Kopanec do zubů

Kopanec do zubů https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304177/bmid_sebevrazedny-oddil-1-kopanec-do-zub-Qyv-304177.jpg 4 127 24

Kdo jsou členové Sebevražedného oddílu? Superpadouši naverbovaní ve vězení a vyslaní plnit tajné sebevražedné úkoly výměnou za snížení trestu. Nanobomby umístěné u krční páteře je drží na velmi přitažené uzdě. Všichni jsou nahraditelní. Nikdo za ně nepřijme zodpovědnost. Jejich denním chlebem jsou syrová brutalita a smrt. Hned první úkol postaví pouhých šest členů oddílu – Deadshota, Harley Quinn, El Diabla, Voltaica, Black Spidera a King Sharka – proti šedesátitisícové zmutované hordě. Vždy ledově klidná dohlížitelka, Amanda Wallerová, vede svou bandu vrahů z mise do mise, ale tentokrát se objeví celosvětová hrozba, s níž si nikdo jiný než Sebevražedný oddíl neporadí... pokud se jeho členové ještě předtím nepovraždí navzájem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , BB art
Originální název:

Kicked in the Teeth , 2012


více info...

Přidat komentář

ludek.n
01.08.2023 4 z 5

Superpadouši, naverbovaní ve věznici Belle Reve, plní tajné úkoly, s nimiž se normální hrdinové nechtějí špinit. Nazývají se Operační skupina X nebo také příhodněji Sebevražedný oddíl. Složení tohoto úderného týmu není pevně dané, nýbrž se mění s každou další misí (v tomhle businessu se totiž na ztráty příliš nehledí a každý jeden z členů je postradatelný). Úvodním sedmi sešitům scénáristy Adama Glasse (vydaných souborně pod hlavičkou Kopanec do zubů) nicméně vládnou Floyd "Deadshot" Lawton, dr. Harleen Quinzelová alias Harley Quinn a Chato El Diablo. Každý z nich má svou hříšnou minulost a bezpochyby i nejistou budoucnost. Ostatní členové skupiny jsou jen příležitostní spoluhráči, kteří se objevují a stejně rychle i mizí, jak to situace vyžadují. Všemu pak pevnou rukou vládne vrchní dohlížitelka Amanda Wallerová. Glassův scénář sází na téměř permanentní akci, takže přecházíme plynule z jedné bojové scény do další, aniž bychom se příliš zdržovali s mrtvými či zraněnými. Kresba tomu odpovídá: dynamická, rozpohybovaná, smrtící a se spoustou figur v záběru. Ať už ji má v rukou Federico Dallocchio, Cliff Richards nebo Clayton Henry, pořád je na co se dívat a čím se kochat. Tohle je na začátek opravdu pořádná rána, ať už ji schytáte do zubů či kamkoli jinam.

fvalek
11.08.2022 5 z 5

Woohoou, starého Sebevražedného oddílu jsem se bál, protože jsem zvyklý na ten Rebirthový, ale tohle byla super jízda! Asi bych si měl zvyknout, že skladba Oddílu je víceméně epizodní záležitost, což má své výhody, i když já jsem takový ten typ, co těžce tíhne na své neměnné bandě. Nicméně mezi stálice patří Harley a Deadshot, takže to je pro mě asi takové nejpevnější jádro. No a objeví se i Boomerang. Co se týče zbylých postav, taky se mi většina líbila, některé jsem viděl prvně v životě. Ale vesměs nemám nic proti nikomu.

Z hlediska děje je to stejně jako složení týmu víceméně epizodní a setkáváme se se třemi prozatím uzavřenými příběhy, a to (1) virus na stadionu, který byl super, i když docela těžkopádný start dílu a série, (2) operace s Baziliškem, který bude hrát velkou roli i dále, ale tady v podstatě nesehrál vůbec žádnou úlohu, no a (3) útěk Harley, což se dalo čekat a krásně se propojil tenhle díl s Batman Detective Comics a Scott Snyder's Batman. Návrat do Gothamu byl velmi nostalgický, hlavně pak finále celého dílu, které bylo doslova šokující.

Přestože jsem fanda oddílu a takřka celého DC, Sebevražedný oddíl je až někde v té spodní polovině oblíbenců, nicméně tady odvedl skvělou práci a krásně naladil na celou sérii. Taky jasně ukázal, jakého rázu příběhy budou - nemravné, vulgární a hlavně hrozně brutální, a takový má Sebevražedný oddíl být. Ke kresbě řeknu asi jen to, že pro mě osobně je tohle přesně ten typ kresby známý z New 52, kterou na New 52 prostě milujete... :)


ArkAngel
03.08.2022 2 z 5

Sebevražedný oddíl je vlastně celkem průměrný, kdy máte partu padouchů, které ovládá americká vláda, aby pro ně pracovali a zabijí jiné padouchy, o kterých jste v životě neslyšeli. Jenže mi to dolů strašně táhne kresba, která z nějakého důvodu ale vůbec nesedla. Jediná slušná postava je tu potom Deadshot, krerý si prostě musí začít s Harley...

Kate18
03.11.2020 5 z 5

Sebevražedný oddíl se poušti na misi. Musí se vypořádat s neznámou nákazou a vyzvednout a doručit v pořádku určenou zásilku. Do cesty se jim postaví lovec. Jenže tým nedrží spolu tak, jak by se od normálního týmu očekávalo, přeci jen, v tomto týmu kope každý sám za sebe. V další misi se musí pustit do potlačení vzpoury ve vězení, ale kdo vzpouru vyvolal a s jakým účelem...

martunka
19.06.2019 5 z 5

Ať už je to považováno za mainstreem, nebo ne, tak já jsem se u toho rozhodně bavila!

orangerose
06.10.2018 5 z 5

Super komix :)

B-artX
14.07.2018 4 z 5

Docela fajn komiks, neohromí, ale na pár hodin zabaví. Film je rozhodně slabší, ale třeba takové animáky se Suicide Squad mě bavili více. Kopanec do zubů to není, spíše "Příjemné polechtání". Komiks zabaví, ale krom konce tam není ani jeden "veliký" moment. Není to taková ta "drsná cool jízda" jak bych si představoval a přál, ale Glass měl pár zajímavých nápadů, které však nedokázal dotáhnout do toho bodu, kdy by si čtenář řekl: "Kurva, todle je vostrý.". To je škoda, protože na tom by dle mého měl být takový komiks postaven. Potenciál tu ale jistě byl. Kresba moc pěkná, práce s postavami slušná. Harley a její story s Panem J byla super. Deadshot a Wallerová největší tahouni komiksu. Za mě dost dobrý, ale mohlo to být lepší. 84%

Disease
13.11.2017 3 z 5

Takový příjemný mainstream. Jen jsem čekal, že Harley Quinn bude vtipnější.

Israha
06.07.2017 4 z 5

Přesně to, čím měl být film. Takhle nějak si představuju drsný příběh o bandě magorů, úchylů a bezpáteřních hajzlů, kteří jsou vládou nuceni "za trest" páchat dobré skutky. Dějově sice nic extra epického, ale o tom to ani v prvé řadě být nemělo, tady jde o brutalitu, syrovost, bezskrupulóznost a jasné zobrazení toho, že záporák nepřestane ze dne na den být záporákem jenom proto, že ho donutí udělat pár správňáckých džobů. Vlastně jediné, co mi na tomhle komiksu úplně nesedlo do noty, je kresba, za tu hvězdičku dolů.

Hadati
12.06.2017 4 z 5

Kdyby tak film byl natočen ve stylu tohoto komiksu. Sebevražedný oddíl sestavený ze zločinců a psychopatů, kde se vzájemně podráží a dostávají takové úkoly, že i někteří členové komanda mají pochybnosti, zda to nepřekračuje hranici, kterou chtějí překročit. Většinou ale jen pokrčí rameny a udělají to, protože jejich život je pro ně cennější. Nechápejte mě špatně, film nebyl tak docela špatný, nejspíš to nejlepší, co od DC přišlo, ale oproti tomuto komiksu to byl velmi slabý odvar. Jo, a hrdinové – superpadouši tu chcípaj.

karolina1733
02.06.2017 4 z 5

Komiks jsem ,,četla" až po filmu a líbilo se mi to :) Série ,,Harley Quinn" mě ale baví víc.

Princezna22
29.03.2017 5 z 5

Komiks se mi strasbe líbil. Je to uolne něco jiného než film,který s něj sice možná něco čerpá,ale děl je úplně jiný.. Dost mě překvapil Deadshot,tohle bych fakt od něj nečekala(jako by ve filmu byl úplně někdo jiný než zde).. Nelze to prostě srovnávat,je to někde úplně jinde. Harley mě též překvapila, jelikož ji mám dost ráda.... jinak za mě paráda,i jsem se opravdu smála u pár okamžiku nahlas..

angelice
21.01.2017 3 z 5

Skvěle napsané, mnohem lepší než film, který za moc nestál, je skvělé, že jakž takž vychází z původních osudů postav, nikoli jak zmíněný film, který se dějem inspiroval kdoví kde. K tomu výborně nakresleno, osobně mi však nesedla ta čistá brutalita, nad kterou asi jiní čtenáři jásájí...celkově ovšem dobré využití potenciálu, které toto téma má

LadyCharlene
20.01.2017 5 z 5

Komiks jsem si přečetla až po zhlédnutí filmu. Takže jsem byla trošku zklamaná z Deadshota, prostě se mi víc líbí ve filmu a musím podotknout, že v komiksu se opravdu s ničím nemazlí, doufám, že ten konec nebyl úplným koncem, protože takový konec se mi opravdu ani trošku nelíbí, ale nechci spoilovat. Kdyby mi někdo chtěl ten konec objasnit, budu moc ráda, pište do zpráv. Bylo pěkné setkat se i s jinými členy Sebevražedného oddílu, líbil se mi King Shark a Diabla jsem si vyloženě oblíbila. Opět tu byla spousta vtipu, akce, napětí a děj měl rychlý spád. Jen mám dotaz: "V předposlední kapitole, kdy se Harley prochází po bývalém Jokerově baráčku, má pláštík modrý, ale ve finální scéně ho má červený, aniž by bylo někde poznamenáno, že se převlékla. Je to pouze chyba, nebo by to mohlo mít nějaký význam?" Odpovědi prosím do zpráv, děkuji.

LordSnape
15.01.2017 3 z 5

Neříkám, že by mě to úplně zklamalo, protože jsem si od toho nic nesliboval, ale stejně jako ve filmu je hlavním tahounem Harley a ten zbytek tam tak prostě nějak existuje v prostoru a čase. Prostě jen zábavný průměr. Z postav mě nejvíce bavil (hned po Harley) King Shark.

Pazďa
25.12.2016 4 z 5

Od prvního momentu naskakuje Suicide Squad z new52 do akce ze které se až do konce nedostane. Charaktery tu nemají žádnou velkou cenu protože i když nejsou špatně napsané, umírají rychleji než by jste řekli "G.R.R. Martin". Kresba je příjemná i když ničím zvláštní a příběh je sice odpočinkový ale poutavý (zvlášť závěrečné 2 sešity).

MissBlack
08.11.2016 4 z 5

Pro mě prostě o dost lepší, než film, který mě víceméně zklamal.

trudoš
15.10.2016 4 z 5

Krvavá jízda s týmem, ve kterém je úmrtnost přímo úměrná s počtem sešitů na jedno album. Doslova to tu lítá hlava nehlava a nebezpečí nehrozí zdaleka jen z řad zmutovaného vesmírného šmejdu. Ono když máte partičku borců sestavenou z nejnebezpečnějších zločinců na světě, těžko se u nich příčetnost udržuje v rozumných mezích. V tomhle ohledu u mě Sebevražedný oddíl bodoval nejvíc, právě pro tu absolutní nevypočitatelnost, se kterou jednotliví hrdinové přistupují k životu a jiným průserům (a King Shark je prostě bůh!)
Nečekal jsem příliš a dost možná kvůli tomu mě tahle řada tak chytla, i když je pravdou, že v rámci rozjezdového alba, je tu víc podivností než v prezidentově novoročním projevu. Adam Glass valí událostí kupředu se zběsilostí vzteklého orangutana a doufá, že základní nesmyslnosti nikdo řešit nebude. Na druhou stranu oceňuji snahu o pointy, jejichž razance má občas sílu jateční pistole. Snad nebude jen zbožným přáním, aby nastavená laťka kvality vydržela i do dalších dílů.

IvankaM
29.09.2016 4 z 5

Úžasné. Perfektní. Oddechové. A správně akční.

3DD!3
25.09.2016 4 z 5

Lepší než Liga spravedlnosti. Po tom co studio udělalo z filmem mě předloha už moc nepřekvapila (VĚRNOST KOMIKSU!). Je to přesně ta přisprostlá jízda pro děti, kterou už člověk očekává i přes to, že materiál má rozhodně navíc. Pokud, ale přistoupíte na hru docela se pobavíte. Nic moc se tu nevysvětlí a rovnou jdeme do akce. Nejlepší část je samozřejmě na konci, kdy se Harley vydá pro bílou tvářičku svého koblížka. Vzpomínkové sekvence patří k nejsilnějším v knize a pokud budeme podobným stylem pokračovat, tak se na pokračování opatrně těším.