Playlist

Playlist https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503429/bmid_playlist-Bhj-503429.png 4 91 25

Sběratel očí série

< 3. díl

Hudba je její život. 15 skladeb rozhodne, jak dlouho bude trvat. Playlist jako vodítko při pátrání? Před měsícem zmizela beze stopy cestou do školy patnáctiletá Feline Jagowová. Soukromý detektiv Alexander Zorbach, najatý její matkou, narazí na internetu na její seznam oblíbených písní. Neuvěřitelné: před několika dny byl playlist změněn. Vysílá Feline svým výběrem skladeb skrytou nápovědu, kam byla unesena, a jak může být zachráněna? Zorbach se horečně snaží rozluštit záhadu playlistu. Netuší, že pátrání po Feline a řešení tajemství seznamu skladeb ho uvrhne do děsivé noční můry a odstartuje nemilosrdný závod s časem, v němž se šance na přežití všech zúčastněných blíží nule... Poslechněte si i vy playlist, který Feline sestavila. Nový skvělý psychologický thriller od Sebastiana Fitzeka rozeznívá zlo a dopřává nám opětovné shledání s Alinou Gregorievovou a Alexandrem Zorbachem. Zvláštností „Playlistu“ je, že Felinina hudba skutečně existuje. Kniha je jedinečnou kombinací skladeb a textů autora bestsellerů Sebastiana Fitzeka a špičkových domácích i zahraničních umělců. Seznam pro „Playlist“ obsahuje 15 exkluzivních skladeb od umělců, jako jsou Rea Garvey, Silbermond, Beth Ditto, Kool Savas, Johannes Oerding, Lotte, Alle Farben, Tim Bendzko a mnoho dalších. Audio k thrilleru „Playlist“ je k dispozici na CD, vinylu, ke stažení a streamování. "Lidé říkají, že mám jistou představivost, ale ani v nejdivočejších snech by mě nenapadlo, že tento projekt nakonec nabude tak fantastických rozměrů. Patnáct hvězd domácí i světové hudební scény zhmotnilo klíčový obsah mého nového psychologického thrilleru, díky čemuž je Playlist mým dosud nejpozoruhodnějším knižním projektem."- Sebastian Fitzek... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Anag
Originální název:

Playlist , 2021


více info...

Přidat komentář

alexis818
16.04.2024 5 z 5

Tak tohle byla nejlepší knížka tohoto spisovatele.Vse vysvětleno,vše bezchybný.Doporucuji.

Petronela16
04.03.2024 3 z 5

Musím sa prikloniť k tým, ktorí hodnotia túto knihu priemerne.Velmi som sa na ňu tešila, o to väčšie bolo moje sklamanie.Keby to nebol Fitzek, tak to vzdám, priznavam uprimne.Ako-tak to skúsil zachrániť ten koniec, ale mne to teda fakt nestačilo. Chcem späť starého dobrého Fitzeka, toto bol u mňa obyčajný priemer .Dufam, že moja prosba bude vypočuta.


jprst
29.12.2023 3 z 5

K přečtení mne nalákala anotace a autorovo jméno, ale žádné nadšení se nekonalo. Prostě jsem čekal víc, ale tohle hodnotím jen jako průměrný thriller, z celé série citelně nejslabší. Autor rozhodně už předvedl lepší příběhy.

Allla9
29.12.2023 5 z 5

I toto třetí pokračování série Sběratel očí si v ničem nezadá s předchozími díly. Je skvěle napsané. Propracované a s nečekanými zvraty v ději.

TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Sebastian Fitzek - Playlist

Počet strán: 327
Vydavateľstvo: @anag_vzdelavacispolecnost
Žáner: #psychothriller

Opäť úžasná práca majstra psychothrilleru!

Poznámka na úvod pre tých cyo nevedia -Playlist je tretia časť Zberateľa oči.

O čom som ja teda nevedela a polovicu knihy som si hovorila čo ho tam toľko spomína až mi cvaklo a tak som googlila a rozlúštila záhadu, našťastie pre mňa jednoduchú.

Pretože hádanku, ktorú si vymyslel Zberateľ oči by som v živote nerozlúštila a tým pádom pripravila o Život asi všetkých účastníkov knihy

To len nasvedčuje tomu ako úžasné Fitzek píše a čo všetko dokáže s mysľou čitateľa.

Tak úžasne prepracovaný dej knihy som snáď ešte nečítala.

Hlavných hrdinov Alexa a Alinu som si okamžite obľúbila a obdivovala ich triezve uvažovanie.

A samozrejme som bola uplne mimo pri odhalení vraha (ešte stále nemôžem byť detektív )

Nejdem prezrádzať dej ale môžem vám povedať, že sa rozhodne máte na čo tešiť! a ja sa tesim na prve dve časti

Velmi ďakujem @anag_vzdelavacispolecnost za zaslanie #recenznivytisk v rámci našej #spoluprace , veľmi si to vážim

#kniznarecenzia #sebastianfitzek #playlist

Antonacia:
Hudba je její život. 15 skladeb rozhodne, jak dlouho bude trvat. Playlist jako vodítko při pátrání?

Před měsícem zmizela beze stopy cestou do školy patnáctiletá Feline Jagowová. Soukromý detektiv Alexander Zorbach, najatý její matkou, narazí na internetu na její seznam oblíbených písní. Neuvěřitelné: před několika dny byl playlist změněn. Vysílá Feline svým výběrem skladeb skrytou nápovědu, kam byla unesena, a jak může být zachráněna?


"Lidé říkají, že mám jistou představivost, ale ani v nejdivočejších snech by mě nenapadlo, že tento projekt nakonec nabude tak fantastických rozměrů. Patnáct hvězd domácí i světové hudební scény zhmotnilo klíčový obsah mého nového psychologického thrilleru, díky čemuž je Playlist mým dosud nejpozoruhodnějším knižním projektem."- Sebastian Fitzek

Tina.orl
27.10.2023 5 z 5

Poslední díl série "Sběratel očí" je pro mě unikátní a to díky playlistu, který byl utvořen pro tuto knihu. Před samotným čtením si můžete pustit prolog, který má 15 kapitol. To, že je těch kapitol tolik jsem zjistila až po poslouchání na YouTube Music. Tento prolog vás příjemně uvede do děje.

Samotný příběh plyne velmi nenuceně. Setkáváme se opět se Zorbachem a Alinou, kteří se díky vytvořenému playlistu snaží najít pohřešovanou Feline. Přehrávání si již zmíněného playlistu umocňuje navozenou atmosféru.

Příběh je poutavý, emotivní a nepředvídatelný. Konec mě, jak už to u tohoto autora bývá, překvapil. Myslela jsem si, že vím co a jak, ale spletla jsem se a vůbec mi to nevadí. Rozhodně doporučuji!

Marluksa
10.09.2023 3 z 5

Myslím, že stačilo.
I kdyby autor zvažoval pokračování, už by mě nezlákal.
Tak nějak se to všechno prolínalo a neuvěřitelně hnětlo do sebe a k sobě a vedle sebe.
Naivní a nucené, kdybych svůj pohled konkretizovala, přesto chvílemi těžce odložitelné, protože zvědavost je zvláštní lidská vlastnost.

adzedan13
28.08.2023 3 z 5

Miluju hudbu a Fitzekovy knihy, proto jsem se na Playlist nesmírně těšila. Bohužel musím říct, že i když mě anotace zaujala, trvalo mi dlouho, než jsem se do příběhu začetla a začal mě bavit. Asi jsem od toho čekala trochu něco jiného.

Mám už pár Fitzekových knih přečtených, proto bych už měla být zvyklá na to, že se tam vždy prolíná několik příběhů a postav, které spolu ze začátku vůbec nesouvisí. V téhle knize mi toho přišlo až moc, až se mi chvílemi zdálo, že se kniha ubírá úplně jiným směrem a příliš se zaměřuje na jiné postavy a přitom zapomíná na to nejdůležitější, což by měl být únos Feline. Ono to sice spolu všechno nějak souvisí, ale než se člověk k těm souvislostem dostane...

Předchozí knihy ze série Sběratel očí jsem nečetla, ale to nevadí, nemyslím si, že by to bylo pro tuhle knihu potřeba, protože se dá velmi rychle pochopit, co je ta postava zač, a to je za mě velké plus.

Playlist tedy bohužel, i když jsem si to přála, nepatří mezi moje top knihy od Fitzeka, ale stále je to dobrý thriller, nemůžu říct, že by mě to nebavilo nebo že bych na konci nebyla překvapená jako vždycky. Ovšem někdy platí, a pro tuto knihu obzvlášť, že méně je někdy více.

Arkagas
15.05.2023 3 z 5

K Playlistu jsem se dostala náhodně - když jsem na něj natrefila v knihovně v novinkách. Fitzeka si přečtu ráda, byť to není autor, který by mě nějak okouzlil, nebo bych po jeho knihách šílela. Že se jedná o 3.knihu ze série jsem se tak dozvěděla až v průběhu čtení - což ale nevadilo, protože člověk díky nenápadné rekapitulaci velmi rychle pochopí, co se událo v knihách, které nečetl.
Setkáváme se zde s únosem mladé dívky, která ale díky svým hodinkám s mp3, které dostala od Aliny - své terapeutky vysílá pomocí playlistu a připojení na wifi zprávu, kde se zhruba nachází.
Slepá Alina žije spokojený život se svým snoubencem po operaci očí a když ji znovu kontaktuje Zorbach po tom, co posledně málem zemřela, je už vcelku předvídatelné, že se do případu znovu pustí...
Pátrání po Feline se ale komplikuje, když stopy vedou do jakéhosi utajeného zdravotního zařízení, které razí heslo "oko za oko".

Playlist má jedno obrovské plus a tím je skutečný hudební playlist 15 písní, které vůbec nejsou špatné. Nepouštěla jsem si ho úplně důsledně při čtení jednotlivých pasáží, ale i tak člověku vcelku hezky rozšíří vjem z knihy.

Za mě má kniha ale i jedno obrovské mínus.. až moc překombinovaný děj a velmi malá uvěřitelnost časového rozsahu, ve kterém se tohle všechno odehrává.

Celkově to tak není kniha, ke které bych měla někdy potřebu se vracet, ale hudební playlist v telefonu mám :)

Moje hodnocení: 7/10

Erlif
12.05.2023 3 z 5

Ha po 7 letech tu máme pět další knihu v sérii Sběratele očí !!! Nemohla jsem uvěřit svým očím a knihu okamžitě koupila... a ejhle...

Předchozí dvě řadím k mým oblíbeným od Fitzeka, v době kdy ho ještě skoro nikdo pořádně neznal, já měla jeho dvě knížky v knihovně a tyhle dva díly patří k mým oblíbeným začátkům thrillerového žánru.

Tady se ale žádné wau nekonalo... jako ano místy to bylo fajn, ale nevím no, čekala bych víc... A akorát mě autor přesvědčil, že tuhle sérii měl nechat spát. Ano některé pasáže mě překvapily, některé zaskočily a z některých mi spadla brada...

Ale už teď vím, že tenhle díl si znovu nikdy nepřečtu...

Mishak
09.05.2023 5 z 5

Další knihu od svého oblíbence jsem si nemohla za žádnou cenu nechat ujít! A samozřejmě mě zase nezklamala!

Kapitoly jsou krátké a ukončené vždy v tom nejlepším okamžiku. Střídání postav ve vyprávění příběhu nádherně udržuje v napětí a pomalu skládá všechny střípky dohromady. Tohle miluju u všech knih, takže tady to není výjimkou!

Postavy Zorbacha a Aliny jsem si ihned zamilovala, dost jim držela palce a zároveň se o ně i neskutečně bála.

Nápad se zapojením playlistu se mi líbil, i když většina písní zas až tolik ne. Písně jsem si pouštěla vždy v okamžiku, kdy o nich byla zmínka v knize díky tomu jsem dost chápala, proč je autor vybral. Ale do mého playlistu se z nich dostane jen pár vyvolených.

Za mě se jedná o zdařilé dílo, které ale nedosahuje kvalit Pacienta a Terapie. Kniha se četla jedním dechem a moc jsem si ji užila, proto si tohle hodnocení určitě zaslouží.

Poznámka: Kniha patří do série, ze které jsem předchozí dva díly nečetla. Netušila jsem to a dost mě to překvapilo. Děj z nich byl zde shrnut a dost vyspoilerován, tudíž mi to při čtení vůbec nevadilo. Předchozí díly mám v plánu také přečíst, ale až trochu pozapomenu tuhle knihu.

dominika2585
24.04.2023 5 z 5

Jednoduše nemám co vytknout. Sběratel očí je opět na scéně a proti němu nesmí chybět Alina a Zorbach. Skvěle napsaný thriller jak už od autora bývá zvykem.

něcosivymysli
04.04.2023 3 z 5

Je to Fitzek, takže je to skvělý. Na druhou stranu musím přiznat, že Playlist nebudeme mým favoritem od něj a společně s Dárkem patří k mým nejméně oblíbeným od autora (což je ovšem pořád solidní thriller), protože že na mě už byly až moc vyhnané do extrému. A to jsem čtenář, kterému nevadí, když autor trochu přepálí děj, vůbec, jen Playlist překročil i mou hranici.

Olous1
14.03.2023 3 z 5

Bohužel jsem nečetla 1 a 2 díl a to byla chyba. Pan autor bezpochyby píše skvěle ale u této knihy jsem se poněkud ztrácela. Chvilku jsem ani nevěděla co čtu. Takže určitě přečíst od začátku tuto sérii.

Anette_De
19.02.2023 3 z 5

Pana Fitzka naprosto miluju. Řadí se mezi moje nejoblíbenější autory a nenechám si utéct žádnou kniho od něj. Ale tohle prostě ne. Nevím zda to bylo tím, že to je 3. díl v sérii, což ničemu nevadí, protože vše je tak nějak vysvětlené, ale já jsem zrovna ten typ člověka, co musí číst sérii celou a od prvního dílu (i když na sebe nějak moc nenavazují). Nevím, zatím nejslabší kniha co jsem od něj četla a moc mě to mrzí.

nada3314
06.02.2023 5 z 5

JO, JO, JO, !
PLAYLIST - Sběratel očí – 3 díl ze série?

Nečetla jsem 1. díl ani 2 díl, tak proč nezkusit rovnou 3, že?

No to se tak občas stane. Sebastian Fitzek je můj hodně oblíbený autor, ale zrovna k této sérii jsem se nedostala. Ale vůbec to ničemu nevadí, vše jsem pochopila z děje. Sebastian myslí i na takové čtenáře jako jsem já a pěkně vše vysvětlí a objasní. Krátké kapitoly knize dávají ještě větší spád. Autor stupňuje napětí. Má to opravdu krásně vymyšlené. Playlist ke knize je taky velká vzácnost, která se moc nevidí.

Nemůžu jinak než smeknout klobouk. Za originalitu určitě! Moc se mi to opět líbilo. Fitzek je prostě mistr psychothrillerů. Dokáže vše tak vymazlit, čtenář jen lapá po dechu a zastavuje se mu několikrát za čtení srdce. Jeho styl je vybroušený diamant. Tolik napětí v jedné knize jsem už dlouho nezažila. No co, že je trochu trhlý, ale prostě umí!

Postavy Alexandera Zorbacha a nevidomé fyzioterapeutky Aliny Gregorievové si nejde nezamilovat. Na jednu stranu jim neskutečně fandíte a na druhou se chytáte za hlavu!

Nejedná se o nejlepší knihu od Sebastiana, ale já hodnotím hodně vysoko! Snad mou podporu ocení a napíše zase něco tak skvělého. Svou krásnou obálkou se mi hodí do sbírky. Pokud někde seženu 1. a 2. díl ráda si je přečtu.

MamaKnihomolka
15.01.2023 5 z 5

Sebastian Fitzek se zařadil mezi autory, kteří mě nikdy nezklamou. Miluju jeho originalitu, propracování a gradaci příběhů.
•••
Feline se ztratila cestou domů ze školy. Její matka najme soukromého detektiva Alexandera Zorbacha, aby její dceru našel. Ten narazí na Felinin playlist písní, který byl před pár dny změněn. Je možné, že se Feline díky písním snaží napovědět kde je unesena? Zorbach si je tím jistý a snaží se záhadu skladeb rozluštit. Netuší ale, že se opět ocitne ve vlastní noční můře, kde čas vládne a neohrožuje na životě jen jeho.
•••
Bez omáček, krátké kapitoly, napětí. Tak bych shrnula Fitzekův styl. Kniha je prakticky neodložitelná. Každá kapitola skočí nějak záhadně a vy prostě chcete víc.
V této knize jsou kapitoly z pohledů mnoha lidí. Ze začátku se může zdát, že čtete jen útržky nějakých postav, ale věřte mi, že vše dá nakonec smysl. Ale!... Až sám autor bude chtít...
•••
Zjistila jsem, že je to třetí díl série Sběratel očí. Ale nijak ztracená jsem nebyla. Objevují se spoilery k předchozím dílům a upřímně si je ani přečíst nechci (minimálně první díl Sběratel očí). Jak se totiž někde objevuje násilí na dětech, nedávám to...
•••
Nakonec musím ještě jednou vyzdvihnout tu originalitu. Jak příběhu, tak i samotné obálky, sazby nebo vnitřních desek knihy. Na začátku máte i celý Felinin playlist, kterým si četbu užijete ještě víc.

Kdo miluje thrillery (nejlépe psycho) a zároveň chce originalitu. Jděte do Fitzeka. S žádnou nešlápnete vedle.

Beky
15.01.2023 5 z 5

Cokoli od pana autora je sázka na jistotu :).
Ani Playlist nezklamal, samozřejmě.

Obdivuji fantazii a um Fitzka spřádat tyto nechutné, nejasné, zapeklité a přitom promyšlené hrátky lidské mysli, které člověka jen tak nenapadnou a přitom je poskládat do tak neskutečných a husí kůži nahánějících příběhů, kdy se čtenáři tají dech a nemůže se dočkat konce, který vyjasní vše, co během čtení nedávalo smysl a krásně do sebe zapadne.

čef
11.01.2023 4 z 5

Další kupa hádanek z Play listu a jiných, které vymýšlí hrůzný pachatel z předešlých dílů, ale i jeho hlavní oběť. Proč, to možná pochopíte po přečtení celé knihy, mně se to po pravdě příliš nevede. Takové děsivé testy lásky by musel vykoumat opravdu zhovadilý člověk a doufám, že to nebyl spisovatel sám, ale vlastně kdo jiný, že. No, trocha bádání nikomu neuškodí.

Gedzi
05.01.2023 5 z 5

Další do sbírky :) opět jedinečné a originální rozuzlení.

Autorovy další knížky

Sebastian Fitzek
německá, 1971
2014  83%Sběratel očí
2018  78%Balíček
2010  79%Zaklínač duší
2015  87%Izolovaný
2019  84%Terapie

Kniha Playlist je v

Právě čtených4x
Přečtených103x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce58x
Chystám se číst58x
Chci si koupit56x
dalších seznamech3x