Sběratel polibků

Sběratel polibků https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446595/mid_sberatel-polibku-tyl-446595.jpg 4 436 76

Alex Cross série

< 2. díl >

Jednoho dne zmizí mladá houslistka Naomi, neteř policejního psychiatra Crosse. Jde už o osmou oběť neznámého psychopata, který si nechá říkat Casanova. Tři z unesených žen byly nalezeny mrtvé a Cross ví, že o životy ostatních bude policie svádět dramatický boj s časem. A Casanova má další oběť. Netuší, že mladé lékařce Kate se díky její skvělé kondici podaří z vrahova bizarního vězení uprchnout.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Kiss the Girls , 1995


více info...

Přidat komentář

baji42
08.09.2023 5 z 5

Napínavý thriller od autora vynikajícího Pavouka. Cross je sice na můj vkus trochu moc klaďas, ale jinak moc hezké čtení.

Nofar197
12.12.2022 4 z 5

Pokračování : představa. Jinak celkem dobrý krimi thriller, třebaže mu chyběla propracovanost vlastní britským nebo severským detektivkam.


Nofar197
12.12.2022 4 z 5

Ráno jdu do školy, poté s kamarádkou na kávu, večer si zaběhat, před spaním si čtu...... a mezitím každý můj krok sleduje psychopat, který panuje proměnit můj život v peklo..... Strasna

Jiparis
08.12.2021 4 z 5

Námět docela zajímavý, propracovanost postav pachatelů mi připadala trochu zmatená. Na mě příliš neoddůvodněného násilí. Dost jsem nechápala neopatrné chování Kate, které asi mělo vystupňovat napětí.

Ivan Kučera
29.10.2021 3 z 5

(SPOILER) Ak ste v 90. rokoch v USA písali žánrovky z nemocničného, právnického, špionážneho alebo policajného prostredia, boli ste za vodou. Clancy, Cook, Koontz a ani Crichton sa na nič nehrali a neponúkali svojim fanúšikom nič viac (ale ani nič menej), než len napínavé, oddychové čítanie. Jedným z najvýraznejších bol James Patterson, ktorému v češtine do r. 2019 vyšlo 24 napínavých románov o Alexovi Crossovi. Zberateľ bozkov bol v r. 1997 sfilmovaný s Morganom Freemanom a Ashley Judd. Mal logické chyby, ale páčil sa mi viac, ako román. Patterson z Crossa a Kate urobil milencov, čo nefunguje, vo filme sú to iba priatelia a je to lepšie, silnejšie, uveriteľnejšie, sympatickejšie a dojemnejšie. Literárna predloha je dobré žánrové čítanie so sympatickým hrdinom a zaujímavo spracovanou tematikou sériových vrahov (čo bolo v deväťdesiatkach v móde vďaka filmovým hitom ako Mlčanie jahniat a Sedem) a originálnymi nápadmi (dvojica spolupracujúcich vrahov, hrdina nemá žiadne kompetencie a vlastne by tu ani nemal byť, navyše je rodinným príbuzným s jednou z obetí, postava unikne zo zabijakovho zajatia a stane sa výraznou postavou v hone naňho). Kniha je napísaná svižne, pričom na rýchlom tempe odvíjania má podiel nielen originálne striedanie ich a er pasáží, ale tiež krátkosť kapitol (kniha má 400 strán a obsahuje neuveriteľných 122 kapitol, čo je možno nejaký rekord). Už som čítal a videl všeličo, ale to s tým hadom... Každopádne, ku koncu už ma to fakt nebavilo; 400 strán je predsa len 400 strán.

ArwenAragorn
26.01.2021 4 z 5

75%
Původ polibku lze spatřovat v okamžiku, kdy první ještěří samec olízl první samici, aby jí dal najevo, že je stejně šťavnatá jako ještěrka, kterou snědl předchozí večer k večeři.

Výborný thriller, který by byl ještě lepší, kdyby odhalený pachatel Casanova byl někdo jiný.
Od roku 1981 byly krásné a inteligentní ženy z celého Jihu unášeny dvěma monstry a vražděny. Unesena je i Alexova neteř "Mazlíček" Naomi.
Knížka má spád, je napínavá, pro milovníky thrillerů musím doporučit.

Ava365
13.12.2020 4 z 5

Slušný thriller, v tomto případě mi ale filmová verze přišla lepší než originál.

petraj30
04.11.2020 5 z 5

Další úžasná jízda. Byla jsem zaujatá od prvního slova do posledního.
Sice jsem si na konci nebyla jistá, jestli jsem to správně pochopila, ale po přečtení komentářů pode mnou, jsem se dozvěděla, že Casanova byl zřejmě geneticky naklonován....takže jsem četla asi další fantasy:-) Ale v knihách je možné všechno. Stejně to byl pro mě šok, protože jsem celou dobu typovala někoho jiného, vlastně každou chvíli někoho jiného.
Crossovi moc fandím a těším se na další díly. Je to vážně skvělé. Přišlo mi to o něco lepší a napínavější než jednička a ta taky stála za to.
Film jsem ještě neviděla, ale možná by nebylo od věci přidat k příslušným jménům i obličeje.
Těším se na další díl, protože už na konci to bylo hodně dobře rozjeté:-)

Aymira
01.10.2020 3 z 5

Pro mě podobné jako předchozí Pavouk v tom, že se mi to ne úplně dobře četlo. Samé krátké odstavce, bez nějak zvlášť budované atmosféry. Navíc v příběhu jako takovém je spousta nelogičností a v závěru si skutečného pachatele autor snad vytáhl z klobouku. To opravdu jednotlivé policejní složky takto zmateně vyšetřují jednotlivé případy? Kdyby ta kniha byla psána jinak, tak by to určitě bylo ono, protože hlavu a patu to mělo a odporností tam bylo rovněž hodně. Ale takto jsem nevěřila ani policii, ani obětem, dokonce i Alex mi vadil... Tak snad příště už to bude lepší.

Lee7
16.08.2020 4 z 5

Četla se jedna báseň a udržovala mě v napětí, co bude dál.. kdy se dozvíme... líbila se mi.

o_mega
13.06.2020 4 z 5

Dobre sa čítalo. Aspoň mňa to držalo a nechcelo pustiť až do konca :)

evka11
29.04.2020 5 z 5

Nejdřív jsem viděla film a kniha je stejně skvělá. Většinou bývá film slabší než předloha.

Rodaw
14.01.2020 5 z 5

SBĚRATEL POLIBKŮ
Na tuto knížku jsem se těšila TOLIK let a konečně jsem se k ní dostala!!! A jsem šťastná, vděčná a moc spokojená - očekávala jsem pecku a byla to pecka.:) Tuto knížku mám spojenou se svými čtenářskými začátky, tedy dobou, kdy mi bylo cca 15 let. I před tím jsem četla, občas:), ale až kolem toho 15.roku se to opravdu "rozjelo". A byl to perfektní start. Maminka mi totiž přinesla své nejmilejší knížky, které mě podle ní vtáhnou a já díky nim zálibu v knihách najdu (a bylo to tak. Ty knížky, např. Bez tváře, ve mně tenkrát lásku ke čtení opravdu zažehly). A mezi nimi byl právě i Sběratel polibků:). Tehdy jsem se k němu nedostala, vlastně jsem se do něho začetla až téměř 10 let poté (panejo, ten čas plyne:)), ale teda.. ano! ANO! Úžasná knížka. Není to první titul od Jamese Pattersona, který jsem přečetla (jako autora ho mám moc ráda), ale rozhodně je to nejlepší kniha, kterou jsem od něho četla - což ovšem není překvapující, čekala jsem to:). Sběratele polibků bych doporučila všem, kteří mají rádi napínavé a mrazivé thrillery. Prolog z této knihy byl až hororový, neskutečně sugestivní a strašidelný, opravdu mě dostal. Některé scény tu byly vážně psycho. Od 2. poloviny se stala knížka místy spíše detektivkou, mě by více bavily ty "psycho scény":), ale i tak to bylo zajímavé a zábavné. Kniha přinesla i několik překvapivých momentů a situací a já dlouho - vlastně až do samotného konce - opravdu nedokázala odhadnout KDO je Sběratel polibků. Své tipy jsem měla - a mnohdy jsem si myslela, že jsem na to skutečně kápla a vše jsem odhalila.. ale... kdepak:). Jsem moc spokojená. Na film se těším (plánujeme s maminou buď dnes a nebo zítra) a mám velkou chuť pokračovat v četbě knížek od pana Pattersona, úžasný spisovatel:).
Více na mém YouTube :-).

avi8
01.11.2019 4 z 5

Bohužel jsem už dříve viděla film , ale zase na dvě odpoledne když prší .

Kocourek
05.08.2019 4 z 5

Opět autor nezklamal. Jen jsem bohužel viděla dřív film, sice už dávno, ale vše se mi při čtení začalo vybavovat. Ale i tak napínavé čtení na letní odpoledne splnilo mé očekávání.

Radunnie
28.06.2019 1 z 5

Tak nevím, jestli jsem náhodou nedržela v ruce jinou knížku než tu, nad kterou se zdejší čtenáři rozplývají... Bez mučení přiznám, že se jedná o jeden z nejslabších krimi románů, které jsem kdy četla!
To, že se v žádném případě nebude jednat o literární skvost, mě napadlo hned v úvodu, spoléhala jsem tedy alespoň na zajímavou zápletku a napínavý děj. Kniha se čte sama od sebe, nicméně bohužel na úkor kvality. Pokud pominu obrovské množství nelogičností v ději a v jednání postav, po celou dobu četby jsem měla pocit, že se jedná o první literární pokus čerstvého absolventa policejní školy!
Rádoby drsné, šokující pasáže se tu střídají s bezduchými dialogy, za které by se nemusela stydět ani Danielle Steel, akční scény připomínají béčkový horor. Děj je čtenáři naservírován na podnose, nezbývá prostor pro ztotožnění se s jakoukoliv postavou, povahové charakteristiky jednotlivých protagonistů v podstatě neznáme (kromě toho, že jsou všichni drsní, nezávislí, vysoce inteligentní).
Za celkové vyznění díla může do značné míry z mého pohledu velmi nešťastný překlad a vysoká koncentrace pravopisných i interpunkčních chyb, které se vyskytují v hojném počtu doslova na každém řádku.

david5746
22.06.2019 4 z 5

Kniha si určitě zaslouží pochvalu za čtivost. Už druhá kniha od autora a čtivost je asi hlavní deviza. Jinak jsem spíše zklamán. Co mě praštilo hned na začátku, tak to je velká šablonovitost příběhu vzhledem k první knize. Detektiv Cross a jeho parťák zase řaší psychopaty, co žijí dokonale rozdvojený žívot, případ se Alexe zase osobně dotýká, zase potká ženskou, se kterou neskončí a tak dále. Tak nějak mi to připomnělo moje návštěvy knihovny na základce, kdy bylo úplně jedno, jakou knihu od pana Běhounka člověk vytáhl z regálu, vždycky to bylo o ztroskotané vzducholodi, co letěla kamsi k pólu.
A jak už zmiňují jiní, tak osobně mi vadí, když je záporák dokonalý Superman. A to v tomto případě záporák prostě je. Dokáže žít dokonalé dva životy a na každý má hromadu času a žije ho dokonale. K tomu dokážou ve dvou lidech vybudovat super podzemní komplex, kde mohou páchat svá úchylná alotria. Komplex kdesi daleko v lesích, ale přesuny nejsou problém a dva životy se žijí pořád dokonale a kolegové či manželka nemají ani stín podezření. Obdobně vyšetřování občas trochu lehkovážné, to jak nechaj hlavní svědkyní doma samotnou, to byl prostě úlet.
Hodně ubylo rasismu, který mě v prvním díle iritoval. A bavilo mě to ale asi o kousek víc než první díl, tak hodnotím výše.

Market = )
30.04.2019 4 z 5

Čtvrtá * za čtivost. Jinak mi příběh přišel mírně chaotický a značně fantastický, úplně si nemyslím, že by vyšetřování skutečně probíhalo takto místy až "lehkovážně". Ale možná se pletu. Pro boj s nespavostí se ale jednalo o dobrého společníka :-).

efka.saf
20.02.2019 4 z 5

Kniha Sběratel polibků se mi četla velmi dobře. Na nic nečeká a šlape už od prvních stránek, které mi docela hezky ubíhaly jedna za druhou, až jsem najednou byla u konce. Vyprávění bylo opravdu napínavé a místy docela kruté. Ačkoliv vím, že jsem kdysi film viděla, naštěstí jsem si z něj nepamatovala vůbec nic, takže jsem mohla být až do posledních stránek napnutá, kdo je tajemný "dokonalý" Casanova. A že mě jméno docela překvapilo...
Potud tedy super. Ale jinak musím zopakovat to, co už zde napsali někteří čtenáři přede mnou. (SPOILER) Dokonalost vraha byla téměř nadpřirozená. Nechce se mi věřit, že by byl schopen žít paralelně dva "takovéto" životy. Životy, které si žádají fungování na plno. Jeden v podobě normálního člověka, který má časově náročné zaměstnání a druhý - život vraha a psychopata (milovníka), který se plně věnuje svému osobnímu harému a ještě stíhá hodiny a hodiny denně sledovat svůj nový potencionální exemplář. Inteligenci Casanovovi neupírám, ale i tak, rozdvojit se pořád ještě není úplně možné ani v knihách. A pak se podepisuji pod to, co psala JitkaHambi. Kate uteče z tenat psychopatického vraha a nikoho - FBI, policii, CIA, armádu (nebo kdo tma všechno vyšetřoval :)) nenapadne, dát jí před dveře aspoň ochranku? Samozřejmě chápu, v zájmu čtivosti se musí někde popustit uzda a trochu realitu poškádlit, ale sem tam mi přijde, že bylo přestřeleno :).

I tak ale knihu určitě doporučuji. Za přečtení bezesporu stojí. Já po ní sáhla především kvůli ČV 2019 (v hlavní roli hudební nástroj), ale nejsu si jistá, jestli její zařazení do tohoto bodu nezavání podvodem. To, že zde byly dvakrát zmíněny housle a dvakrát klavír, nepovažuji úplně za stěžejní roli nástrojů v příběhu. Suma sumárum, jelikož nejsu jediná, knihu v bodu mám zatím zařazenou, ale když narazím na lepší titul, knížku vyměním.

technolog
21.01.2019 3 z 5

Kniha nebyla spatna, ale film mi prisel tentokrát lepsi.