Přestupové okno

Přestupové okno https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261254/bmid_prestupove-okno-261254.jpg 4 29 7

Scott Manson série

1. díl

První kniha z plánované série detektivek z prostředí první ligy anglické kopané. Philip Kerr je Dickem Francisem fotbalového světa! Jak vědí fanoušci tohoto sportu, v každém mači každé ligy jde o všechno. A v tomto zápase jde dokonce o život. Scott Manson, trenér manšaftu London City FC, umí pro své chlapce udělat první poslední a ti ho za to zbožňují. Manažeři týmu Scotta respektují. Jeden z nich je však zavražděn a na mužstvo dolehne krize, s níž se musí Scott poprat a dodat hráčům chuť pokračovat. Navíc dostane příležitost polapit vraha a s rozhodností jemu vlastní to také udělá. . .... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Argo
Originální název:

January Window , 2014


více info...

Přidat komentář

trudoš
27.09.2021 4 z 5

„Fotbal… Miliardy let trvalo, než se člověk vyvinul ze zvířete a divocha, ale stačí devadesát minut jednoho nedělního odpoledne, a jsme zase pěkně na začátku.“
Nejsem fanouškem kopané, stejně jako mi uniká podstata smyslu fandění, které je pro mnoho lidí na prvním místě v žebříčku hodnot. Rád se ovšem podívám do zákulisí jakékoliv show, ať už kulturní, nebo sportovní, obzvláště když je popsána člověkem, který má k danému tématu nějaký vztah. Philip Kerr v tomhle ohledu předčil všechna má očekávání a navrch přihodil ještě trochu detektivky, která je sice znatelně na vedlejší koleji, ale dává vyprávění alespoň dějovou formu, takže to není jen o divných chlapech na hřišti, co za fakt velkou hromadu peněz kopou do mičudy. Autor přitom kulisy nijak nepřikrašluje, slovník sympaticky uzpůsobuje prostředí a výborně pracuje se svéráznou náturou fotbalem stižených postav. Román se tak pohybuje na hraně komedie a thrilleru, přičemž to skvěle rámuje podmanivá životní filozofie hlavního hrdiny.

Reacher
25.12.2017 5 z 5

Velmi slušná detektivka z fotbalového prostředí, ještě o fous lepší, než příběhy s Berniem Guntherem.


bigben
18.04.2017 4 z 5

Pro mě jako fotbalové fanouška super čtení, výborné fotbalové znalosti a doplňující detektivní zápletka. Užila jsem si a moc.

Ignis
09.10.2016 2 z 5

Za mě nic moc, pořád se tam jen řeší fotbal, fakt mě ty nekonečné výčty, kdo kde co nebavily. Za druhé mě byla hlavní postava (vypravěč) poměrně nesympatická, nevím proč, ale ten chlap mi lezl na nervy. Za třetí už vím, jak to vypadá, když se řekne, že dialogy "šustí papírem", zvlášť některé delší promluvy jsou strašně nepřirozené. To je možná chyba překladatele, ale těžko říct. A za čtvrté pátrání, no, moc toho hlavní hrdina zase nenapátrá a odhalení vraha je sice poměrně hodně překvapivé, ale zároveň trochu zklamání. Praha osudová, kterou jsem četla předtím a kvůli které jsem si půjčila i tuhle knížku, byla rozhodně lepší.

Disease
25.07.2016 4 z 5

Solidní detektivka, i když v množství fotbalových odkazů jsem se trochu ztrácel. Na druhou stranu mě neobtěžovaly, i když fotbalu neholduji. Každopádně se touto knihou u mě Kerr posunul do kategorie "nenápadný oblíbenec".

vincek1
18.06.2016 4 z 5

Znalostí z fotbalového života, jeho kladů, ale více záporů je v této knize tolik, že se mě zdálo až moc. Zajímám se docela o fotbal, ale nechce se mi věřit, že autor to má ze své hlavy. Proto mi chybělo poděkování těm kteří mu pomáhali, jak to bývá ve většině knih. Jinak se kniha čte pěkně, má spád, občas zvraty a konec je dosti překvapivý. Zvláštní detektivní příběh, dá-li se to tak nazvat.

bagel
18.05.2016 4 z 5

Fotbal mně není úplně cizí , ale zpočátku bylo i na mě v knize těch fotbalových reálií trochu moc. Nelze ale neobdivovat autorovy znalosti v této oblasti. Pak se děj rozjel a konec byl docela překvapivý.

Autorovy další knížky

Philip Kerr
britská, 1956 - 2018
2013  78%Praha osudová
1997  82%Krvavé diamanty
2016  64%Modlitba
2000  85%Bledý vrah
2015  78%Muž bez dechu

Kniha Přestupové okno je v

Přečtených37x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst15x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x