Boj o poklad Velké pyramidy

Boj o poklad Velké pyramidy https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29887/boj-o-poklad-velke-pyramidy-29887.jpg 4 51 7

Senu má doopravdy všeho po krk, když ho okolnosti přinutí pomáhat na stavbě jedné z největších a nejskvostnějších pyramid všech dob. Je to těžká práce v horku a prachu a zdá se, že události směřují k nejhoršímu, jakmile si Senu a jeho kamarádi uvědomí, že se zapletli do nebezpečného plánu loupeže pokladu vládce Chufua. Senu a jeho ka, Red, musí přelstít zloděje a přemoci dávnou kletbu – postačí však na jejich záchranu Redovy magické schopnosti? Řada Sedm bájných divů světa vyvěrá z autorčina zájmu o starověké mýty, legendy a podivné tvory, kteří se v nich vyskytují. Raději než znovu omílat dobře známé pověsti se pokouší snoubit legendy s historií a zvlášť prozkoumávat mezery v dějinách, o nichž se toho zatím moc neví. V této řadě se setkáte se sedmi podivuhodnými mladými lidmi, kteří žili v dobách, kdy kouzlo a realita měly k sobě blíž než dnes – v dobách, jež zrodily fantastické příběhy.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Great Pyramid Robbery , 2001


více info...

Přidat komentář

Attia
01.11.2015 3 z 5

Nemohu autorce upřít, že si dané téma do posledních detailů prostudovala a zřejmě dost dobře věděla, o čem píše. Já už to však věděla méně a i s pomocí slovníku pojmů jsem hlavně ze začátku prostě tápala. I děj mi místo přišel lehce zmatený, události se vrstvily, kupily, přeskakovaly jedna druhou... Nejdříve jsem ani nechápala, jakým směrem se má příběh ubírat.
Kniha mé své chyby, jak vidíte, ale také výrazné klady. Byť je určená pro čtenáře mladší než já, skvěle jsem se do ní začetla a pobavila se. Bylo to napínavé, svižné i trošičku i naučné.

woodward
29.07.2015 4 z 5

Docela pěkná staroegyptská duchařina pro děti. A není to přecpané historickými nesmysly, jak bývá zvykem u amerických autorů tohoto žánru. Pořád říkám, že Angličani umějí psát dětské knížky. A Angličanky taky.


HiNataLi
17.10.2013 5 z 5

Nedlouho poté co jsem na knížku narazila putovala na můj seznam vánočních dárků. Příběh se mi hrozně líbil a o to víc mě mrzí, že se čeká vydavatelství rozhodla zbytek série nepřeložit (ano, těch knih je opravdu sedm) Je to škoda.

Leslie739
26.09.2013 5 z 5

Už si sice přesně nepamatuji děj, ale vím, že mě to hrozně bavilo a líbilo se mi to. Když jsem pak na internetu hledala i další díly, tak jsem zjistila, že knihy jsou jen dvě, což mě obrovsky mrzí.
Myslím, že je to nedoceněná kniha.

SaDiablo
18.05.2013 5 z 5

Právě se probírám knihami svého dětství a píšu si seznam, abych věděla, co všechno půjde na prodej, tahle kniha je ale společně se Strážcem visutých zahrad prostě srdcovka... Strašně ráda na ten příběh vzpomínám.

Eneo
02.08.2012 3 z 5

Trochu mě mrzí, že jsou jenom dvě, když se série jmenuje Sedm divů světa.

reykjavik
07.02.2012 4 z 5

Zajímavá kniha odehrávající se ve starověkém Egyptě, kde každé dítě má své vtělené vědomí.
Mně se kniha líbila, dobře se četla a byla dost napínavá.

Autorovy další knížky

Katherine Roberts
anglická, 1962
2005  78%Boj o poklad Velké pyramidy
2005  84%Strážce visutých zahrad

Kniha Boj o poklad Velké pyramidy je v

Přečtených81x
Doporučených10x
Knihotéce30x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x