Sbohem, město C.

Sbohem, město C. https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204793/bmid_sbohem-mesto-c-WtW-204793.jpg 4 31 3

Novela amerického autora (nar. 1933), který patří vedle Salingera a Updika k předním představitelům mladší generace spisovatelů. Je to příběh lásky mladého knihovníka a dívky ze zámožné židovské rodiny, kteří na cestě k možnému manželství ztroskotají na nesouhlasu rodičů a zároveň i na nedostatečné pevnosti svého citu.

Literatura světová Novely
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Goodbye, Columbus , 1959


více info...

Přidat komentář

Acamar
08.10.2021 4 z 5

Krátká letní skorostudentská láska ... bez sentimentu, ale se vším jejím okouzlením a planutím, nedorozuměními, nejistotou a napětím. Rothova prvotina, byť v umírněnější, ne tak vyostřené ironické podobě, už v sobě nese jeho častá témata - kromě vztahů mezi mužem a ženou, židovství a židovští rodiče/rodina/výchova v Americe té doby.

pipetion
29.07.2017 5 z 5

Z této útlé knížky jsem se dozvěděla překvapivě mnoho o židovské komunitě v Americe v polovině 20. století. Autor je Mistr slov, potřebuje jich málo, aby vyjádřil mnoho ... a je příjemně ironický.


TheCiko5
28.02.2015 4 z 5

Nenápadná autorova prvotinka, která nám připomene naše ranné lásky,mnohdy neúspěšné. Bez příkras,obyčejně,ale přesně a poutavě popsán vztah,který snad musel zažít každý mladý člověk. Lásku,kvůli které jste schopni jeden rok všeho nechat a zorganizovat si svatbu na Havaji, a druhý rok té samé osobně nepřijít na jméno. Přesně takhle to funguje. Je vtipné si o takhle smutné životní zkušenosti přečíst v pěkné knížce...