Síla bouře

Síla bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419308/bmid_sila-boure-Wyl-419308.jpg 5 46 9

Sedmiříší v troskách série

< 3. díl >

Nechte se unášet propletenými příběhy pozoruhodných mladých bojovníků, kteří se postavili tyrance obdařené čarovnou mocí a riskují, že v nemilosrdném víru války přijdou o všechno. Potulný námořník Evan Strangward dokáže ovlivňovat počasí, vlny a vítr, ale ani jeho čarovné schopnosti ho před nelítostnou císařovnou Celestine nemůžou chránit věčně. Celestinina neúnavná armáda krvepřísežných neustále roste a Evan se vydává do Fellsu, aby království varoval před hrozící invazí. Dobře ví, že pokud se mu nepodaří královnu z rodu Šedých vlčic přesvědčit, aby se císařovně postavila, celé Sedmiříší padne, a on tak přijde i o poslední útočiště. A mezi mrtvými bude i jediná osoba, o kterou Evan v žádném případě nechce přijít. Královninu dceru, respekt vzbuzující princeznu Alyssu ana‘Raisu, mezitím proti její vůli odvážejí na východ na palubě císařovniny lodi. Lyss je možná poslední naděje, jak císařovnu porazit přímo zevnitř její přísně střežené bašty. Ve třetím díle se sbíhají složitě propletené dějové linie a znesvářené Sedmiříší se snaží sjednotit proti strašlivé tyrance.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , #booklab
Originální název:

Stormcaster , 2018


více info...

Přidat komentář

Tesset
23.10.2022 5 z 5

Hezky se všechno začíná propojovat a pomalu příběh graduje. Dozvídáme se více o postavách i samotném Sedmiříší. Pořád si stojím za tím, že kdyby postavám bylo více let bylo by to ještě uvěřitelnější - 15-17 je opravdu na to, co dělají, málo. Jinak ale super série.

Alíček83
06.04.2022 5 z 5

3. díl začal o docela záporných postavách z minulých dílů (Evan a Destin) v minulosti (4 roky zpátky), dozvěděli jsme se, že nejsou tak špatní. Všichni hrdinové této série jsou hrozně mladí - děti, to mě trochu vadilo. Ale pak se tento díl začal spojovat se všemi předchozími, začalo to gradovat, všechny postavy a já byla spokojená, proto hodnotím jako lepší než předchozí. Strašně se těším, jak to dopadne, takže honem na 4. díl.


LenkaPet
29.03.2022 5 z 5

Série je velmi povedená. Tento díl mi přišel trochu utahaný, ale pět hvězdiček jsem musela dát, k sériím to prostě patří. Hned jdu na poslední díl, protože mě fakt zajímá jak tohle dopadne, je to tak neskutečně zamotané

M.C.SMITH
11.01.2022 5 z 5

Dokonalé počteníčko.
Série se skvěle rozjela a já jsem napnutá jako kšandy. Nutně potřebuji vědět, jak to celé dopadne, takže se s vervou pustím do čtvrtého dílu.
Série mi zatím přijde naprosto super, ze začátku jsem tomu moc nefandila, ale šeredně jsem se mýlila a jsem za to opravdu ráda.
Příběh mne pohltil. Jako čtenář jsem naprosto spokojená.

OsolenéKnihy
22.02.2021 5 z 5

Mezi prvním a druhým dílem série jsem viděla rozdíl akorát v tom, že si autorka byla ve svém počínaní mnohem jistější, ovšem mezi druhým a třetím dílem už vidím i obsahově fakt super posun a to hlavně v ději a akci. Zatímco u začátku série musíte být spíš trpěliví, seznamujete se s prostředím, situací a postavami, tady už se vám vyplácí, že jste dávali pozor a pořádně se to rozjede. Myslím, že je to na zvraty nejbohatší a nejsvižnější díl. Nové postavy byly super a bylo zajímavé, že už jsme jako čtenáři některé vlastně znali, jen jsme ještě nesledovali příběh přímo z jejich pohledu. Příběh se stává ucelenějším, logičtějším, dost toho do sebe zapadá a teď už zbývá jen počkat na finále a zjistit, jak to celé dopadne.

Knihu jsem obdržela a četla v rámci spolupráce s nakladatelstvím Booklab.

Jana65
08.09.2020 5 z 5

Tak, všechny tři díly přečteny a už se těším na další díl. Doufám, že bude brzy a že se nestane, že by se přestalo překládat. Už se mi to stalo u některých sérií např. série Horečka od K. M. Moning skončila u překladu třetího dílu a přitom to byly super knihy.

RoseDadas
06.08.2020 3 z 5

3,5*
Ačkoli mě Síla bouře celkově bavila, našlo se pár věci, které moje hodnocení snížily. Jednak první třetina knihy, která pro mě byla celkem nezáživná, dále výskyt nových postav, v kterých jsem se ztrácela, protože některé jejich charaktery byly dost podobné, a absence nějaké větší akce nahrazené politikařením. Nelze ale upřít fakt, že Cinda Williams Chima je brilantní vypravěčka. Síla bouře na mě působila jako příprava pole pro epický závěr, ale na ten si budeme muset počkat. Bude Deathcaster (Síla smrti) velkolepým vyvrcholením série?

danielosbourne
25.06.2020 4 z 5

Musím říct, že Síla bouře je zatím nejlepší díl v této sérii. Do příběhu vstupuje nová postava piráta Evana Strangwarda, který mi byl velice sympatický. Je nutno podotknout, že i když je Evan pirát, tak na moři a na lodích se ocitáme zřídka, takže pokud stejně jako já nemusíte piráty a ani příběhy, které se odehrávají na lodích, tak se nemusíte bát. Drtivou většinu knihy se nacházíme na souši a na moři se pohybujeme jen v první třetině knihy.
Co se mi na téhle knize skutečně líbí, je to, že konečně sdružuje všechny postavy z předešlých dílů a druhá věc, která mě potěšila, je, že se v knize hojně vyskytuje postava Destina Karna, kterého jsem si oblíbil už v prvním díle a patří mezi moje nejoblíbenější postavy v této sérii.
Konečně jsme se taky dozvěděli něco víc o magických symbolech a historii jejích nositelů, za což jsem rád.
Co bych této knize, potažmo sérii, trochu vytkl, je to, že se autorka drží v příběhu tak nějak na povrchu a nevyužívá potenciál, který v knize má nastolený. Přitom na konci této knihy dokázala, že to umí. Doufám, že tedy tento potenciál využije v dalším díle, na který se už teď velice těším.

Tenebien
16.04.2020 4 z 5

Tak na začátku jsme se seznámili s Evanovým a Destinovým pozadím (s tím, jak se seznámili, ne s jejich pozadím :-)), a proto byl trošku pomalejší rozjezd. Ale potom už knížka valila. Na druhou stranu se nám tam malinko navršily další menší plot holes (eh, jak to říct česky?), které mě celkem iritovaly. (čteno v originále)

Štítky knihy

pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Cinda Williams Chima
americká, 1952
2019  80%Síla ohně
2019  88%Síla stínů
2020  91%Síla bouře
2021  92%Síla smrti

Kniha Síla bouře je v

Přečtených61x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených6x
Knihotéce121x
Chystám se číst40x
Chci si koupit25x
dalších seznamech1x