Sedem listov z Paríža

Sedem listov z Paríža https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249554/mid_sedem-listov-z-pariza-NCX-249554.jpg 3 129 43

Samantha Vérantová série

1. díl >

Devätnásťročná Samantha Vérant počas svojho európskeho výletu spoznala francúzskeho vedca Jean-Luca. V uliciach Paríža spolu prežili jeden deň. Po návrate domov ju čakalo sedem nádherných milostných listov. O dvadsať rokov neskôr, keď uvažuje o rozvode a chybách, ktorých sa vo svojom živote dopustila, objaví Jean-Lucove staré listy. Cez internet ho vypátra, aby sa mu ospravedlnila. Puto, ktoré ich spájalo, sa veľmi rýchlo obnoví a všetko je presne tak, ako v roku 1989, keď ho opustila na vlakovom nástupišti v Paríži. Samantha si uvedomuje, že odísť do Francúzska za mužom, ktorého pozná len z jedného vášnivého letného dňa je bláznovstvo – ale je to presne to bláznovstvo, na ktoré celý život čakala. Sedem listov z Paríža sú memoáre jednej Američanky, ktorá spoznala lásku k cudzincovi.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Noxi
Originální název:

Seven Letters from Paris , 2014


více info...

Přidat komentář

Jirinamac
01.04.2024 2 z 5

Furt jsem čekala, že přijde nějaká komplikace nebo bude řešit nějaký problém, ale jediný problém byl, když potřebovala sehnat všechny doklady ke svatbě. Autorka se asi potřebovala vypsat o svém životě, že se cítila šťastně, ale pro mne to je jen celkem nudný popis událostí, husté černé vlasy a modré oči má skoro každý chlap v těchto knížkách. Mám půjčený i 2. díl, tak doufám, že to bude lepší. Paříž mám ráda, proto mě ta knížka lákala a čekala jsem slibované dobrodružství.

peeetta
21.09.2021 4 z 5

Ač jsem knihu četla až po druhém díle, velmi se mi líbila, splnila mé očekávání. Trochu jsem se obávala, že to bude jen korespondence, ale jedná se o hezky vyprávěný příběh.


anej
25.05.2021 4 z 5

Kniha na období, kdy člověk potřebuje víc než trošku té červené knihovny a romantiky. Dobře čtivá, hodně přeslazená kniha založená na reálném reálném příběhu, který by chtěla zažít myslím každá z nás. Navíc pro milovníky Francie skvělá příležitost, jak se vrátit do známých míst nebo načerpat tipy místa nová.

L.Helena
04.04.2021 2 z 5

Příběh naivní, nezáživný, zajímavý tak možná pro nejužší okruh přátel hlavní hrdinky. Žádné napětí ani drama, a vzhledem k tomu, že se jednalo o příběh znovu nalezené lásky, tak to postrádalo jakékoliv emoce. Hodně tuctová až nudná romantika.

tess.de.veles
01.09.2020 2 z 5

Slabší průměrná romance inspirovaná životem.... Žádné Wow!!! se nekonalo... Je jen sympatické, že někdy 20 let není natolik dlouhá doba, aby se něco změnilo.... Někdy :-)

Tess.96
27.07.2020 5 z 5

Příjemná oddechová kniha, která se krásně čte. Pokud si knihu vezmete na dovolenou s klidem jí přečtete za dva dny. Až tak jednoduše je napsaná. Místy je to vtipné, rozhodne ale nečekejte žádný pořádný zvrat. Celou dobu jsem čekala, kdy se ten láskyplný příběh pokazí a pořád to nepřicházelo. Možná to dramatično, ten spád v příběhu tam trošku chybí, ale je to podle skutečné událostí a i tak je to kouzelný příběh, o které by snila každá žena v nešťastném manželství.

Dalia
30.04.2020 1 z 5

Tak nevím, zda jsem četla "zaručeně" skutečný příběh s tučnou porcí cukrové vaty, nebo nějakou romantickou sladkobolnou utopii? No jo, jsem holt skeptik, takže pro toto "dílko" zřejmě nejsem ta pravá cílová skupina. Prozaicky řečeno - nuda.

Kaja01
22.05.2019 3 z 5

Romantika s předem odhadnutelným koncem. Neurazí, ale ani nevyrazí dech.

vlkcz
19.05.2019 2 z 5

Začátek hodně dobrý, jenže zhruba ve třetině je všechno v podstatě jasné. Pak už následuje spousta vaty v podobě popisů různých ubytování ve Francii a posledních zhruba 50 stránek už je čisté utrpení, pokud si tedy nelibujete v líčení toho, jak výborně vypadají a chutnají jídla na jednotlivých hostinách a toho, co měli účastníci na sobě. Vyplněné spoustou přeslazených a lepkavých rádobyromantických vět.

xreni
03.01.2019 3 z 5

Sladak cteny o vanocich, proc ne. Vetsinou tento zanr nectu, ale neberte ebook zdarma. Neuchvati neurazi. Mozna zazehne trosku te romantiky i u ctenare..

Lofda
30.12.2018 3 z 5

Ohodnotit knížku? Mám to tak půl na půl. Není to smyšlený příběh, autorka popisuje svůj skutečný životní příběh, to jsem si pořád připomínala.. Sladké, přesazené, někdy jsem si říkala, že nemůže přece něco tak naivního být skutečné. Ano, podle všeho nejspíš je. Najdou se vtipné momenty, jeden procestuje i kus světa.. Takže proč ne? Druhý díl by měl být o novém životě ve Francii, což mě zajímá, takže já se k autorce ještě vrátím. Vždyť kolikrát se přemění pohádka o princezně a žabákovi na skutečnost? ;-)

Damato
17.09.2018 4 z 5

To mám za to, že se dívám do tašky kamarádkám, co tam mají knížky, které jdou vrátit do knihovny......
S úšklebkem- co to čteš za debilitu? jsem otevřelo tuhle slaďárnu a .... dnes v práci ji přečetla. Popřu tím sebe sama, vždycky jsem se smála těmhle unylým šlehačkám bez děje - ale prostě , asi stárnu, nebo co? A nebo, že bych se měnila ? A měla jiný názor na lásku na první pohled? Vždycky jsem se tomu smála, jakože - blbost. Ale tohle jsem prostě přečetla na jedno nadechnutí. Ze školy mám zvyk, číst s knihou pod stolem. teď už jsem starší a špatně vidím - takže ne pod stolem, ale na stole, však papír, jako papír, ne?
Ne , že by se ze mě stal čtenář takovéto literatury, ale za mě- prostě se mi to líbilo, možná i tím, že jsem přesvědčena o tom , že láska na první pohled - v našem technickém světě spíše láska na první poslech ( díky mobilním telefonům :-) ), opravdu existuje. Fakt.

Michajela.cz
03.09.2018 1 z 5

Ahoj, jsem hyperglykemické kóma a přišlo jsem zkrátit tvůj život o dva, možná tři dny!
Tímto se autorce omlouvám, ale mě si tímhle kouskem nezískala. Dílo je tak trochu strojené, slepované a místy čtenáře až bolí..
Je sice milé, že je knížka stavěná na skutečném příběhu, ale to ten sladký "zápach" moc nezmírní. Druhý díl, jsem (naštěstí) nečetla... (a pokud budu ležet v kómatu a někdo z přátel se rozhodne mi předčítat nějakou knížku, upozorňuji jej, že pokud sáhne po druhém díle, tak vstanu z lůžka a uvidí nevídané!).
Nejsem autor, takže do stylu plkat nebudu, ale jestli autorce mohu jako čtenář poradit, pokud se teda bude pokoušet o další výtvor...prosím, pokuste se zakomponovat do příběhu i děj. Kuju a hodně štěstí!

JEJJ
19.07.2018

Asi jsem pesimista, nebo realista, ale nějak nevěřím na lásku na první pohled a už vůbec ne, že by tohle okouzlení vydrželo 20 let. Proto se mi nějak nechce věřit, že se tento přeslazený příběh skutečně stal. A závěr byl v podstatě očekávaný, žádné překvapení, taková oddychovka.

knihovnička007
14.07.2018 1 z 5

Momentálně uvažuji jen nad tím, co paní přimělo napsat knihu a vydat ji. A co přimělo nakladatelství tuto knihu vydat, nějak to nechápu...
V knihovně mne upoutal obal, takže grafik udělal svou práci dobře. Možná i korektor, protože jsem našla v knize jen pár malých chyb. Ale jinak...
Kniha o ničem, hlavní hrdinka mi připadala jako praštěná puberťačka, než jako vyzrálá čtyřicítka. Nechápu, proč americká princezna, když byla zadlužená až po uši, venčila psy a bydlela u svých rodičů? A muž-vědec, který se staral o děti, zde byl vykreslen jako žabák?
Ne, za mne tohle opravdu ne. Kniha bez děje, plytká... Francouzsky kapku umím, ale těch vět bylo moc a neměla jsem ani chuť si je překládat.
Konec o ničem... připadalo mi to jako vata, protože autorka nemá o čem psát, tak popisovala květiny na dortu a kdo vedle koho seděl a co měli k pití.
Ztráta času. Jednu hvězdu dávám za hezkou obálku.

novakovaterka22
07.06.2018 3 z 5

Kniha je čtivá, ale skoro nic se v příběhu nedělo, děj byl až moc o ničem, ale chápu, že život takový někdy bývá. Kniha měla nesympatickou hlavní hrdinku a moc urychlené rozhodování hlavní hrdinky mi vadilo. Na knize se mi líbilo asi jen to, že děj byl zasazen do Paříže a kniha neměla složitý příběh.

Terin
18.01.2018 1 z 5

Přeslazené a nudné. A to jsem dostala rovnou i druhý díl. :-(

strongviolet
07.12.2017 2 z 5

Slaďárna.

2368
28.10.2017 3 z 5

Kniha se velmi dobře čte, příběh se taktéž příjemné rozvíjí, ale nečekejte akci a napětí

VenAlud
12.07.2017 3 z 5

jako kilo žužu s litrem šlehačky a čokoládovým topingem - slaďárna až za hrob...