Sedm pádů

Sedm pádů https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198639/bmid_sedm-padu-198639.jpg 4 4 1

Text knížky procvičuje skloňování podstatného jména "kocour" v jednotném čísle a podstatného jména "myška" v jednotném i množném čísle, a to tak, že obrázky samy odpovídají na text a děti jsou tak vedeny ke správnému vyjadřování pádových tvarů.

Přidat komentář

broskev28
24.09.2020 5 z 5

Školou povinné děti pády nerady - to je aspoň moje zkušenost.
Existují samozřejmě i výjimky - můj kdysi sedmiletý syn to pojal jako křížovky/lušťovky a v "prostojích" (pěší cesty z a do keramiky/angličtiny) si pravidelně požádal o příděl podstatných jmen, nejlépe v kombinaci s přídavnými - malá nehezká loutka, rozkvetlý jarní sad - a jal se je skloňovat, tedy nahlas odříkávat: 1.pád kdo, co - malá nehezká loutka, 2.pád bez koho, bez čeho - bez malé nehezké loutky . . .
(Nepřejte si vidět, jak se zatvářil otec dítka, které jsem toho času měla ve třídě, když nás celkem pravidelně míjel: baba pitomá, ono jí to ve škole nestačí, ona ještě po večerech týrá svoje dítě!)
Takže v téhle velkoformátové, krásně ilustrované knížce si děti mohou nejen procvičit pádové otázky i správné odpovědi, ale taky možná s hrůzou zjistit, že pádů je vlastně čtrnáct - pro jednotné a množné číslo. Naštěstí pádové otázky jsou pořád stejné a je jich stále jen sedm.
A já se se kochám skvělými, občas téměř strašidelnými velkoplošnými ilustracemi Olgy Čechové.

Autorovy další knížky

Olga Čechová
česká, 1925 - 2010
1976  80%Sedm pádů
2011  100%Sladké jádro srdce
1995  0%Cirkus

Kniha Sedm pádů je v

Přečtených4x
Knihotéce2x
Chci si koupit1x