Sedm hrobů a jedna zima

Sedm hrobů a jedna zima https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430462/bmid_sedm-hrobu-a-jedna-zima-IFf-430462.jpg 3 58 25

Grónský policista konstábl Maratse po těžkých zraněních odchází do předčasného důchodu. Za svůj nový domov si vybral odlehlou přímořskou komunitu. Touží po klidu. Je to náhoda, že právě zde bude brzy nalezeno tělo pohřešované dívky? Má to být právě Maratse, kdo mrtvolu najde… Chtě nechtě se tak účastní vyšetřování případu, které nás brzy zavede na stopu chladnokrevným politickým hráčům. V Grónsku se blíží volby a národ sleduje souboj dvou silných kandidátů. Kdo touží po moci nejvíc, kam až je ochoten zajít, a kdo je nevědomky zneužíván? Jedná se zde jen o otázky politické kampaně, nebo je ve hře něco víc? Seržantka Petra Jensenová s Maratseho pomocí postupně odkrývá intriky, které vedly k první vraždě, a společně zjišťují, že vrah má v plánu další brutální čin. Podaří se policii zasáhnout včas? Sedm hrobů a jedna zima je součástí Grónské trilogie, která sleduje příběhy policejních důstojníků Fenny Brongaardové, Davida Maratseho, Gaby Alataka a Petry Jensenové, kteří se ke čtenářům v Petersonových románech vracejí. Maratse s Jensenovou se setkávají, aby si navzájem pomohli. Avšak jejich vzájemná důvěra se ve vyhrocených podmínkách prohlubuje za hranice kolegiality.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Seven Graves, One Winter , 2018


více info...

Přidat komentář

Stanas513
17.09.2023 4 z 5

Nikdy jsem nebyla příznivcem severského typu literatury, ale po několika naposled čtených knih už začínám trochu více rozumět severskému stylu psaní. Tento román se mi líbil. Sice je jasné, že má pokračování a že bych měla sáhnout po dalším dílu, ale zatím mám jiné tituly, které prostě MUSÍM přečíst. Potom se uvidí.

Len2očka
29.07.2023 2 z 5

Posílám dál pomocí knihobudky.


SilvieSisinka
13.08.2022 3 z 5

Zklamaná.... průměr.Uz od poloviny se ví kdo je vrah.

mrliš
28.06.2022 1 z 5

Kniha ani styl psaní mi nesedly. Vůbec mě příběh nebavil, hlavní hrdina - detektiv v důchodu mi nebyl moc sympatický. Asi se kniha někomu bude líbit, ale pro mě nezáživná nuda.

FilipHaring
21.06.2022 4 z 5

Skvele detektivka. Tvrdy gronsky humor a zivot. Odporucam

kachnat
07.05.2022 5 z 5

Já nemám ráda politiku severských autorů v knihách, ale tady je jí tak akorát, děj je rychlý. Skvěle se mi četlo. Lze číst i samostatně, bez ostatních dílů.

maca_t
05.05.2022 3 z 5

Přečteno až na druhý pokus. Poprvé jsem ji odložila, protože začátek se mi zdál moc drsný... Každopádně stojí za přečtení, děj pěkně ubíhá. Politická zápletka mě neodradila a do děje pěkně zapadla. O knize se píše, že je to první díl grónské trilogie, ale určitě lze přečíst samostatně a jsem zvědavá, zda tedy přeloží do češtiny i ty ostatní knihy.

Staráknížka
10.02.2022 4 z 5

Zajímavý námět, trochu jsem se ztrácela ve jménech. Žít na takovém místě jistě není lehké. V Grónsku jsem nebyla, ale strávila jsem nějaký čas na Islandu a někdy to bylo fakt trochu na bednu - to šero, všude je daleko, nesrozumitelný jazyk , pusto a prázdno. Kniha se mi - i přes drobnosti - líbila.

kika 13
09.01.2022 4 z 5

Napínavá knížka z této země jsem ještě opravdu nic nečetla.

JaneTrestry
30.12.2021 3 z 5

Kniha nebyla špatná. Děj byl docela zajímavý, ale při čtení jsem se v tom trochu ztrácela. Takže jsem se občas musela vracet k pasážím, které jsem četla, abych jsem se zase zorientovala. Kdo stojí za vraždami, jsem poznala tak nějak od půlky knihy, takže se pro mě žádné překvapení či šok nekonal. Kniha by měla být trilogií, ale jestli vyjde další kniha, tak si ji nejspíš pořídím a dám tomu šanci, ale tato kniha je takový slabší průměr. :)

konicekbily
09.12.2021 3 z 5

Pro mne byly zajímavější informace o Grónsku a jeho obyvatelích než samotný kriminální příběh o politice. Moc nepodařená zápletka a kniha napsaná takovým neurčitelným stylem - víc než průměr to není! Četl jsem lepší thrillery či detektivky s politickým pozadím.

DoubleDad
29.03.2021 3 z 5

Jedním slovem: Oddechovka. Na knížce se mi líbilo, jak málo tam je omáčky. Troufám si říct, že dostat příběh do pera jiný autor, měla by kniha 350-400 stran, ale tady se pořád něco dělo. Nic, co by mě nadchlo, ale nenudil jsem se.

Charlie
18.02.2021 3 z 5

David Maratse odchází do předčasného důchodu a rozhodne se strávit nějakou dobu v klidném přímořském městečku. Dcera kandidátky je unesena a nalezená mrtvá. Přestože měl Maratse v plánu odpočívat, stejně se zúčastní vyšetřování. V knize se řeší používání grónštiny a dánštiny. Na začátku jsem se trochu bála toho, že několik základních slov zůstaly i v českém překladu grónsky, stejně jako názvy kapitol, ale pak to bylo příjemné zpestření. Zajímavostí je, že byla napsaná v angličtině. Politika mi vůbec nevadila, protože byla unesená dcera političky.

KaiShun
10.01.2021 3 z 5

Oddechovka, 3* , žádné velké překvapení se nekonalo

Maki21
10.12.2020 2 z 5

Severské kriminálky moc nemusím, a i zde se mi to bohužel potvrdilo. Bavil mě vedlejší příběh popisující zasněženou přírodu a popis grónských fjordů. Ale hlavní příběh bohužel nic moc, na mě moc rychlý konec mohlo to být déle napínavější.

matej7245
02.12.2020 4 z 5

Mrazivé Grónsko mi učarovalo. Politickú kriminálku som nečakal. Priateľstvo dvojice hlavyných vyšetrovateľov sa vinie celou knihou a sľubuje iskrivejšie pokračovanie ako aj bolestivý návrat do minulosti.

soukroma
28.11.2020 4 z 5

Krimi s politickým podtextem: čtivé, pomalé, málo napínavé, ale se spoustou zajímavostí o Grónsku. Autor je hodně pro-gronský, dlouhou dobu tam žil, takže leccos vyznívá hodně nacionálně - Grónsko se svými pouhopouhými 56.000 obyvateli se chce osamostatnit a zbavit se Dánska jako svého "nadřízeného". Obrovský ostrov, kde není prakticky nic, má přesto hned dva jazyky - východní a západní si mezi sebou ani nerozumí. Silnic málo, přesuny mezi osadami a "městy" (Nuuk jako hlavní město má 15.000 obyvatel, letiště, nemocnici, soud, mezinárodní přístav a univerzitu) především malými letadly a loděmi. Politika takto malé komunity je rovněž zajímavá, jak naznačil román.
Mně se to docela líbilo, jednoduchá zápletka, hodně řečí kolem, akčního jednání málo, vše v poklidu (jen kolikrát si hlavní hrdina zapálil pomalu cigaretku..., nebo nezapálil podle situace), až na závěrečnou akci na moři, která mohla skončit katastrofou (kolik minut člověk v té ledové vodní pasti může přežít?). Příjemně krátké. 75%

Pozn.: titul Sedm hrobů a jedna zima je vysvětlen hned zkraje - prostě v daném místě, v přímořské grónské vesnici, se musí hrobníci na každou zimu dostatečně předem připravit - hroby se kopou jedině v létě a počet je dlouhodobě empiricky odhadnut na potřebných sedm ...

Hanaluna
30.10.2020 3 z 5

Takový thriller oddechovka, ale myšleno v dobrém. Pro mě příjemná změna místa, Grónsko se mi líbilo, bylo to nové. Příběh čtivý.

Trustty
24.10.2020 2 z 5

Politická severská detektivka.......poslední dobou nacházím u seveřanů zklamání.
Pěkná obálka.

Janík511
15.10.2020 4 z 5

Jednoduchý, ale zajímavý příběh z Gronska. Vrah byl sice odhalen o něco dříve, ale nevadilo mi to. Od knihy za pár korun jsem neměla žádné očekávání, ale mile mě překvapila.

Štítky knihy

vraždy detektivní a krimi romány Grónsko thrillery policie anglické romány

Autorovy knížky

Christoffer Petersen
dánská, 1973
2020  69%Sedm hrobů a jedna zima

Kniha Sedm hrobů a jedna zima je v

Právě čtených1x
Přečtených82x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených2x
Knihotéce92x
Chystám se číst60x
Chci si koupit9x