Jen aby, řekla moje žena

Jen aby, řekla moje žena https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356567/bmid_jen-aby-rekla-moje-zena-S4T-356567.jpg 4 245 88

Sebeironické postřehy série

1. díl >

Občas potkám lidi, kteří říkají, že nejsou na Fejsbuku. Připojí k tomu vždycky zdůvodnění, ze kterého vyplývá, že já jsem debil. Co já už přečetl knih o duševní práci. Jak má být optimistické prostředí, ergonomicky správné sezení, čistý vzduch a kdo ví co ještě, a stejně všechno důležité jsem zatím vymyslel při cigáru zmáčknutý na stoličce mezi zdí a vanou v koupelně. Dřív jsem si kladl spousty otázek, ale jak jsem zrál, tak se jednotlivé dílčí otázky spojovaly do otázek obecnějších, ty pak do ještě obecnějších, až zbyla jen jedna úplně základní: Kde mám brejle?... celý text

Přidat komentář

aNGie5
15.03.2024 5 z 5

Skvělý styl, úžasný humor, stejně jako v LEDAŽE SE SPLETU.

uzivatel1190
29.01.2024 5 z 5

Hodně jsem se pobavila, určitě si půjčím i další knížky. V krátkých textech je vše, nadhled, vtip, životní moudrost.


goofinkaa
04.05.2023 2 z 5

Jasné autor bol vtipný a nápaditý. Niektoré poznámky ma fakt pobavili, ale žiadna z nich mi v hlave neostala. Ku koncu už som sa trošku trápila, bolo to z každého rožka troška... Som proste na iný druh beletrie :)

Corso
02.05.2023 5 z 5

Presne tento druh humoru mam rad. Okoreneny mudrostou, nadhladom, trefny. Pripomina, nech mi je odpustene, az Wericha. Obcas ako naznacuje nazov serie, sebaironizujuci, odhalujuci sukromie starnuceho muza, ktory neveriaco kruti hlavou aj nad sucasnou dobou, ale hlavne, nad vecami ktore si bezne mozno ani neuvedomujeme. Nadhlad, ktory prichadza az s pribudajucim vekom. Mavnuci rukou nad vlastnymi slabostami, s ktorymi uz clovek vlastne odmieta bojovat. Ale hlavne ocenujem tie vtipne glosy odhalujuce absurditu dnesneho medialneho sveta. Nie som zastancom myslienky ze stare casy boli lepsie. Prd. Len sme boli mladsi, naivnejsi, blbsi. Kazda doba hlavne v nasej zemepisnej sirke ma svoje vlastne absurdity.
Zasa sa budem opakovat, ale... taka nenapadna knizocka ale ake prekvapko.

lue
01.04.2023 5 z 5

Velmi povedené. Opravdu vtipné, smála jsem se na celé kolo. Michael je třída.

ydnac
23.03.2023 5 z 5

JO TAK TOTO BYLO DOBRÉ :-)

Pobavila jsem se :-)
Takové krátké a humorné fejetony mám ráda :-)
Občas se člověk zamyslí, občas zasměje :-)
Skvělé na oddech a pohodové odpoledne.

První delší jízda novým autem a první zkušenost.Spotřeba je přibližně stejná jako u toho starého. Tři cigarety na sto kilometrů.

Minulý týden jsem si ZASE OMYLEM koupil krabici fidorek. Snažím se na to zapomenout, ale pořád přesně vím, kam jsem je schoval.

Šel jsem ráno na vyšetření plic a byl jsem tak vystrašený, že jsem si cestou málem zapomněl koupit cigarety.

Čtu: "Univerzální cviky na léto: Pro krásný zadeček i bříško!" Do toho asi půjdu, protože krásný zadeček i bříško, to mě bude v domově důchodců určitě zvýhodňovat :-).

Byl jsem u svého psychiatra. Dneska mi připadal lepší, nebyl takový skleslý a i živěji reagoval. Snad mu ty moje návštěvy pomáhají, nerad bych tam chodil zbytečně :-)

Byl jsem na CT a sestra mi řekla, abych si vyndal zuby.
"Vyndavací nemám," řekl jsem uraženě.
"Ale moh byste už mít," odsekla.
Tal asi takhle.

Vyndal jsem si z ledničky pivo a koukám, na plechovce je napsáno POZOR SOUTĚŽ! Na nic jsem nečekal a pivo do sebe nalil, jak nejrychleji to šlo. Vůbec ale nevím, jak jsem se umístil.

Pořád čtu, kolik zralých mužů umře při potápění, horolezectví nebo joggingu. Nejsem blázen. Sedím opatrně v křesle a rozumně pokuřuju :-).

Bustedka
31.12.2022 4 z 5

Soubor FB statusů - chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na to, že je každý odstavec o něčem jiném, ale vzhledem k tomu, že je to má několikátá Třeštíkovina, šlo to rychle. Oddechovka super, ale hlavní poznatek, který si odnáším je, že je jeho žena úžasná.

Hakl54
04.11.2022 5 z 5

Bezvadné hlášky, moc jsem se bavila.

Barisek007
12.08.2022 4 z 5

Tyhle oddychovky podle mě platí účty, však jde o soubor fb příspěvků. Dobře se to čte i prodává. To důležité jsou ale jeho knihy o umění, a to není můj šálek kávy...

TerezaaBaarova
23.05.2022 5 z 5

Vtipný! A hezký! Přečtený během jednoho večera. Zhltla jsem to, jako malinu.
Mám ráda humor pana Třeštíka, sice se tam objevuje par hlášek, které píše i na FB, ale to vlastně ničemu nevadí, protože to je prostě dobrý!

pagac17
19.04.2022

S velkým zájmem jsem přečetl tuto knihu, je to humorná a poučná kniha, je to moje parketa, díky autorovi

Melanka
22.02.2022 4 z 5

Některé komentáře moc vtipné, některé slabší. Není to kniha na souvislé čtení, ale autorův humor a sebeironie mě baví.

LaCucaracha
15.01.2022 2 z 5

Trochu mě překvapuje to vysoké hodnocení. Vždyť to vlastně ani není kniha, jsou to sebrané facebookové příspěvky, jestli jsem to aspoň správně pochopila. Což je samo o sobě z principu blbost, to se přece nedá číst jako kniha. A abych si to občas otevřela a jednu dvě glosy přečetla? Na to si knížky nekupuju. Velká část glos komentuje aktuální zprávy z tisku, přesněji řečeno zprávy z bulváru. Nic moc, tohleto, a navíc to knížku automaticky vylučuje z nadčasovosti.
Jako párkrát jsem se pousmála, to ano, ale jinak mě autorův humor míjí. Nejvtipnější postřehy se obecně týkají paní Třeštíkové. Nicméně většina poznámek je pro mě slabých ("Na displej mi naskočila reklama na funkční pánské prádlo. Já blbec zřejmě celý život chodím v nefunkčním.") nebo ještě slabších ("Četl jsem teď informaci, že přestože je štíhlounká, ani Míše Noskové se nevyhýbá celulitida. Bojím se, abych si to zbytečně nezapamatoval."). Upřímně, a nechci se Michaela Třeštíka dotknout, ale prostě... asi je to nezbytečnější kniha, kterou jsem měla v ruce.

Péťa1950
21.12.2021 4 z 5

Knihu je dobré mít doma a nakouknout do ní pro zlepšení nálady. I když má i dějovou linku -malování a kreslení. Sebeironie, pobavila mě.

Gibis
07.11.2021 3 z 5

Moc se mi líbí humor a sebeironie pana Třeštíka, která nutí k úsměvu ať chcete nebo ne. Ovšem nevyhovuje mi tenhle statusový způsob psaní, kdyby kniha byla ucelená do nějakého příběhu, byla bych přímo nadšená. Ale občas knihu otevřít, přečíst pár myšlenek a zpříjemnit si den, naprosto vyhovující.

ddkk
27.08.2021 4 z 5

Zpříjemnila jsem si den. Glosy, ba i kratičké příběhy z FB páně Třeštíkově, jsou vtipné, lehce ironické, vesměs optimistické a nejvíce ze všeho zábavné. Moc se mi líbí, jak se Michael Třeštík dokáže na svět dívat s nadhledem a suchým humorem, a hlavně jak si dokáže dělat legraci i sám ze sebe. To vážně každý nedokáže:

-Vždycky je mi divné, když dostanu skvělý, opravdu výborný nápad, a on mi pak dává výhradně naprosto debilní výsledky.

-Včera si na nás Ela po dlouhé době udělala čas. Hodně času. Až jsem začal uvažovat o zařazení do programu ochrany utajovaného dědy.

-Vždycky mě potěší, když někdo, kdo je několik hodin denně na Fejsbuku, řekne, že nemá čas číst knížky.

Hm, možná ten Fejsbuk kvůli panu Třeštíkovi vezmu na milost...

Doporučuji.

Verrrunka
11.08.2021 4 z 5

Koncentrát humoru, ironie a inteligence. Hodně vtipné!

Katka2382
09.06.2021 5 z 5

Taková milá,laskavě humorná knížečka.

petunkav
08.06.2021 5 z 5

Milé, vtipné čtení. Je to spíš na takové chvilkové otevření pro zlepšení nálady. Žádné dlouhé čtení v křesle.
Ale přesně takovou jsem knihu očekávala.
Pobavila, splnila co měla.....

baji42
04.06.2021 5 z 5

Moc jsem se pobavila, těším se na další autorovu knihu.