Sedmý světadíl

Sedmý světadíl https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54810/sedmy-svetadil-54810.jpg 4 5 1

Janadvorackova
Janadvorackova
25.01.2020 4 z 5

Máte pocit, že je vám zima? Nudí vás pohled na oheň v krbu, pryskyřice smrdí, vlněné ponožky koušou a máte chuť je odhodit? Nebo topení hřeje odporně moc? Přečtěte si knihu o Antarktidě.

Tahle divná jižní pustina je jako jiná planeta na planetě Zemi.
Ale není tak mrtvá, jak by se neinformovanému našinci mohlo zdát.
Tuleni, tučňáci (jimiž se dá i topit), kosatky a ptáci všeho druhu, jo a ryby taky, řeší otázku přežití v nekonečném kolečku.
Také jste si mysleli, že je tuleňům pod vodu zima? Kdepak :).
A máte pocit, že na jižním kontinentu nikdy nerostly stromy? Houby... Tedy jít se projít do lesa nebyl problém - v pravěku.
I na ještěra darebáka jste mohli narazit, protože tam žil. Ostatky byly nalezeny kus od pólu. Zdánlivá blbost, řeknete si, ale vědcům potvrdila hromadu teorií.

Kniha je napěchovaná zajímavými informacemi o tamním životě, expedicích, domněnkách středověkého světa...
Místy jsem se sice trochu nudila - stáří knihy, monotónnost a tak. Navíc těžko získané vědomosti použiju v běžném životě, ale co mě nezabije... no ne?

Na některé návštěvníky působí negativně absence barev. Zajímalo by mě, jak bych na prostředí ledu reagovala. Na hučení moře a zvuky ledu, když praská, láme se a šoupe kra o kru, šumění sněhu a fičák. Půlroční noc, brrr, omrzliny a zmrzlé slzy po té, co bych si uvědomila, že jsem měla zůstat doma :).

Štítky knihy

Antarktida

Autorovy knížky

1974  88%Sedmý světadíl

Kniha Sedmý světadíl je v

Přečtených5x
Knihotéce12x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x