Sedm dní spolu

Sedm dní spolu https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375790/bmid_sedm-dni-spolu-XJS-375790.jpg 4 117 42

Vánoce. Čas rodinné pohody… nebo taky ne. Zvlášť když jste s celou svou rodinou v karanténě a nemůžete utéct. To pak vyjde najevo ledacos… A právě v takové situaci se ocitne ne tak docela standardní rodina Birchových, když se dcera Olivie, lékařka, vrátí ze zóny zasažené nebezpečným virem. Rodinní příslušníci z toho pochopitelně nadšení nejsou – a ona zase těžce nese, že bude muset strávit celých sedm dní s lidmi, kteří mají takové nedůležité a povrchní starosti. Jenže i oni mají svá tajemství, a zdaleka ne tak malicherná, jak se Olivii zprvu zdá. A jako by toho nebylo málo, jedno z těch tajemství nečekaně zazvoní u dveří!... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Seven Days of Us , 2017


více info...

Přidat komentář

Padla Hvezda
19.02.2022 3 z 5

Celkem afektovana a mírně nelogicka knížka. Čte se ale dobře a člověka zabaví, I když méně je někdy více a v případě této knihy to platí obzvlášť.

sarekaslukova
04.01.2022 3 z 5

Knihu jsem si vybrala jako oddechovku na Vánoční svátky. Jako plus bych určitě dala že kniha se opravdu hezky čte. Krátké kapitoly je přesně to co jsem potřebovala, ale děj? Na můj vkus to všechno byla velká přehnaná fraška, kde se hlavní hrdinové ze všechno strašně rychle oklepali a šli dál.


elenai
22.12.2021 5 z 5

Vánoce a karanténa = aktuální obraz skutečnosti mnoha z nás, není-liž pravda? Vem to čert, že si postavy chodí, kam chtějí, aniž by to někdo extra řešil. Hlavně a především jde totiž o odhalování kostlivců ve skříních starobylého sídla, a to se autorce povedlo krůček po krůčku pěkně vygradovat. V ději dominuje pět POV, takže má čtenář možnost vnímat situaci z pohledu různých lidí. Osobně se mi zamlouvali Jesse a Emma, ostatní byli tak trochu na přesdržku, ale uvěřitelně napsaní. Děj pěkně odsýpal, autorka píše dobře. Na konci se všechno událo na můj vkus trošku zběsileji, ale i tak jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla. ****1/4

Prske
22.12.2021 4 z 5

Neměla jsem příliš velká očekávání ve složitý děj či vánoční atmosféru, proto se mi možná příběh moc líbil, takové oddechové čtení.
Co ale hodnotím hůř tak to je postava Jesseho, ta mi byla strašně protivná a vlezlá. A také množství editorských chyb.

happy-smile
19.05.2021 3 z 5

Knížka by mohla klidně být kratší. Na začátku se dlouho nic neděje, autorka si připravuje půdu na pozdější konfrontace v průběhu karantény. Mezitím se čtenář dozvídá tajemství jednotlivých členů rodiny, která rozhodně nemají vyplout na povrch. To, co jednotliví aktéři před ostatními skrývají, je jedna větší jobovka než druhá. A tak to vypadá jako příprava na pořádnout absurdní komedii. Opak je ale pravdou, sledujeme jak se ostatní s těmi nečekanými zvraty snaží co nejlépe vyrovnat. Takže ve výsledku je kniha spíše vážná. Sice to nebylo špatné, sle proto, že je to taková podivná směska absurdna a dramatu, tak úplně nevím, co si o tom myslet a nemůžu dát více než tři hvězdičky.

Nelička
01.12.2020 5 z 5

Taknějak moc nevim, kolik hvězdiček knížce dát. Musim se asi odprostit od toho, že ani trochu nesplnila moje očekávání (možná bych měla začít víc číst recenze jiných uživatelů :-D ). Doufala jsem ve Vánoční náladu, ale nekonala se. ALE! Musim objektivně uznat, že celý příběh je neuvěřitelně poutavý, svižný a hrozně mě bavilo číst dál. I když samotný zápletky jsou docela depresivní. Ale to je asi prostě život. Diagnozy a úlety z mládí si nevybíraj roční dobu, kdy vyplynou na povrch.
Takže celkově nic moc pro ty, kdo očekávaj Vánoční náladu a šťastné konce....

Rozari
12.11.2020 4 z 5

Anotace se tvářila, že hlavní hrdinkou knihy bude Olivia, ale nakonec to (naštěstí) byli všichni členové rodiny, nikdo nevyčuhoval jako ten hlavní, což hodnotím kladně.
Knihu jsem koupila tchýni loni na Vánoce, chtěla jsem jí dát nějakou lehčí četbu, jakože v každé rodině si jdou někdy na nervy a každý má své tajemství a tak :-)
A když jsem knihu četla teď (listopad 2020), tak jsem zjistila, že to až zas taková legrace není, i pár slz jsem uronila, což však neznamená, že by to bylo
špatně.

Příběh byl čtivý, měl spád, četlo se to dobře, lehce a rychle, je to objemnější kniha a odehrává se jen v několika málo dnech - za mě dobrý.

Co už se mi líbilo méně, byly občasné překlepy a ne vždy dobrý překlad do češtiny (pod slovem lupínky si nepředstavím chipsy /brambůrky), případně překlad některých slov chyběl úplně - kdo ze čtenářů asi tak ví, co znamená moodboard, pro pub kvíz existuje český ekvivalent, některé zkratky zůstaly nevysvětleny..
Celkově hodnotím něco mezi 3,5 a 4 hvězdy.

Rubbertrouble
29.10.2020 5 z 5

Až nečekaně dobrá, skvěle vykreslený postavy, netradiční zápletka, trochu víc nepravděpodobných (ale stále uvěřitelných) náhod... Dohromady to dává silně nadprůměrnej výsledek.

broskev28
25.10.2020 4 z 5

Podobně jako Atuin, i já jsem se zprvu cítila trochu zahlcena množstvím témat a z nich vyplývajících případných kostlivců. A podobně jako magnolia jsem byla příjemně překvapena čtivostí, představitelností a obecně vyústěním tohoto ponorkového týdne. Myslím, že máme docela normální rodinu bez kostlivců, a přesto jsou pro mne vánoční i novoroční dny docela náročné. Takže jsem s postavami knihy sympatizovala, tím spíš, že se nacházím ve věku (i v podobném technickém rozpoložení) jako Emma. Jesse byl pro mě moc americký chytrolín, ale jako takový skvěle doplňoval britské "suchary".
Vzhledem ke skutečnosti, že čtenářky naší knihovny sdílejí podobný názor, opět musím poděkovat zdejším komentářům - právě na jejich základě jsme totiž tuhle knihu koupili. Takže moc děkuju za existenci tohoto webu a za jeho sdílné (především) čtenářky!

"Najednou si ze všeho nejvíc přála promluvit si s maminkou. Je to zvláštní, že matku člověk nepřestane potřebovat, i když už má sám děti. Vlastně ji potom potřebuje ještě víc."

Taj-ka
16.10.2020 4 z 5

Zajímavá knížka, zvlášť v době pandemie. Nechci moc prozradit, tak snad jen že mi to přišlo emočně trochu ode zdi ke zdi. Ale ve finále je to vlastně docela vyvážené a reflektuje jak to chodí v rodině zavřené týden spolu.

Tyna_V
23.06.2020 5 z 5

Tato kniha byla velkým překvapením. Očekávala jsem něco naprosto jiného, ale nebyla jsem zklamaná. Zápletka suprová, dokonce i slza ukápla, nemůžu jinak, než plné hodnocení.

evilunicorn
28.01.2020 4 z 5

Takhle kniha tak trochu klame nejenom obalem,ale i podtitulem.Čekal jsem příběh plný sžíravého suchého anglického humoru,ale dostal jsem poměrně vážně rozehraný příběh,jehož společným jmenovatelem jsou rodinná tajemství.Paradoxně nejspíš právě díky tomu jsem si knihu užil mnohem víc.Milé překvapení.

velmi_zajimava
18.01.2020 4 z 5

Musím říct, že mě tato kniha velmi mile překvapila! Skvělé oddechové čtení.

mekkejla
02.01.2020 4 z 5

Váhala jsem mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale za čtivost si rozhodně zaslouží 4. Ale tedy málokdy se mi stane, že je v knize tolik postav a já se přesto s žádnou neztotožním a žádné ani moc nefandím... Ale bylo to zajímavé, místy vtipné a opravdu hodně čtivé. Konec mě překvapil, ale bohužel nemile.

růžovámakrela
27.12.2019 4 z 5

Pro mě zajímavá změna, oddych od těžkejch témat, který si obvykle servíruju s masochistickým gustem. Vždycky se nejvíc děsim, že si po pár stránkách budu chtít vybodnout oči pro trapnej humor, stupidní dialogy a předvídatelnej děj, ale tohle mělo úroveň, děj se dal předvídat jenom z padesáti procent, takže to považuju za dobře odvedenou autorčinu práci.

Patrik02
08.12.2019 5 z 5

Po přečtení komentářů pod knihou zjišťuji, že stejně jako u Spolubydlící (B. O´Leary) jsem opět jediný chlap, který přispěje svou troškou do mlýna.
V poslední době tíhnu právě k románům ze života, jež se staly rovnocenými soupeři žánru Sci-fi, na kterém jsem knižně vyrůstal. Vinu mohu přičíst buď úrazu hlavy v práci, nebo prostě jen začínám stárnout. Čtení Sedmi dní spolu jsem si opravdu užil. Kniha pracuje s nápadem, sympatickými a uvěřitelnými hlavními postavami, příběhem plným zvratů příjemných i těch velmi nepříjemných. To vše je doladěné jemným humorem, který střídá všechny ty křehce lidské pasáže. Fakt, že je kniha vsazena na Anglický venkov do období kolem vánoc, které osobně miluji, je pro mne jen třešničkou na dortu.

niknikita
09.11.2019 5 z 5

Milá Francesco, tohle je opravdu tvůj první román?
Je úžasný a každé další slovo by bylo zbytečné...piš další krásné příběhy a já na ně budu stát ve frontě.

Kuci12
02.11.2019 4 z 5

Líbí se mi knížky, kde je děj vyprávěn více osobami a tady to hezky zapadlo. Nechybí britský humor ani rodinná tajemství. Těm, ale co ale čekají vánočně sladký příběh, říkám rovnou, radši si pusťte Lásku nebeskou. Tohle je trochu jiné, pro mě více pravdivé. Vánoce, jsou vždycky trochu stresující záležitost a teď si představte, když se pod jednou střechou sejde celá rodina, která nesmí opustit dům a pak ještě pár nezvaných hostů.

KateTheBlogger
22.10.2019 4 z 5

Knihu jsem doslova hltala. Každý den karantény je popsán z pohledu všech členů rodiny a postupně se dozvídáte tajemství každého z nich a jen čekáte až vyplavou všechna na povrch. Konec mě zaskočil, to přiznávám, ale i přesto to bylo parádní čtení.

mysterygirl
05.10.2019 3 z 5

Neurazi, nenadchne, postavy nesympaticke,konec mi prisel nedodelany..ale cetlo se to dobre.nicmene jsem od toho cekala vic

Štítky knihy

Vánoce pro ženy rodina karanténa

Autorovy knížky

2018  79%Sedm dní spolu

Kniha Sedm dní spolu je v

Právě čtených2x
Přečtených140x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených3x
Knihotéce70x
Chystám se číst133x
Chci si koupit34x
dalších seznamech4x