Síla ohně

Síla ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390166/bmid_sila-ohne-Uzx-390166.jpg 4 100 19

Sedmiříší v troskách série

1. díl >

Tento napínavý fantasy příběh se odehrává v Sedmiříší známém z autorčiny předchozí knižní série, avšak o generaci později. Je prostoupený temnou magií, nebezpečenstvími, z nichž tuhne krev v žilách, a dvěma nezapomenutelnými postavami, které se pohybují na tenoučké hraně mezi životem a smrtí. Hlavními hrdiny jsou Adrian sul'Han, zvaný Ash, školený léčitel obdařený magickými schopnostmi a syn královny Fellsu a Nejvyššího kouzelníka, jenž hoří touhou pomstít smrt svého otce, a Jenna Blandelowová, dívka s podivným znamením, kterou její tajemní rodiče opustili brzy po narození. Jejich cesty se setkají v Ardenu. Spojuje je nenávist k bezcitnému králi. Podaří se jim krále odstranit a zabránit tak válce? A dojde jejich láska naplnění?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , #booklab
Originální název:

Flamecaster , 2016


více info...

Přidat komentář

renda5135
26.01.2024

Krásný příběh, obsahující snad všechny aspekty fantasy, jež dělají tuto knihu skvělou.
Často se dá předpovídat, co se v ději stane, ale na zážitku to neubere.
Jen škoda, že další díly už nejsou tak skvělé -pokračování mi přijde plné nedostatků a tak trošku i dětské.

sall02
24.01.2023 4 z 5

Takový zvláštní mix Divotvůrce, Skleněného trůnu, Selekce a stopro ještě něčeho dalšího... Ale za mě to fungovalo super. Máme tu představený nový fantasy svět, romantickou linku, nemálo magie a intrik a dohromady to dává solidní YA fantasy, která rozhodně nezklame. Těším se na další díly, ke kterým se dostanu doufám co nejdřív.


Tesset
29.09.2022 4 z 5

Za mě super, akorát tam byly odkazy na minulé události nebo věci, které byly patrně vysvětleny v minulé sérii, která u nás nevyšla, což je škoda. Celkově bych postavách dala vyšší věk, působilo by to pak věrohodněji. Epická fantasy to po prvním díle není, ale bavila mě a těším se na další díly.

LenkaPet
23.03.2022 5 z 5

Mě se kniha moc líbila, jdu hned na další díl. Hezky napsané, určitě stojí za přečtení.

Alíček83
14.03.2022 4 z 5

Ze začátku mi trvalo se do příběhu začít. Bylo to moc informací, skákání z místa na místo, pospojovat si postavy a říše. Ale napínavé pasáže mě bavili. Hlavně Adrian a Jenna. Jsem zvědavá, co bude v dalším díle.

M.C.SMITH
02.01.2022 5 z 5

Do knihy jsem se velmi rychle začetla a musím říct, že jsem stránky doslova hltala. Pro mne paráda. Jediné, co mne opravdu mrzí je, že této sérii předchází ještě jiná a bohužel, ta není přeložena do češtiny, takže mám pocit, že mi uniká hodně souvislostí.
Kniha ale i tak byla perfektní, zamilovala jsem si Jennu a to roztomilé princátko taky.
Jsem naprosto spokojená a jdu na druhý díl.

Miška02
10.08.2021 4 z 5

Po dlhej dobe fantasy kniha, ktorá ma zaujala a už sa chystám aj na ďalší diel :)

sarah7586
07.06.2021 5 z 5

Mladý čaroděj, nadaný léčitel, z královské rodiny zažívá dobrodružství v sousedním království. Vydává se na dlouhou a trnitou cestu dosáhnout mezi královstvími míru. Na druhé straně chudá dívka, sirotek se záhadným znamením. Těžký život a práce v dole. Oba však mají stejný úmysl.
_________

Po dlouhé době fantasy, od kterého jsem nemohla odejít. Skvělé! Knihy jsou psány z několika pohledů postav ale vše je krásně popsané a navazuje na sebe bez zbytečných průtahů. Děj je plynulý, obsahuje vše podstatné a postupně se vám vytváří krásná skládačka. Už se velmi těším na další 2 díly!

AnnaKreon
08.01.2021 4 z 5

Před nějakou dobou jsem narazila na knižní sérii, o které jsem ani nevěděla, že existuje a jelikož se mi dostal do rukou třetí díl, tak jel můj drahý okamžitě do knihkupectví a dovezl mi oba předchozí díly.
~~~
Obálky má celá série moc krásné a druhý a třetí díl má dokonce i barevnou ořízku, což já mám moc ráda. Navíc je v knize mapa!
~~~
Děj knihy nás zavede do světa zvaného Sedmiříší. Pokud čekáte naprosto do detailu vykreslený svět, kde všechny a všechno pochopíte, tak vás zklamu. Je to možná tím, že této sérii by měla předcházet ještě jedna. Já ale zklamaná rozhodně nebyla.
~~~
Co se týče postav, tak autorka se jim věnuje mnohem více než světu. Jsou sympatické a odvážné. Příběh je vyprávěn z více pohledů, což se mi moc líbilo a nutilo mě to číst dál a dál. I když se jedná o young adult fantasy, tak to podle mě není ploché a prvoplánové. Počítejte ale s klasickou lovestory.
~~~
Autorčin styl psaní mi zprvu trochu vadil a nedokázala jsem se začíst, ale stačila chvilka a četlo se to samo. Jelikož jsem knihu četla ale před nějakou dobou, tak zjišťuju, že ačkoliv se mi při čtení opravdu moc líbila, tak teď si z ní téměř nic moc nepamatuju a kniha ve mě vlastně nic nezanechala. Na další díly se ale chystám a těším se na ně už v únoru.
~
⭐️4/5

Laerry
06.12.2020 5 z 5

Výborná kniha. Po přečtení i předchozí série je zážitek ještě lepší.

Kasana
25.07.2020 3 z 5

Škoda, že až po dočtení knihy jsem zjistila, že je vlastně nějaká série, na kterou navazuje.

Napsat, že to ze začátku má dobrou myšlenku, je špatně. Ono to po celou dobu má dobrou myšlenku, spoustu dobrých nápadů a věcí, které dávají smysl. Jen ... jen je tomu těžké porozumět. Hromada věcí tu není dovysvětlena a vy si to opravdu nedokážete domyslet. A v průběhu, kdy to čtete čekáte na něco, čím si vás získá, co vás donutí chtít vzít další díl do ruky a číst. Ale nic takového není. Původně jsem měla přesto v plánu přečíst další díly, ale když jsem se dozvěděla, že nejsou psané z pohledu Adriana a Jenny, neměla jsem chuť se do toho pustit. Nemám náladu si vytvářet vztahy k dalším postavám, pokud ten příběh pro mě nefunguje tak dobře, jak bych chtěla.

Ty postavy jsou ale víceméně dobře napsané. Není to nic světoborného, čím si vás kniha získá, ale ani nic špatného, kvůli čemu byste tu knihu odhodili do nejvzdálenějšího koutu pokoje. Jistě by se líbila mladším, ať už klukům nebo holkám. Jako úvod do fantasy ... jo.

Nel.K.
03.05.2020 3 z 5

Dle komentářů zde by se dalo soudit, že kniha stojí na dobrém základu původní série, která u nás ale nevyšla a tím pádem jsem ji ani já nečetla.. bez toho nemůžu říct, že by to bylo lepší než nižší průměr. Postavy plytké, začátek knihy zmatený (soudím, že se tam tedy již počítá s tím, že jste předchozí sérii četli) a děj samotný bez nějakých nečekaných zvratů, nebo hlubšího uchopení celého příběhu.

Tenebien
17.01.2020 4 z 5

Tak dobré jako původní série to nebylo. Navíc mi ta knížka zlomila srdce asi tak v druhé kapitole... (Asi budu do budoucna předstírat, že se to prostě nestalo a tyhle dvě série spolu vůbec nesouvisí. :D) Ale i tak jsem zvědavá na zbytek.
Jen teda nechápu, proč není česky vydaná ta původní série. Tady se objeví plno spoilerů a navíc čtenář, který nezná Seven Realms (nevím, jak je to přeloženo do češtiny), se bude mnohem hůř orientovat v už dávno vybudovaném světě. (čteno v originále)

uziRM
27.11.2019 4 z 5

Vzhledem k tomu, že již před touto sérií vyšly knihy ze Sedmiříší, které nejsou "zatím" přeloženy do CZ, tak se dá omluvit ten ne moc barvitý svět. I tak byl začátek dost chaotický a ty občasné výlety do dávné minulosti spádu příběhu také moc nepřidaly. Ale po nějakých 100 stránkách se děj konečně rozhýbal a už bylo těžší knížku odložit. Zkráceně - začátek hrozný, zbytek ušel. Od dalších dílů čekám určitě víc.

Damonka12
10.08.2019 2 z 5

2,5 hvězdiček, ta kniha je tak průměrná až je podprůměrná. Zajímavé bylo asi jen tak 50 stránek.

LilianaFalcon
24.05.2019 3 z 5

Knížku bych řadila spíše ke klasickým fantasy, než ji dávat do poličky k YA. Rychle jsem se začetla, ale na to, aby mi knížka uhranula, tomu hodně chybělo. Což ovše, neznamená, že by nebyla zajímavá.
Děj byl sledovaný z několika úhlů pohledu a všechny mě bavily, i když jsem se občas ztrácela. Na pokračování jsem zvědavá, ale že bych z toho nespala, to zase ne :D

ydnac
11.03.2019 3 z 5

Hodně jsem se na tuto knihu těšila, ale četla jsem i lepší. Kdo má rád fantasy asi si ji stejně přečte a možná i já dám ještě druhý díl, ale když bych se k němu nedostala asi by mi to ani nevadilo. Děj je takový nic moc o ničem, vleče se a na konci rychle bum a čekat na další díl...

Andy0892
10.03.2019 4 z 5

Po téhle knize jsem sáhla náhodně v knihkupectví a udělala jsem dobře. Má spád, dobře napsané postavy, neprozradí celý děj hned na první straně, takže stále máte chuť číst dál a dál a navíc jsou tam draci :) Takže...co víc si přát? :)

Klarsik3
31.01.2019 3 z 5

Nejvíc mě zaujala obálka. Hodně mi připomíná sérii Skleněný trůn. Nicméně obsah knihy mě už tolik nezaujal. V příběhu se objevuje spousta akce, magie a nakonec i nadpřirozené bytosti (jedna).. Bylo to pro mě spíš takové odpočinkové čtení. Na zadní straně knihy je psáno "Dívka stižená kletbou" - v celé knize se o tom v podstatě stejně jako ona sama dívka nic nedozvíte, to si musíme počkat asi až na druhý díl.. Od toho už teď očekávám mnohem víc a vcelku se na něj těším tak doufám, že mě nezklame stejně jako tento díl.