Komentáře knihy Sedm metrů čtverečních

bookcase
17.07.2026

Ano, trochu moc všeho, ale podstata hlavních postav je pořád stejná. Carl, Asad, Rose, Gordon - to jsou prostě oni, jak je znám a mám ráda.

Booky84
14.07.2026

Tenhle díl nějak prostě nebyl ono... Kniha je čtivá jako vždy, ale těch postav bylo až moc a některé situace přitažené... Pokud by to byl poslední díl, tak by to bylo vlastně velmi hezké zakončení série... Uvidíme, co přinese další kniha a co předvedou nové autorky.

TerkinKnižnySve
08.07.2026

Posledný diel s Carlom Morckom začína presne tam, kde sa skončil ten predchádzajúci.

Carl je zatknutý. To by ešte bolo okej – aj keď samozrejme nie je – ale ide o ten celkový prístup! Bez ochrany? Nechajú ho napospas väzňom, ktorých sám kedysi dostal za mreže.

Tomuto som naozaj nepochopila... alebo vlastne aj áno. Carla sa chce niekto za každú cenu zbaviť. Nestačí naňho navliecť údajný obchod s drogami a vraždu, treba ho ešte nechať odstrániť nenápadným spôsobom. Aj keď nápadnejšie to už snáď ani nejde.

Jeho tím – Gordon, Rose a Asad – sa snaží zvonku vyriešiť, čo sa dá. Mona sa tiež snaží pomôcť, ale nemajú veľa možností.

Až do chvíle, keď sa objaví jedna postava, pri ktorej som mala zimomriavky po celom tele a slzy v očiach... Viac prezrádzať nemôžem, môžem len odporučiť, aby ste si túto knihu prečítali.

Je tam akcia, je tam neustály strach o život a aj nečakaná pomoc, ktorá vás vezme za srdce.

Boruvka.cerna
04.07.2026

Tak tenhle díl jsem četla snad půl roku, nemohla jsem se do toho dostat. Začátek se hrozně táhl, takové nemastné, neslané, poslední tak pětina byla super, napínavé a rychlý spád.

marhasx
22.06.2026

Připadlo mi to až moc přitažené za vlasy, zatím nejslabší co jsem od autora četl.

veverkaVv
16.06.2026

Kniha se čte dobře. Samozřejmě, že by bylo lepší číst tuto sérii postupně, aby čtenář netápal v postavách, ale dá se i takto. Pěkný, překvapivý závěr a děj je děsivý. Peníze a moc jsou silní, velmi silní hybatelé osudů.

berila
23.05.2026

Ač se ještě nedávno jevil tento díl jako poslední, tak už tu máme pokračování a moc se na něj těším.

Guarnere
13.05.2026

A tak já jsem se závěrečným dílem spokojená. Jistě, Carl je terminátor, Asad taky, ale mně to vlastně nijak nevadí. To prostě k oddělení Q patří. Někdy mám dokonce pocit, že i autor sám to bere s lehkou nadsázkou.
Finální rozuzlení je pecka, to jsem opravdu nečekala, možná tam za celou sérii náznaky byly, ale kdo to má pochytit, když nezná konec, že? Takže za mě opravdové překvapení.
Parfém Terre d’Hermès musím někdy v parfumerii vyzkoušet, jestli je opravdu tak výrazný :).

yellow
27.04.2026

Závěr série mě trochu zklamal. Něco tomu chybělo a už to nebylo jako v předchozích dílech. Navíc v podstatě zůstalo mnoho nevyřešeného, což je škoda u případu, který se táhne tolika knihami.

janina66
24.04.2026 audiokniha

Nebylo to tak dobré, jako předešlé díly.
Hodně postav, některé akce a útoky byly málo uvěřitelné. Za mě nejslabší díl.
Hezké a důstojné zakončení celé serie.

Anry63
18.04.2026

Parádní čtení, poslední, závěrečné knihy případů Carla, Asada, Rose, Gordona, Hardyho, Mony a dalších. Postupné odhalování rozsáhlé drogové sítě a rozplétání celého Carlova "problému" s obviněním ze spolupráce s narkomafiány a vrahy. Pár věcí je sice trošku překombinováno, ale vyhněte se tomu, že. Konec knihy mě opravdu dojal a byl napsán jemně, s citem a hloubkou. Budete se tetelit i bát, budete nadávat i mít radost, budete překvapováni, mile i nemile. Doporučuji nevynechat ani doslov. Přečtěte si.

Disease
07.04.2026

Slaboučké zakončení série. Sice slušně napsané, ale kromě posledních pár desítek stránek téměř bez napětí.

Kopretinka784
04.04.2026

Kniha mi byla doporučena paní knihovnicí. Tak jsem se s nadšením pustila do četby. Pořád jsem měla pocit, že je mi hlavní postava povědomá. Přišla jsem na to - před lety jsem se pustila do čtení jednoho dílu série s Carlem - Chlorid sodný. Bohužel jako jedna z mála knih, skončila tehdy v nedočtených.
Musím přiznat, že tato málem skončila stejně. Neměla jsem dost času číst " v tahu" .To a zmatek v severských jménech (kdo ke komu a kam patří), se projevilo na četbě. Ale nevzdala jsem to, po 300 stranách jsem se už chytla a začalo mě to bavit. Škoda, že jsem měla k dispozici až tento poslední díl? série. Nicméně, nevím , jestli budu shánět a číst předcházející díly.

cukrovka
27.03.2026

Tak pravděpodobně poslední díl série. Za mě to bylo důstojné zakončení i když tam byla spousta přemrštěných situací a hodně postav, ve kterých bylo trochu složitější se orientovat.

Kanylka
26.03.2026

Tuhle sérii čtenář musí mít prostě rád. Poslední díl se nepovedl, autor nám představil Carla jako nesmrtelného "Superhrdinu" , jiný žánr, jiný čtenář.

Čand@
20.03.2026

Teraz nehodnotím sériu, tá je určite na päť hviezd. Tento diel ale u mňa na plný počet nie je. Predsa len, okolo Carla všetci umierajú vo veľkom štýle, a on jediný, čo má byť zavraždený, čarovnou mocou vyviazne zo všetkých útokov s pár polámanými rebrami. Ja viem, hlavná postava má prežiť, ale no… zdalo sa mi, že Jussi to už trochu preháňal. Ale teším sa na avízované pokračovanie? Čo by nie! :))

Adiemus
17.03.2026

Takže další policista, který končí jako Richard Krauz Dominika Dána...

Sulmo
11.03.2026

(SPOILER) Tak já jdu proti proudu, hvězdy dávám autorovi za snahu. Jako padouch mi přijde vykonstruovaný uměle, kdyby to byl Hardy, vzala bych to snad líp. A zbytek je o tom, jak Carl přežije ve vězení (opravdu přemůže profi zabijáka atd.??!!). Přeskakovala jsem ob větu celé tyhle vězeňské scény.

Briv
08.03.2026

Tolik jsem se na poslední díl těšila a zároveň jsem se bála, že už to bude poslední díl... No, dočetla jsem, ale na to, jak moc jsem téměř celou sérii měla ráda, tak to nějak nebylo ono. Nevím, nějak se mi to prostě špatně četlo, nedařilo se mi ani začíst, přitom od jeho jiných knih jsem se nedokázala odtrhnout.
Každopádně celá série byla skvělá, moc jsem si partu z oddělení Q oblíbila a určitě stojí za to si všechny knihy přečíst ještě jednou.

makymp
07.03.2026

Zakončení jedné velké životní etapy. Některé pasáže byly trošku přitažené za vlasy, ale chápu, že se chtěl Jussi naposledy vyřádit, proto si těch 5* zaslouží jako poděkování za celou sérii, která mě doprovázela tolik let.
Tímto dílem však mělo Q oddělení skončit. Nemám ráda předávání série jiným autorům (viz Stieg Larsson), ale uvidíme v květnu, třeba následovnice překvapí.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi