Na nebezpečné půdě

Na nebezpečné půdě https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127512/bmid_na-nebezpecne-pude-oj4-127512.PNG 4 14 3

Sean Dillon série

< 3. díl >

Politický thiller, v nemž se autor věnuje tématům více než aktuálním: komunistická Čína, problémy Hongkongu, terorismus Irské republikánské armády... V srpnu 1944 přistává v jižní Číně vojenská dakota, s Mao Ce-tungem na palubě. Ten podepisuje s lordem Mountbattenem, nejvyšším velitelem jihovýchodní Asie, smlouvu o dodávkách zbraní do Číny výměnou za to, že bude britská správa Hongkongu prodloužena o sto let. Dokument se však vzápětí ztratí. O téměř padesát let později je náhle nalezen v Británii...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

On Dangerous Ground , 1994


více info...

Luigi1
Luigi1
06.01.2023 5 z 5

Moc dobře napsané

katmat
katmat
10.01.2015 5 z 5

Úžasná dobrodružná kniha, doporucuji


JOM
JOM
16.12.2014 3 z 5

Podobně jako předchozí knihy v sérii, je i Na nebezpečné půdě poněkud jednoduchá, ale čtivá knížka. Dillon, bývalý voják IRA a posléze žoldák všech špatných hochů, se už dal na sprívnou cestu. Dokonce má rád i svého šéfa, takto britského generála... Zvláštní a těžko uvěřitelné.
Ale pořád dobře napsané. Děj odsýpá a člověk má rád hlavní hrdiny a nemá rád ty zlé. Prostě jste rádi, až jsou špatní eliminování (Dillon většinu sundá dvěma ranami do srdce) a vše dobře dopadlo. No docela dobře.

Kniha působí dojmem re-faktorizace, tedy použití kusů textu. jež tvoří vatu k hlavnímu ději. Spousta klišé a občas patos. Konec je trochu odbytý. Ale přesto jsem si to přečetl a dokonce se k pár pasážím vrátil. prostě velmi slušný průměr.

Horší než Clancy, lepší než Doktorow...