Schody do nebe

Schody do nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38478/schody-do-nebe-38478.jpg 4 45 8

Často až skandální historie skupiny Led Zeppelin vyprávěná jejím dlouholetým manažerem a blízkým přítelem Richardem Colem.

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Stairway to Heaven , 1992


více info...

Přidat komentář

jarynek7
29.05.2023

Čekal jsem knihu,která se bude věnovat hudební a tvůrčí stránce Led Zeppelin,vzniku alba podobně - bohužel...na tyto informace je kniha skoupá.
Informací o chlastu,šňupání,demolicích pokojů a zařízení a radovánek s mladinkými slečnami plno.....škoda času...

ozzak
04.04.2021 5 z 5

úžasná knížka o skupině led Zeppelin pro fanoušky povinnost nejen přečíst ale i vlastnit


Madi
20.03.2021

Věřím tak 65% obsahu, že se vážně stala. Na dotaz J. Page, proč tuhle knížku Cole napsal, odpověděl, že byl prostě závislý na drogách a potřeboval peníze. To asi hovoří za vše. Viz. slavná historka se žralokem. A ještě si pamatuje slovo od slova rozhovory, od kterých uběhlo 2O let.
Zbytek Zeppelinů bylo taky pobouřeno, jak byl vylíčen J. Bonham. Náhoda (ne), že si Cole vybral zrovna toho, kdo už se nemůže bránit.
Nicméně si nedělám iluze o tom, že LZ nebyli pěkný hovada. Když začali hrát, bylo jim něco málo přes 20 let. To by sláva stoupla do hlavy asi skoro každýmu. Ženský vám samy skáčou do postele, drogy dostanete na pokývnutí hlavy.
Taky mi to dost často přišlo jako vzpomínky R. Cola na R. Cola. Píše tu hlavně o sobě a Bonhamovi. O J. P. Jonesovi se nedozvíme skoro nic.
Knížka se četla docela dobře, ale hvězdičky dávat nebudu.

JaneDoe
09.08.2018 5 z 5

Za mě velmi zajímavý pohled do zákulisí, ale jestli je to všechno pravda, tak mě to upřímně děsí... Beru ji i jako studii toho, co s lidmi můžou udělat peníze a sláva - tedy hodně peněz a hodně slávy.
Nicméně si myslím, že pánům z Led Zeppelin karma zafungovala a v tomhle případě opravdu není co závidět. Svoje prohřešky si vyžrali do dna. A stejně tak Richard Cole, který nám předal velmi čtivou a pozoruhodnou směsku příběhů. Jak si to ale sakra všechno může pamatovat?!

kniholka
13.08.2013 5 z 5

To už je let, co jsem tuhle knížku četla a stejně si pamatuju, jak mě příběh uchvátil, stejně jako Zeppelini pár let před tím.

KikiZ
12.08.2013

Syrový, bez větších servítek vyprávěný příběh jedné z největších rockových kapel všech dob. A vlastně ani nezáleží na tom, zda je to všechno pravda. Je to knížka o sedmdesátých letech, o životě a hraní na plný pecky, o lidech pro které znamená hudba všechno a kteří jí také skoro všechno obětují - . jak řekl Robert Plant na začátku jejich kariéry - Z celýho dne má pro mě význam jen ta doba kdy jsem na jevišti, zbývající hodiny mě nezajímaj.

trinx
08.02.2013 5 z 5

Moc by me zajimalo, jestli je ta knizka ve vsem pravdiva. Rozhodne je ale pravdiva v jedne veci - Led Zeppelin byli nejlepsi kapelou vsech dob a jen tak neco je neprekona.

KaraD
29.08.2011 5 z 5

Pro milovníky Zeppelinů hotové (schody do) nebe! Kniha je díky Richardovi C. napsaná velmi čtivě. Dostanete se do nitra skupiny.Zasmějete se,někdy i trochu posmutníte, ale nikdy se nebudete nudit. Úžasná kniha..

Štítky knihy

Led Zeppelin

Autoři knihy

Richard Cole
anglická, 1946
Richard Trubo
americká

Kniha Schody do nebe je v

Právě čtených1x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce49x
Chystám se číst11x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x