Sebrané zločiny Vladimíra Hudce: Abeceda začíná Alžbětou

Sebrané zločiny Vladimíra Hudce: Abeceda začíná Alžbětou https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133559/bmid_sebrane-zlociny-vladimira-hudce-abe-yxp-133559.jpg 3 8 3

Příběh autora detektivek, kterého ve chvíli, kdy už začíná literárně upadat získá ke spolupráci vůdce tlupy zločinců. Jeho bohaté představivosti pak využívá k páchání brilantně organizovaných zločinů.

Přidat komentář

Vesmich
03.01.2024 4 z 5

Spisovatel Hudec má náročnou ženu a přihodilo se mu, že se prožil do socialismu, kde jeho detektivní zápletky nejsou aktuální, protože socialistický člověk páchá jiné zločiny než ten buržoazně nadutý, tak si musí zařídit nový způsob obživy.

ludek.n
22.08.2022 3 z 5

Potkali se v Karlových Varech nad partičkou šachů - spisovatel Vladimír Hudec, autor detektivních románů a několika málo televizních her, které ovšem žádnou díru do světa neudělaly, a všemi mastmi mazaný, zločineckou galérkou uznávaný, zloděj mezinárodního formátu František Jech. Od šachové partie k dokonale promyšlené krádeži už pak byl jen malý krůček. Hejl pojal svou kriminální hru nevážně vážně. Pohrává si s absurdními nápady, sem tam si zaryje do nešvarů socialistické společnosti, používá nadsázku i frustraci k navození atmosféry a zdá se, že se dobře baví, když z nepříliš úspěšného spisovatele udělá zločince a naopak ze zločince nového nadějného spisovatele. Sice jsem měl pocit, že je to chvílemi až příliš uměle vykalkulované a nevěrohodné (Jechova proměna z protřelého zločince v bačkorového zbabělce), ale jinak je Hejlova Abeceda docela zábavným a neotřelým dílkem. Nic z čeho by se člověk posadil na zadek, ale někdy stačí ke spokojenosti i málo.


jprst
21.09.2020 1 z 5

Vyhrabáno mezi knihami vyřazenými z místní knihovny, ale klidně jsem to tam mohl nechat.

Štítky knihy

zfilmováno české krimi české detektivky

Kniha Sebrané zločiny Vladimíra Hudce: Abeceda začíná Alžbětou je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chci si koupit2x