Sedmá orchidej

Sedmá orchidej https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143292/sedma-orchidej-143292.png 5 6 3

Detektivní román, odehrávající se na jihozápadním anglickém pobřeží ve městě Torqay, rodišti slavné britské autorky kriminálních příběhů Agathy Christie. V typicky anglickém cihlovém domku obrostlém břečťanem je nalezena mrtvá bělovlasá paní, která zemřela na následky silného úderu provedeného soškou jelena. Na jejím obličeji jsou stopy po pylu z neznámé rostliny. Detektiv Cooper z místního oddělení nejdříve vyloučí, že by se mohlo jednat o loupežné přepadení, poté se však vzhledem k prášku na tváři mrtvé osoby obrátí na pěstitelku orchidejí Olivií Grantovou s prosbou o pomoc. Pak však události dostanou rychlý spád a Cooper dospěje k zneklidňujícímu poznatku, ža násilná smrt ve svém okolí oblíbené staré dámy je vlastně prologem k celé sérii dalších vražd, k nimž začíná ve městě docházet.... celý text

Přidat komentář

Jaruš7
22.05.2016 5 z 5

Autorka výstižně zakomponovala interní citové rozpoložení před srdečním konfliktem zvaným zamilovanost neskryješ. Zločin z lásky - vyššího principu, je pro pachatele důkazem hlubokého citu - tedy pochopitelný. I tací jsou mezi námi. Je prima si zase otevřít vzpomínky s velkým L a potvrdit, že ten tanec citů byl stejný a hezký.

bagel
20.03.2016 3 z 5

Čtenář zdá vraha od počátku a o to víc mně vadilo, jak dlouho detektivům trvalo, než našli pachatele. Víc řešili své vztahy než se věnovali pátrání.


konformita
15.11.2014 5 z 5

První pocit: česká autorka píše detektivku odehrávající se v Anglii?? Co je to za blbost?? Výsledkem bylo, že jsem až kdesi do dvou hodin do rána ignorovala spánek a musela zjistit, jak to všechno dopadne. Skvělá úžasná kniha, blahopřeji paní Zemanové.

Autorovy knížky

Alena Zemanová
česká, 1973
2011  90%Sedmá orchidej

Kniha Sedmá orchidej je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě3x
Chci si koupit1x