Májové ruže

Májové ruže https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375542/bmid_majove-ruze-iXt-375542.jpg 3 317 101

Vždy na konci zimy príde jedno dievča o život. Štyri mesiace po výbuchu a požiari v Záhrade motýľov, kde bohatý psychopat držal mladé dievčatá v zajatí, agenti FBI Brandon Eddison, Victor Hanoverian a Mercedes Ramirezová pomáhajú obetiam, ktoré prežili, prispôsobiť sa životu na slobode. Zima sa pomaly chýli ku koncu a dievčatá čakajú dlhšie a teplejšie dni na zotavenie. Pre agentov však postupujúci odmäk znamená aj blížiacu sa hrozbu: s mrazivou určitosťou sa niekde v krajine opäť nájde v kostole mŕtve dievča s podrezaným hrdlom obklopené kvetmi. Priya Sravastiová prišla o staršiu sestru, ktorá sa stala obeťou zvráteného vraha pred mnohými rokmi. Teraz sa s mamou každých pár mesiacov sťahujú z miesta na miesto v nádeji na nový začiatok. No keď sa terčom šialenca stane Priya, naháňačka nadobudne novú naliehavosť. Môžu ho chytiť len s Priyinou pomocou. Prinúti ju zúfalá túžba zastaviť vraha riskovať svoj život?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Thrillery

Vydáno: , XYZ (SK)
Originální název:

Roses of May , 2017


více info...

Přidat komentář

oolinkaa
25.02.2024

Bohužel jsem se musela do čtení nutit a 2.dil mě velmi zklamal a ani jsem to ve finále nedocetla. Sběratel motýlů měl spád , četl se sám ale tohle byla pro mě jedna velká katastrofa
..
Škoda

ujira
30.01.2024 3 z 5

Autorka mě přesvědčila o tom, že k psaní thrillerů přistupuje promyšleně, ačkoliv jsou její knihy plné brutality a neobvyklých sériových vrahů, děj je vybudovaný zajímavě a napínavě. Žeby novodobá americká Agatha Christie?


alnovka82
07.01.2024 2 z 5

Tohle bylo zklamání. Díl jsem poslouchala jako audiokniku, jinak bych ji určitě odložila. Mě třeba hrozně nebavilo, jak se zde dokončoval příběh z prvního dílu a případ z tohoto byl pouze na pozadí. Druhá část knihy je o něco lepší, ale celkově je to dost slabé a nudné.

m2056
21.12.2023 1 z 5

Kniha je špatná prostě velké zklamání chybí tam pořádně napětí je to psáno jak domácí úkol z donuceni. Sběratel Motýlů stokrát lepší kniha.

petulik330
05.11.2023 3 z 5

O proto prvnímu dílu byl tento trochu horší. Čekala jsem více napětí, čehož se mi moc nedostávalo.
Odhalení pachatele bylo až ke konci knihy. Bohužel jsem byla zklamaná. Čekala jsem wow efekt, který tam pro mě nebyl.
I přesto se těším na další díl.

vercatko20
20.09.2023 1 z 5

(SPOILER) Já nevím, no. První díl - Sběratel motýlů - byl TAK skvělý. Kdežto tohle.. unylé a utahané, bez spádu nebo napětí. Celá kniha je vlastně jen o myšlenkách hlavní hrdinky, o tom, jak se cpe Oreem a o tom, jaký má její matka vražedný pohled. Nemá to zkrátka nic jiného. Dokonce ani ten konec nebyl žádné wow. Jediné pasáže, které mě bavily, byly ty, kde se mihla Maya. Náhoda? Nemyslím.
Mám doma od autorky i zbytek knih, protože po přečtení Sběratele motýlů jsem nadšeně koupila všechny, to jsem ovšem netušila, že druhý díl bude naprostý propadák (ve srovnání s prvním dílem). Můžu teda jen doufat, že další díly budou Sběrateli podobné více.
Tohle mě totiž opravdu nebavilo. Všechny postavy (kromě Mayi a Bliss) nesympatické, absolutně jsem s nimi nijak necítila, v podstatě mi bylo jedno, co se jim děje a defacto mi bylo i jedno, kdo bude pachatel, protože to bylo napsané tak strašně nezáživným způsobem, že jsem spíš doufala, že už to skončí.
Hlavní hrdinka Priya a její matka mě spíš vytáčely a ostatní postavy ve mně lepší pocity neprobudily. Škoda. Ani příběh to tu nezachránil.
Jedna hvězda jen za obálku!

Kniholapka
26.06.2023 4 z 5

Druhý díl za mě maličko slabší než první. Téma je prostě zajímavé a nevšední....jen mi tentokrát chyběla šťáva z první... Zajímalo mě však, jak to bude dál.

Jessie26
11.06.2023 4 z 5

Ke knížce jsem se vracela 2x takže mě nejdřív úplně neuhranula, ale když jsem se začala pořádně cca po 1/3 neodlozila jsem ji a zajímalo mě jak Pria dopadne... za mne takový lepší průměr.

katerina6763
12.04.2023 3 z 5

Po přečtení prvního dílu trilogie jsem se nemohla dočkat, až si přečtu i druhý díl. A ten už mě příliš nezaujal. Na rozdíl od prvního dílu, který popisoval opravdu neobyčejný námět, mi tento příběh připadal už příliš obyčejný, předvídatelný.

wendulka321
18.03.2023 4 z 5

Nebylo to tak skvělé jako první díl, ale i tak se četl dobře a ani chvilku jsem se nenudila.

sloncekhk
09.03.2023 5 z 5

Za mě vyvedený druhý díl ze série Sběratel, nenuceně a lehce čtivý příběh. Další díl je už připraven na přečtení a těším se na něj.

Lejdus
09.02.2023 3 z 5

Knihu jsem četla bez návaznosti na předchozí díly, proto mi zpočátku dělalo problém se zorientovat, že se jedná o dva různé zločiny. Každopádně příběh byl zajímavý a zkusím si přečíst i ostatní knihy autorky.

evaval
29.12.2022 3 z 5

Protože jsem nečetla první díl, nejdřív jsem se trochu ztrácela v ději, ale myslím, že i tak se dá vše pochopit. Zajímavá detektivka, vraha jsem neuhádla a do poslední chvíle to bylo pro mě napínavé.

Světluška4
16.12.2022 3 z 5

Po přečtění prvního dílu (Sběratel motýlů) jsem se na knihu těšila. Každopádně první část knihy, pro mě byla trochu zmatená a nepřehledná, a to především tím, že kniha se vrací k prvnímu dílu a místy jsem se ztrácela. Druhá půlka knihy se mi ale líbil. Kdyby se vydala jen druhá polovina knihy asi bych dostala více hvězdiček.

INCOGNITOREADER
30.11.2022 1 z 5

Sběratel motýlů byl skvělý. Tohle je ... neskutečná nuda. Nedočteno.

Safrika
03.11.2022 3 z 5

Fajne,zacetla jsem se rychle,pribeh se mi libil,akorat ten konec mi vzdycky prijde takovy sup sup..

Nicol70
31.08.2022 2 z 5

Motýli naprosto fantastická kniha. Dlouho jsem nečetla lepší.
Májové růže... rozvláčnělá nuda s naprosto divným popisem vztahů a těžko uvěřitelné nadstandartní péče hned několika agentů FBI o rozbitou sl. Priyu , aby náhodou nepřišla k úhoně, jako by byla jediná ohrožená slečna v celé velké Americe a nebo dcera úřadujícího prezidenta USA. Škoda milá Dot H. jsi velmi nadaná autorka :)

martina.culik
24.08.2022 4 z 5

Série mě opravdu baví, i když první díl jsem četla s o něco větším napětím. Tento díl mi přišel rozvláčnější a zdálo se mi, že celý tým FBI v něm hrál trochu druhé housle. Odkazy na Motýly čtenáře zbytečně odvádějí od děje a zdály se mi skoro zbytečné. Jinak vztah agentů FBI s Priyou mi přijde trochu zvláštní ale milý.

Cassidy.L
10.08.2022 5 z 5

Za mne další super dílo z pera autorky. Zápletka sice už není tolik originální jako první díl série, ale přesto je tam napětí a do poslední chvíle hledáte vraha spolu s agenty FBI.

jaroiva
09.08.2022 4 z 5

Myslím, že nucené naroubování příběhu na odnož z prvního dílu knize uškodilo.
Kdyby byl příběh nezávislý, bylo by to asi lepší. Jeden jako série motýlů, druhý jako série květin. I tak by se dalo zmínit nějaké dokončení prvního příběhu.
Ale i když mě tento díl už nebavil tolik, je to psané svižně a rychle to ubíhá. Za PP Oreo tentokrát hvězdičku nestrhnu, oproti PP IKEA ve všech detektivkách je to aspoň změna.

Štítky knihy

horory thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Dot Hutchison
americká
2017  82%Sběratel motýlů
2018  65%Májové růže
2019  82%Letní děti
2021  78%Ztracená sezóna

Kniha Májové ruže je v

Právě čtených6x
Přečtených451x
Čtenářské výzvě113x
Doporučených8x
Knihotéce265x
Chystám se číst167x
Chci si koupit48x
dalších seznamech6x