ženy a její rodiny, ale to je tentokrát asi tak vše. Vůbec se mě knížka nijak nedotkla, nijak jsem nad ní nepřemýšlela, nezamýšlela jsem se nad ní :-( Každopádně knížka je psaná čtivě, poutavě a k přečtení (jako oddychovku) doporučuji.

Leniiis
24.09.2018 5 z 5

Mě se tato knížka líbila. Sice prostě nikdy nepochopím vztah s cizincem, ale asi jsem vyškolena právě z takovejch knih... Nikdy nepochopím, že jsou ženy ochotný vzdát se všeho.. Ale i takovej je prostě život. Ráda bych si přečetla i pokračování.

Veve721
17.09.2018 3 z 5

Přestože mi hlavní hrdinka přišla neskutečně arogantní a často mi lezla na nervy, nemůžu říct, že by mě knížka zklamala. Právě naopak - líbila se mi. Bavilo mě poznávat kouzlo indického jídla a dozvídat se zajímavé informace o cizí kultuře. Oceňuju také to, že se autorka snažila ukázat čtenářkám jak krásy Indie, tak i její temnou stránku. S mnoha Natáliinými rozhodnutími nesouhlasím a často jsem nad ní kroutila hlavou, i tak mě ale její životní příběh zaujal. Samozřejmě nejde o žádný literární skvost, ale svůj účel knížka plní dokonale - jako lehké čtení na dovolenou, které čtenáři přinese pár nových poznatků o jiném národu i jako varování před muži (ať už cizokrajnými nebo domáckými podpapučáky)...

Danago
15.07.2018 3 z 5

Skutečný příběh Slovenky, která se provdala za Inda . Zajímavý příběh o manželství dvou kultur se všemi radostmi a problémy. O Indii se v knížce dozvíme poměrně málo. Knížka se četla dobře, bavila mě a zajímalo mě jak to bude dál. Ale opravdu jsem se hodně divila. S hlavní hrdinkou jsem se nedokázala ztotožnit ani ji pochopit, nebyla mi sympatická.

alnahu
12.04.2018 3 z 5

Příběh ze života Slovenky Natálie, která se zamiluje do Inda a opustí manžela a dceru a jde za svým srdcem. Manželství s Ravihem není jednoduché ,přeci jen je to jiná kultura. Kniha nás nechá nahlédnout ,jak se žije v indických rodinách .Manželství Natálie ( přejmenované manželem na Rani) není jednoduché a je plné radostí a starostí zklidní se až po narození jejich druhé dcery .Životní zpověď Natálie se četla dobře.

alabra
20.01.2018 4 z 5

Nejde tady o literaturu, spíš o sdělovanou zkušenost, ta byla zajímavá, trochu povrchní, ale držela vás u textu až do samého konce.

MartasR
27.12.2017

Strucny popis casti zivota autorky. Zajimave cteni - akce strida akci. Skoda ze to neni vic do podrobna.

hrabalikoval
30.10.2017 4 z 5

Příjemná odpočinková knížka na dlouhé večery. :)

misaa.p
21.07.2017 4 z 5

Poutavý příběh, který se krásně četl. Člověk nahlédl do nevšedního života mladé ženy, která poznává svět z indické perspektivy.

Elsinor024
01.07.2017 4 z 5

Moc pěkná knížka na léto k vodě, co ji zhltnete za dva dny.
Jak není úplně snadné žít s chlapem z jiné kultury. Jasně, to už tady bylo mockrát, "Bez dcerky neodejdu" a podobně. Ale tohle není negativní, naopak, ukazuje to sílu a vývoj člověka směrem k toleranci a pochopení.
A také jsem se skvěle pobavila nad "beduínskou láskou". Prostě doporučuji, v tomhle žánru jako mercedes mezi trabanty.

lenkaabooks
19.06.2017 3 z 5

Z první půlky knihy jsem byla rozpačitá - holé věty, zvláštní styl vyprávění. Pak jsem už ale byla čím dál zvědavější, zda spolu zůstanou. Slovenka Natália a Ind Ravi. Je to skutečný příběh velké lásky, zklamání, důvěry a opouštění a také toho, zda jsme schopni brát partnera takového, jaký je.

Petrasuvicka
17.06.2017 3 z 5

O kvalitní literaturu tu nejde, autorka není prvoplánový spisovatel, jen chtěla sdělit jak šel její život. A to se jí povedlo. Čtivost udržela a pak... naučila mě jedno životní moudro: řešení problému se jednoho dne objeví samo.

Štítky knihy

Indie láska cestování manželství svatba

Autorovy knížky

Natalie Liu
slovenská
2017  62%Sejdeme se na svatbě

Kniha Sejdeme se na svatbě je v

Přečtených87x
Čtenářské výzvě21x
Knihotéce48x
Chystám se číst22x
Chci si koupit2x