Letní děti

Letní děti https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415010/bmid_letni-deti-rOS-415010.jpg 4 183 46

Agentka Mercedes Ramirezová najde na verandě svého domu malého chlapce. Jeví známky týrání, je pokrytý krví a v rukou svírá plyšového medvídka. Hoch jí vypráví děsivý příběh: tajemný anděl mu přímo před očima brutálně zavraždil rodiče a potom ho přivedl k Mercedes, aby ho ochránila. A tím to zdaleka nekončí. Chlapec totiž není poslední dětskou obětí týrání násilnických rodičů, která se objeví před agentčinými dveřmi.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

The Summer Children , 2018


více info...

Přidat komentář

Deia
06.03.2024 3 z 5

To, že sa jedná o tretiu časť série som si uvedomila, až keď som si knihu požičala z knižnice. Ale myslím, že to nejak nevadilo, väčšina potrebných vecí tam bola vysvetlená. Lenže kniha ma aj tak až tak nenadchla. Prípady boli zaujímavé a veľmi znepokojivé, keďže v strede udalostí sú týrané deti. Lenže nejaké vyšetrovanie je veľmi v pozadí a to mi vadilo. Neustále sa riešia vzťahy medzi kolegami, ktoré sú na môj vkus až nadštandardné a nejak sa mi to nezdalo. Taktiež vzťahy s bývalými obeťami, ktoré zachránili pri minulom prípade pôsobili prinajlepšom zvláštne. Štýl písania ma tiež nejak neuchvátil, ako bolo to čtivé, ako to pri takýchto knihách býva, ale občas som sa pozastavila nad skladbou viet alebo nad tým, že mi vety nedávali úplný zmysel. Ako to nebolo to až tak zlé, ale do ďalších kníh od autorky sa už nechystám.

de6978
04.06.2023 4 z 5

Moje první kniha od této autorky.
Téma super, ale bylo to na mě tak málo zpracované. Jiní autoři by rozvedli děj lépe.
Zkusím si přečíst první díly a uvidíme, zda mě osloví nebo ne!


sloncekhk
22.03.2023 5 z 5

Další super kniha ze série Sběratel, a začínám čtvrtý díl.

Ivushaak
14.02.2023 4 z 5

75 % - Kniha nebyla špatná, ale rozhodně nečekejte detektivku. Vyšetřování je v knize zmiňováno jen okrajově a kniha se spíše zaměřuje na samotné agenty FBI, respektive agentku Ramirezovou, z jejíhož pohledu je kniha psána. Téma je poměrně silné a kniha určitě nebude pro každého. Určitě dám šanci i poslednímu dílu, i když nemá zrovna dobré hodnocení.

TerezaaBaarova
03.02.2023

No já nevím, mám rozpolcené pocity.. vyšetřování zločinu jde tak trochu na druhou kolej, spíše se tu řeší pocity hlavní hrdinky, mezilidské vztahy mezi agenty FBI, a tak dále.. Nehaním tento díl, série se mi líbí, hltám ji, ale nemůžu dát plný počet...

jitkapeldova
09.01.2023 5 z 5

Další super pokračování příběhů agentů FBI.. musim říct, že me opravdu baví každý jeden z nich a jak je blíž poznávám :)

Námět se mi též líbil i když mi to nepřišlo moc jako detektivka.. do poslední chvíle sem byla napnutá a od knihy se nemohla odtrhnout!

Rozhodne doporučuji, celou serii :)

Safrika
04.12.2022 4 z 5

Libilo se mi vice nez predchozi dil. Ctive a melo to i spad. Tak hura na posledni dil.

Malas
15.11.2022 2 z 5

Za mě velké zklamání. S detektivkou to má málo společného, spíš jde o kriminálku, kde je navíc vyšetřování zločinu jen takovou okrajovou záležitostí. Hlavně se řeší pocity hlavní hrdinky, vztahy s ostatními agenty (pořád dokola), ubezpečování jak je jejich práce psychicky náročná, a samozřejmě nesmí chybět postavy ze Sběratele motýlů (proboha proč? - stejně to bylo i v Májových růžích). Do čtení jsem se musel nutit, spíš mi to připomínalo Policii v akci střihnutou Ulicí z nejmenovaných TV. Tuto autorku už vyhledávat nebudu, první tři knihy od ní mi stačily.

martina.culik
24.08.2022 5 z 5

Za mě se jedná zatím o nejlepší knihu ze série, kde se dozvíme zase více informací o agentech FBI z týmu Vikiho, kteří jsou spíše rodina než kolegové. I když přiznávám, že to, jak se k sobě chovají, mi přijde už trochu moc... (ani nevím, jak to nazvat).
V knize je precizně popsané, jak je složitá problematika samozvaných hrdinů, kteří se rozhodnou pomáhat po svém (i když drastickými a nezákonnými prostředky) a jak se to může snadno zvrhnout.
Jedinou výtku mám k tomu, že překlady španělských výrazů byly uvedené vždy jen jednou a občas jsem musela listovat, abych zjistila, co to vlastně bylo použito za výraz - i když na děj to nemělo zásadní vliv.

Karina_
26.04.2022 5 z 5

Třetí díl mi přišel zatím nejlepší. Vrah který se objevil v příběhu byl velmi záhadný a do poslední chvíle jsem nepoznala, kdo je vrahem. Rozuzlení je perfektní a příběh je velmi emociální, což se dá pochopit, když se týká dětí.
Třetí díl jsem měla přečtený ze všech nejrychleji a už se nemůžu dočkat čtvrtého.

Atara16
08.09.2021 2 z 5

Do knihy se dalo začíst, je lepší než májové růže přesto na první díl nemá. Je to velká škoda.

Jiho226
24.07.2021 3 z 5

Moc jsem se na tuto knihu těšila,ale má očekávání bohužel nesplnila. Anotace byla velmi poutavá, předpokládala jsem, že přijde četba,od níž se ,,nepůjde odtrhnout“, a místo toho jsem se ke čtení musela přemlouvat. Pro mě ne úplně chytlavě zpracováno - škoda,protože téma je rozhodně super.

Veronika2692
20.07.2021 5 z 5

Wow, opravdu jedním slovem skvělé. Měla jsem ji doma strašně dlouho, od vydání, ale zapomněla jsem na ni a teď ji našla. Předchozí dva díly mám taky přečtené, ale tenhle teda opravdu stál za to. Moc mě to bavilo, výborný thriller a ten konec, ten ní skoro vehnal slzy do očí, jak to bylo dojemné. Už mám předobjednany další díl a moc se na něj těším. Dot vymyslela úžasný příběh.

Nixa
20.04.2021 5 z 5

Na první díl ze série Sběratel to nemá, ale i tak se mi to moc líbilo. Celá tahle série je skvělá. Bylo to neskutečně čtivé a měla jsem radost, že se zde setkáváme i s postavami z předešlých dílů a případů.

Lka
14.04.2021 4 z 5

Třetí kniha ze série. Pěkné čtení, zajímavý námět. Určitě lepší než Májové růže, ale Sběratel motýlů určitě vede.

Katulinka69
24.01.2021 2 z 5

Mrzí mě, že takový pěkný námět je tak chabě napsán . Nebaví mě, stále vtahovani předešlých obětí v další knize. Hvězda navíc za lépe rozdělené kapitoly než v předchozích dílech

moudivlacek
13.12.2020 5 z 5

Psychologický thriller - ale jen pro silné žaludky. Když někdo ubližuje dětem, je to hrozné, bohužel se ne vždy podaří dostat děti do bezpečí, nebo je dostat tam včas, někdy to trvá dlouho a nikdy nepřestane, jsou velmi zranitelní a zvlášť, když jim ubližuje někdo z nejbližší rodiny. Mercedes, která má rovněž takovou zkušenost z dětství, se vydala na dráhu pomáhat takovým lidem. Ale zdá se, že někoho inspirovala - anděla, který se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou, bohužel není vždy spravedlivý. Pochopí Mercedes, koho má hledat za maskou anděla? Zvládne to po osobní stránce? Po boku má Mercedes svou novou rodinu - FBI a blízké přátelé. A i ti ví, že Mercedes udělá pro dobro dětí vše.
Doporučuji milovníkům thrillerů.

Moňule13
03.12.2020 3 z 5

Po dočtení celé série jsem spíše zklamaná. První díl byl bomba, ale další dva se mu ani zdaleka nevyrovnají. Do čtení jsem se chvilkama musela nutit a dost podivné mi přišly až moc přátelské vztahy agentů FBI s dívkami z jejich minulých případů. Ne že by to bylo vyloženě špatné čtení, ale celkově mi autorka moc nesedla.

wlado
08.11.2020 3 z 5

Znepokojivá a frustrujúca téma o to viac, že ani vyspelé demokratické štáty si s ňou nevedia celkom poradiť. Samotná kniha ma moc nebavila, no od polovičky bola čitateľnejšia.

MarkétaI.
23.08.2020 4 z 5

Po přečtení Májových růží jsem byla celkem zklamaná a tak jsem od třetího dílu neměla moc velké očekávání..
Příběh Letních dětí se mi nakonec líbil nejvíc.
Kniha je čtivá a nenáročná. Člověk začne číst a najednou je i konec.

Štítky knihy

thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Dot Hutchison
americká
2017  82%Sběratel motýlů
2018  65%Májové růže
2019  82%Letní děti
2021  78%Ztracená sezóna

Kniha Letní děti je v

Právě čtených5x
Přečtených269x
Čtenářské výzvě25x
Doporučených13x
Knihotéce221x
Chystám se číst161x
Chci si koupit51x
dalších seznamech5x