Sestra s perlou

Sestra s perlou https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420979/bmid_sestra-s-perlou-Upl-420979.jpg 5 249 76

Na luxusní sídlo Atlantida na soukromém poloostrově ženevského jezera se sjíždí z různých koutů světa šest mladých žen, které přivedla domů smutná událost: smrt jejich adoptivního otce. Každá ze sester dostává jako dědictví i dopis s údaji, podle nichž může najít svou biologickou rodinu. CeCe D’Apliese měla vždycky pocit, že nezapadá mezi své krásné a nadané sestry. Po smrti milovaného otce se v jejím životě začíná všechno hroutit jako kostky domina. A tak se CeCe, vybavená otcovým dopisem s několika málo informacemi ke svému původu, vydává do Austrálie. V městečku Broome na mořském pobřeží i v rudé pustině rozpáleného vnitrozemí se pokouší zjistit, co může mít společného s jednou z prvních australských podnikatelek Kitty Mercerovou, zámožnou obchodnicí s perlami. Příběh dcery skotského duchovního, která o sto let dříve spojila navždy svůj život s tímto divokým a drsným kontinentem, se tak proplétá s CeCeiným hledáním vlastní identity a místa v životě… a stejně jako u Kitty i osudové lásky. Sestra s perlou je čtvrtým dílem rodinné ságy Sedm sester. Ságu plnou romantiky, vášní, záhad, srdcervoucích milostných dramat a nádherných scenérií lze číst i jednotlivě. Příběh dalších sester najdete v dalších dílech ságy Sestra Luny a Sestra Slunce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Pearl Sister , 2017


více info...

Přidat komentář

prochajda
22.02.2024 5 z 5

Krásná a vydařená kniha plná romantiky a milostných dramat. Čtvrtá sestra CeCe se vydává hledat své kořeny do Austrálie. Dozvídá se historický příběh o zámožné podnikatelce s perlami Kitty Mercerové v městečku Broome a seznámí se s domorodými obyvateli Aboriginci. Nachází zde nejen svůj malířský styl, ale i původ a vztah. Těším se na další díl.

zdenaR
18.02.2024 3 z 5

Další ze série "sester" - zajímavý čtivý příběh.


Arwen777
12.12.2023 4 z 5

Na tento díl jsem se moc těšila, protože Austrálie je můj oblíbený kontinent.
Koncept se stále opakuje, ale já knihy čtu s dostatečným odstupem od sebe, tak mi to nevadí. Oceňuji zeměpisná fakta, začlenění známých osobností a hlavně vhled do tehdejšího rozvrstvení australské společnosti, jejího fungování a jejích předsudků, i fungování obchodu s perlami. Čekala jsem možná větší podíl domorodé kultury. A úvodní thajská linka mi připadá úplně navíc a za mě zbytečně prodlužuje knihu.
Tento příběh plný ztrát, špatných rozhodnutí, nepříznivých okolností, ale i šťastných shledání, nadání a dobrých skutků, okořeněný legendou o nejkrásnější perle na světě, je poutavou ságou několika minulých generací a současné hrdinky CéCé, která své kořeny hledá.

Lolila
08.11.2023 4 z 5

Bola som veľmi zvedavá, čo môžem očakávať od minulosti CeCe, aké má korene, kam patrí. Dej nás zavedie do vnútrozemia Austrálie, k dedičom perlového impéria. Obidve dejové linky boli zaujímavé, Kitty aj CeCe, aj keď niektoré "odhalenia" ma zaskočili, takže som ich radšej nerozoberala:-). Ale spisovateľka vie zaujať prostredím, vytvoriť atmosféru,...

85098211
23.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Musím přiznat, že jsem byla vůči této knize lehce skeptická. Ohledně čtvrté sestry CeCe jsem sice neměla vůbec žádné předsudky a ani mi nebyla nesympatická - nebo naopak sympatická. Spíš jsem si na ni, než jsem tuto knihu začala (jako audio v němčině) poslouchat, vlastně neudělala vůbec žádný názor. Největší obavy jsem totiž měla z prostředí Austrálie, které moc nevyhledávám, protože mi většinou nesedne. Ale tentokrát jsem byla nadšená, stejně jako u téměř všech předchozích knih mé oblíbené autorky! ;-) Dějová linka ze současnosti, kdy se CeCe vydává pátrat po svých kořenech, byla sice o něco slabší, ale naprosto ji vyvážila ta z minulosti, týkající se Kitty, mladé ženy, která přichází do Austrálie, aby tam víceméně začala nový život, poté, co ji zklamal její otec. Jak se dá (pochopitelně) očekávat, o Kitty se začnou zajímat také muži. A aby to bylo zajímavější, půjde o dva bratry, dvojčata, kteří si jsou ovšem podobní pouze po vnější stránce, protože pokud jde o jejich povahu a charakter, nemohli by být odlišnější. Pro kterého z nich se Kitty rozhodne a jak toto její rozhodnutí (a samozřejmě nejen to) ovlivní celý její život i další osud, už neprozradím. No a také CeCe najde to, co hledala. Přestože zde s autorčiným rozhodnutím ohledně její sexuální orientace nesouhlasím, respektuji ho, i když jsem tak trochu na rozpacích, že v případě CeCe k tomuto odhalení z její strany došlo až poměrně pozdě. Knihu jako takovou však hodnotím plným počtem, líbila se mi opravdu hodně, a zanedlouho na mne čeká další, tentokrát už pátá, sestra...

kusma
17.10.2023 3 z 5

Další díl a příběh čtvrté sestry, která mi byla zatím nejmíň sympatická. Bohužel ani její kniha to nezlepšila a příběh ze současnosti mě bavil nejméňe. Oproti tomu minulost byla výborná a vlastně by mi stačila jen ona. Než se pustím do další sestry, tak si dám pauzu. Brzké čtení této série za sebou nesvědčí čtenářskému zážitku, který si knihy zaslouží.

eva2683
10.10.2023 4 z 5

Štvrtá sestra sa rozhodne zistiť, kto je a vyberie sa po stopách svojho pôvodu. Schéma je rovnaká ako pri predchádzajúcich dieloch. Dostane sa k životopisu, ktory ju privedie na stopu. Prelína sa minulosť s prítomnosťou.
Príbeh Kitty je zaujímavý rovnako aj Cece. Začínalo mi trochu vadiť to klišé, zakázaná láska v minulosti, nemanželské deti, adopcia a úplne jednoduché dopatranie sa príbuzných. Pri tomto dieli som to hodila za hlavu a užívala si to, ako autorka dokáže excelentne priblížiť a popísať prostredie, ktoré je zakaždým iné, vytvoriť atmosféru a prinútiť čítať knihu ďalej a dalej. Za mňa výborná časť, dúfam, že kvalita porastie každým ďalším dielom :)

Micha-Él
11.09.2023 5 z 5

Sága Sedm sester je pro mě taková knižní telenovela, ale díky famóznímu stylu psaní velmi zdařená a kvalitní. Lucinda byla jedna z mála autorek, která dokázala propojit současnost a minulost, aniž by se současná linka zdála nadbytečná. Už počtvrté hluboce chválím a klaním se autorce, protože i v případě Sestry s perlou mi dokázala svým příběhem doslova vzít dech. Jako vždy zde krásně pracuje s fakty a zakomponovává je do fiktivního děje. V první polovině se současnost malinko táhla, což ale v kontextu celé knihy nemůžu vnímat negativně. K Cece jsem přistupovala opatrně, protože mi ze sester padla do oka nejméně, ale díky jejímu příběhu jsem si ji skutečně oblíbila. Byť její volba vztahu nedopadla podle mých představ, chápu ji. Také jsem si, podobně jako další komentující, v minulé linii všimla určitých stejných prvků, ale líbí se mi, jak s nimi Lucinda vždy pracuje trochu jinak, takže žádná kniha není totožná. A co se tady týká zápletky? Ta byla prostě kouzelná, moje romantické já plesalo, nádhera! Se Cece a Kitty jsme se vydali do Austrálie, kde jsme se dozvěděli více o Aborigincích a jejich tradicích, o perlovém průmyslu či místní přírodě. Tentokrát plesalo moje dobrodružné já. Tuto divokou, nespoutanou zemi jsem si zamilovala a ráda bych se tam jednou podívala.

mfajmanova
07.09.2023 5 z 5

Opět jsem dostala od autorky přesně to, co jsem potřebovala a moje nadšení z této podařené série stále neutichá. Do čtení jsem šla s předsudky, že příběh nesympatické CeCe nebude nic moc, ale opak je pravdou. Jsem maximálně spokojená a těším se na další díl.

Holly.W
16.08.2023 5 z 5

Další překrásná kniha z této úchvatné série. Tentokrát sledujeme příběhy Cece a Kity z Austrálie. Příběhy obou jsou krásné a velice čtivé.
Líbí se mi, že příběh každé ze sester a jejích předků, je každý jiný.
Těším se na další díl.

Kanimůra2
27.06.2023 5 z 5

Každá knížka od této autorky potěší. Nečetla jsem žádnou slabou ani nudnou. Škoda, že se nedočkáme dalších.

adorjas
04.06.2023 3 z 5

Kupodivu ma príbeh Cece bavil, pretože sme ju spoznali aj z iného súdka a trošku hlbšie ohľadom motivácií a osobnosti. Nebola to taká pizda, ako v prvej časti, keď bola prevziať závet. Už som asi v 4.časti dosť unavená z tých opakujúcich sa historických liniek, pretože je to vždy o tom istom- mladá žena, nespoľahlivý muž, láska roztrieštená. Najviac ma "baví" (irónia), že dopekla, žena sa spozná s mužom, stačí jeden pohľad/bozk v 18 rokoch a potom ešte aj o 20 rokov na seba myslia a milujú sa, napriek tomu, že mali iných partnerov a deti a iný život. Keby to bolo také v reálnom živote, tak furt myslím na svoje lásky, keď som mala 15 a nepohnem sa ďalej a môj súčasný život je len ilúzia. Nie, takto to v realite nechodí a nechodilo to takto ani začiatkom 20.storočia, v deji, kde je tento príbeh zasadený! Je to "oddychofka", autorka si dala záležať na historických reáliách, za čo má veľké plus, ale myslím, že za 20 rokov si nikto na túto sériu už nespomenie, no....

Safrika
21.05.2023 4 z 5

Parada, zase fajny dil, uz se zase tesim na dalsi a dalsi. Je to pro me vzdy oddech a paradni relax, uplne u toho vypnu.

Tamirai
29.04.2023 3 z 5

(SPOILER) CeCe sa aj tak nestala mojou obľúbenkyňou, ale aspoň sa tu troška otvorila a snaží sa zistiť kto je a nájsť seba samú, držím jej palce.


Pokiaľ ide o akési vzťahy, ktoré tu zažila, tak, aby som neprezrádzala spoilery:

Prvý bol na môj vkus nejak rýchly, ale vedelo by z toho možno niečo byť, avšak okoľnosti, pri ktorých sa stretli a aj následky, to asi nedovolia.
Druhý vzťah, ktorý sa tu črtal - mne to prišlo po celý čas, ako veľmi dobré priateľstvo so spriaznenou dušou, ale nejak sa na mňa neprenieslo nič viac, takže to bolo pre mňa ťažko uveriteľné, aj to vyznanie lásky z druhej strany, avšak, bolo už uveriteľnejšie, že CeCe nevedela čo cíti a kam to bude smerovať, no podľa toho, čo sme sa v knihe dočítali, nemala sama Cee veľa vzťahov a nie to ešte vážnych, vzmdy tu boli len náhodné známosti a potom nie vždy zdravý vzťah so sestrou Star, na ktorej bola trošku závislá, takže pre mňa to bolo zvláštne, ale tak človek sa asi hľadá celý život.

No prajem jej, aby našla šťastie. Niekedy je však dobré byť chvíľu a možno viac ako pár týždňov, sám - bez sestry, tam ale došlo k náprave a to bolo dobre :) a potom sa tu začal hneď budovať vzťah s výhodami (alebo ako to nazvať) v Thajsku a neskôr iný vzťah v Austrálii.
Ja som troška čakala, že si CeCe vyskúša žiť dlhšie sama so sebou, aby mala priestor aj naozaj sama pre seba a svoju dušu aj umenie, ale kto vie, ako to dopadne - som zvedavá, ako sa to uzvarie v ďalších dieloch.

Minulá linka ma začala baviť hneď a dlho ma to držalo, kým sa nestalo to nešťastie na lodi a Kitty sa rozhodla, ako sa rozhodla a vyhnala svoju lásku preč. Áno, nedomyslel to, ale vedeli to domyslieť neskôr a podľa mňa to bolo veľmi nešťastné rozhodnutie - dať prednosť biznisu, peniazom, menu rodiny a lásku odhodiť a ešte vyniť LÁSKU za nešťastie, ktoré sa tam udialo a že ho bolo :(

Takže v tomto som s Kitty nenašla rovnakú reč, aj keď, prišla druhá, či už tretia šanca o mnoho rokov a konečne sa jej chopila a to bolo dobre. Hurá! :)

Celá rodinná história Mercerovcov bola poriadne zaujímavá a vždy som bola zvedavá, čo nové sa dozviem. Toto bolo plusom a pínavé veľmi pútavo.

Kniha sa čítala opäť dobre a opisy krajiny, miest a histórie vďaka tomu, že autorka si všetko nachodila, to bolo magické, ale hlavné hrdinky (CeCe a Kitty), tak s nimi som si nie vždy vedela nájsť niečo spoločné a tak hodnotím podľa seba na 3* / 5*.

Z knihy som mala najradšej Camiru, Drumma a Francisa a Sarah ;)


Osobne sa najviac teším na príbeh Tiggy a teda Mesačnú sestru, tak uvidíme :)

Nale
06.03.2023 4 z 5

Mnohem lepší než předchozí díly! Zatím nejlepší. Cece, kterou jsem nesnášela, se ukázala být sympatickou postavou a její shledání s dědou bylo opravdu hodně dojemné. Až slza ukápla. Škoda jen, že nevíme, jak to dopadlo s Esem.

Co se týče příběhu z minulosti... Tam je to stále na jedno brdo. Úžasný popis prostředí, lidí, ale scénář, kde si věčně unavená hrdinka vezme nepravého, ale miluje jiného, mě už docela omrzel. Stejně tak mě v minulosti začínají chybět sympatické mužské postavy. Na můj vkus jsou až příliš toxičtí a manipulativní...

Těším se na příběh Tiggy.

m_martina
27.02.2023 5 z 5

Pomalu mi už docházejí slova, protože nevím, co mám stále psát. S další sestrou jsem se vydala do Austrálie a opravdu se mi tam líbilo. A už otevírám pátou knihu této řady.

tinka1974
01.02.2023 5 z 5

Tohle je za mě ten nejlepší díl. Četlo se jedním dechem. Moc mi zajímalo, jak to dopadne s Esem a jak skončí Dumond a četla jsem dopředu. Tak že jsem to celé přečetla dvakrát. Esa je mi upřímně líto a doufám, je se o něj ještě autorka zmíní v dalších dílech. CeCe držím palce. Je to moje hrdinka. Našla se a její batůžkování je pro mě inspirací. Těšila jsem se na další díl, bohužel je v knihovně beznadějně rozebraný. Tak musím vydrže

PetaZ
18.01.2023 5 z 5

Tenhle příběh se mi líbil asi zatím nejvíc,i když byl vlastně svým způsobem nejsmutnější..
A na konci začátek s Tiggy mě hodně nepříjemně zarazil, tak jsem zvědavá, jaký osud vymyslela autorka jí.

Zdenas5
14.08.2022 5 z 5

CeCe mi ze všech sester byla nejméně sympatická, ale nakonec se z ní vyklubala docela fajn holka, jen se mi k ní nehodila její orientace. I když jsou všechny knihy psány podle stejné šablony, často typu červená knihovna a dost předvídatelné, jsou docela čtivé. Každý díl se odehrává v jiném prostředí, jiné době a něčím mě obohatil. Tady to byla Austrálie a kultura Aboriginců.

Co mi však velmi vadí na všech knihách, které poslední dobou čtu, je obrovské množství tiskových a pravopisnych chyb, hlavně v interpunkci. Ani tato kniha nebyla výjimkou. Myslím si, že knihy jsou v poslední době dost drahé a že bychom si, nejen my čtenáři, ale i autoři, jejichž díla jsou tak znehodnocována, zasloužili i odpovídající kvalitu.

lidunka1
30.07.2022 3 z 5

Tak nedočteno, odloženo.