Scarlet

Scarlet https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196317/bmid_scarlet-196317.jpg 5 1726 315

Osmnáctiletá Scarlet Benoitová je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jediným blízkým člověkem na světě. Až do dne, kdy babičku unese jakýsi tajemný gang a Scarletin život se navždy změní. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, kterého Scarlet zná jen zběžně. Scarlet se nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, ze kterých čpí potíže na sto honů. Jenže Vlkovu pomoc potřebuje, pokud chce najít únosce své babičky. A to ještě netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Sci-fi , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , Egmont (ČR)
Originální název:

Scarlett , 2013


více info...

Přidat komentář

Satan-démon
11.04.2024 5 z 5

O můj bože, miluju tenhle díl... Scarlett a Vlk.. dokonalé postavy, zamilovala jsme si je hned od začátku... Líbí se mi jak pokračuje příběh cinder i v tomhle díle a hezky se to prolíná... Musím říct, že se tahle série zapsala mezi mých 10 top sérii

kedlis
01.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl je od začátku do konce napěchovaný akcí, takže není ani chvilinka nudy. Samotné přeskakování pohledů ale dle mého způsobilo, že se narozdíl od prvního dílu o něco zúžil pohled více na hlavní postavy, a nezbylo tolik času na budování vztahů s postavami vedlejšími. Také se to celé odehrává ve vlastně strašně malém časovém úseku, takže láska mezi Scarlet a Vlkem je taková trochu rychlokvaška, ale celkem to funguje, když je Vlk vlastně takový skoro pes.
Kdo mi moc nesedl tak to byl Thorne, měl momenty kdy mě bavil, ale opravdu mi šlo proti srsti, že jde vlastně o takového podivného slizouna (album "oblíbených" děvčat, nahá žena na lodi, flitrování s Emílií eeeh).


jitka_dankova
14.12.2023 5 z 5

Druhý díl jednoho z nejúchvatnějších retellingů klasických děsivých grimmovských pohádek. K Popelce a jejímu boji se přidává Červená Karkulka. Fascinovaně jsem četla tento napínavý příběh pro náctileté a všímala si děsivých detailů, které vzdávají hold původní pohádce a přitom fantasticky sedí do tohoto světa plného lékařských experimentů s DNA a bioelektřinou. Symbolika červeného oblečení byla krásně zpracovaná, téma pistolí a zbraní nechybělo a z paralely na vydávání se za babičku jsem skoro sedla na zadek. Opravdu dokážu ocenit takovou kreativitu. Opět se knihou nesla tíživá atmosféra, některé scény byly (pro mne, chápejte, čtu jen sladké věci a pohádky a líbivé fantasy a sci-fi pro děti a mládež...) vlastně děsivé a postavy toho mají hodně naloženo. I když se závěr pohádky O Červené Karkulce liší od tohoto zpracování, nevadilo mi to. Kniha si zaslouží plný počet hvězdiček.

ComposeAdela
03.12.2023 3 z 5

Scarlet mi přišla o něco slabší než první díl série. Hlavně asi proto, že mě samotná Scarlet jako postava příliš nezaujala, spíš než na její kapitoly jsem se těšila na části s Cinder (nebo Kaiem). Líbilo se mi ale propojení obou dějových linek na konci a určitě si ráda přečtu i další díl.

TaLu
24.07.2023 5 z 5

Kniha bezprostředně navazuje na předchozí díl, ale čtenář se seznamuje s dalšími postavami. Tentokrát si autorka "vypůjčila" Karkulku. Musím říct, že scény s vlkem berou dech. Napínavé, plné zvratů. Nejvíce bych ocenila propojení s původním příběhem. Trochu jsem se bála, že "Popelka" nedostane prostor. Vzhledem k tomu, jak se sbíhají linky příběhu, nebyli původní hrdinové o nic ošizeni, prostě přibyli další přátelé i nepřátelé. Babička je bonus. Moc se mi líbila její role.

Jaehyun
22.07.2023 4 z 5

Druhý díl mě bavil trochu míň než první, ale pořád dost na to abych se pustila do dalších. Bavila mě postava Vlka a kapitána Thorneho, ty jeho hlášky neměli chybu.

petulkapeta
05.07.2023 5 z 5

Nejspíš jsem si uvědomil, že radši umřu, protože je zradím, než budu žít, protože jsem zradil tebe."

Příběh Cinder pokračuje a tentokrát se tu seznámíme se Scarlet a Vlkem..vse je propojeno..princ se chce obětovat, ale něco mi říká,že to Cinder tak nenechá a s novymi přáteli se tomu pokusi zabránit.

maria3444
29.06.2023 5 z 5

Scarlet

Po dočítaní Cinder, ktorá ma veľmi nenadchla som bola na vážkach, či siahnuť po pokračovaní. A rozmýšľala som o tom fakt dlho, keďže Cinder som čítala minulé leto
Bála som sa, že to zase bude retelling od začiatku do konca a v podstate sa tam neodohrá nič nové.
Scarlet ma však milo prekvapila. Prvých pár strán som sa začínala orientovať v novom prostredí a snažila sa nájsť ako to súvisí so Cinder. Taktiež som ostala prekvapená, keď som až pri čítaní zistila, že každá kniha je vlastne o niekom inom a postavy z predchádzajúcich kníh sa budú postupne v dieloch objavovať.
Scarlet ak som to správne pochopila je retellingom na červenú čiapočku.
Hlavná hrdinka bola rozhodne vytrvalá, odhodlaná ale miestami aj dosť namyslená. Ale postupne si počas deja prešla rôznymi zmenami a na konci knihy som si ju obľúbila ešte viac.
Vlk bola zvláštna postava, pri ktorej neviem povedať či si ma získal alebo sa mi znechutil. Mal svoje dôvody prečo robil to čo robil ale nesadol mi ako postava na 100%.
Mohla by som tu ešte hodiny písať ako sa mi Scarlet páčila viac ako Cinder a úprimne som zvedavá, kedy bude v slovenčine pokračovanie.

Ak ste sa náhodu ocitli na vážkach rovnako ako som bola ja a neviete sa rozhodnúť či sa púšťať do druhého dielu. Poviem Vám len jedno... Dajte tomu šancu. Bola som skeptická a čakala som sklamanie, no dostala som veľmi fajn príbeh, ktorý som hltala a nevedela som sa odtrhnúť.

Čítali ste mesačné kroniky?

Ďakujem @aktuellvydavatelstvo za zaslanie knihy v rámci #spolulrace

Vjeerus
02.05.2023 5 z 5

Ze začátku jsem měla problém se začíst, jelikož jsem se těšila na příběh Scarlet a rušila mě dějová linka s Cinder, která už přeci svou knihu dostala. Ale brzy jsem si zvykla a došlo mi, že bez dvou (tří) dějových linek by nedošlo k tak plynulému spojení.
Kniha plynula dost svižně a všichni hlavní hrdinové mě bavili. Autorka umí opravdu originálně pojmout tradiční pohádky a udělat z nich scifo-fantasy příběh. Červená Karkulka nebyla sice pojata tak bizarně, ale i tak opravdu netradičně, hlavně co se týká vlka.
Opět jsme dostali lehkou dávku romantiky, která rozhodně nedominuje, ale dělá příjemné pozadí. A taky dostane trošku lepší konec, než v knize předchozí, i když já stále věřím, že to pro Cinder dopadne dobře.
Těším se na další díly a jsem zvědavá, jak se všechny hrdinky propojí a porazí (snad!) zlo.

Njangu
06.03.2023 5 z 5

Zpočátku jsem byla zklamaná, že příběh úplně plynule nenavazuje na předchozí díl. Protože konec prvního dílu skončil tak, že jsem potřebovala vědět, jak bude dál pokračovat. Trochu mně vadilo, že Cinder neměla tolik prostoru, ale postupně, jak jsem se začetla do děje to začalo dávat smysl.
Další pohádka převedená do sci-fi světa. Možná, že znalci sci-fi najdou spoustu nedokonalostí v příběhu, ale já jsem čím dál tím víc nadšená.

Thalin
09.02.2023 4 z 5

Tenhle díl mě za začátku nechytil tolik, jako ten první. Tam jsem se opravdu začetla hned z kraje a Cinder mě hodně bavila. Tady se ale objeví až po chvíli a přiznám se, že zprvu mi byl osud Scarlet celkem ukradený. Dokud nepotkala vlka. A mě až v ten moment došla ta spojitost s karkulkou (Ano, sedím si na vedení a to i přes obálku). Tady je ta adaptace ale tak originálně přetvořené, že to s babičkou, rusovláskou a vlkem člověka nepraští jasně do palice, ale dávkuje se to postupně. To spojení jejího osudu s tím Cinder tam sice nepůsobí na sílu a je to opět postupné, ale stejně mě to tak nebavilo, jako osud samotné Cinder. Sice člověk tak nějak tuší jaké zvraty budou následovat a co asi vypluje na povrch, ale i tak mě to bavilo, bylo to čtivé, je to vcelku originálně pojaté (aspoň já adaptaci tohoto typu nikdy předtím nečetla) a rozhodně si přečtu další díl.

adorjas
29.01.2023 3 z 5

Bavila ma zatiaľ najviac zo série- určite preto lebo vlk a Scarlet, a.k.a. ako Twilight :D

terezak016
01.11.2022

Pulnocni kroniky ukazují, že série se daji pojmout a napsat různým způsobem. Tady se prostě v každém díle přidají ústřední postavy z dalších klasických pohádek, které se upraví tak, aby zapadli do fantasy/sci-fi žánru těchto knih.
To, jak originální mi přišla Popelka alias Cinder v prvním díle, mi vlastně Scarlet alias Červená Karkulka tolik nečekaná nepřišla. Musím ovšem uznat, že ono toho vlastně u červené holčičky, její babičky a vlka zase tolik nevymyslíte no‍️ co ovšem je velmi dobře propracované, je propojení se rozšiřující skupiny hlavních hrdinů. Velkou část příběhu má i Cinder, u které tedy pozorujeme její rány osudu (jak se vyrovnává s tím, že je Měsíčňanka) a společnost ji nově dělá dost svérázný kapitán.
Takže dějově se posuneme, není tam moc věcí, které překvapí a romantická linka je zde taky.

kristyna7520
24.10.2022

(SPOILER) Tentokrát jsme se podívali do světa Červené Karkulky. Tady však vlk Karkulku nesnědl, ale přímo se do ní zamiloval. Od začátku bylo jasné, že má srdce na pravém místě, i když nás mohla zarazit chvíle, kdy ji vzal do jámy lvové.

Ayen
15.10.2022 5 z 5

Po dočtení první knihy jsem byla docela skeptická, ale nakonec jsem ráda, že jsem druhému dílu dala šanci. Bavilo mě splynutí obou dějů a naprosto jsem si zamilovala novou postavu Carswella Thorneho. Ty jeho hlášky jsou naprosto geniální.
A jde se na třetí díl.

karel.kral
07.09.2022 3 z 5

Přečetl jsem celou sérii, se smíšenými pocity. Byla to taková vesmírná pohádka, technické detaily jsou dost nevěrohodné, psychologie postav byla na úrovni třináctileté dívky. Přesto mě to místy bavilo - a dost často nebavilo.

Miladad
01.08.2022 5 z 5

(SPOILER) Karkulka se jmenuje Scarlett, místo čepečku má kapucu a místo vlka zmutovaného Měsíčňana, který vyje na měsíc. Je zvláštní číst prastarý příběh v novém hábitu. Když jsem začínala se Cinder, neměla jsem k retellingu moc důvěry, ale nakonec jsem propadla. Tuhle knížku jsem přečetla za dva dny. A jsem opravdu zvědavá jak s příběhem zamává zlatovláska. A pevně věřím, že nakonec si princ Popelku vezme za ženu ;-)

Carol1122
06.07.2022 5 z 5

Další díl a opět paráda! Z té série jsem opravdu nadšená. Příběh je jiný, netradiční a napínavý. Knížka vás opravdu nutí číst dále a dále, dokud není konec. Pěkně se to čte a rychle to utíká. Líbilo se mi, že opravdu navazuje na první díl a ještě ke všemu se setkáváme zde i s hlavní hrdinkou Cinder z jedničky. Opravdu doporučuji všemi deseti a už teď se nemůžu dočkat dalšího dílu:))

Vlci.Sestra
01.07.2022 5 z 5

Ani nevím, jestli je to možné, ale Scarlet je zatím jediná kniha, u které mi přišel druhý díl lepší než první... Dlouho se mi nestalo, abych četla něco tak dobrého, aby mi to způsobilo psychické problémy. (Když jsem ji nečetla, myslela jsem na ni každých pět sekund.)
Objevily se skvělé nové postavy, ať už měly nějaké neshody s mýdlem, nebo tiky. A děj byl napjatý jako struna. Vůbec nevím, co očekávat od dalšího dílu.
Jinak já prostě miluji vlky a Červená Karkulka je jednou z mých nejoblíbenějších pohádek, takže myslím, že není, co dodat.

MarkétaI.
06.05.2022 5 z 5

Popravdě jsem si myslela, že mě tento díl nebude až tak bavit. Chtěla jsem totiž číst příběh o Cinder a ne o Scarlet..
Kniha mě ovšem zaujala hned a příběh o Scarlet "červené karkulce", vlkovi a babičce mě opravdu bavil.
Akce, napětí, romantika.. teď už hurá na další díl.

Štítky knihy

roboti kouzla smrt Měsíc nákaza romance kyborgové

Autorovy další knížky

Marissa Meyer
americká, 1984
2012  89%Cinder
2018  85%Renegáti
2014  93%Cress
2013  91%Scarlet
2016  92%Winter

Kniha Scarlet je v

Právě čtených30x
Přečtených2 349x
Čtenářské výzvě182x
Doporučených269x
Knihotéce730x
Chystám se číst599x
Chci si koupit229x
dalších seznamech30x