Sázka na lásku

Sázka na lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312903/mid_sazka-na-lasku-YBK-312903.jpg 4 53 12

Žít v penzionu se jednomu může zdát jako prima dovolená, ale sedmnáctiletá Heidi o tom ví své. Celé dny kmitá kolem hostů, pomáhá s provozem a o nějakém společenském životě nebo snad lásce si může nechat leda tak zdát. Jediné zpestření mají být jarní prázdniny a soutěž ve snowboardingu na Upíří boudě. Když se však v penzionu ubytuje parta snowboarďáků v čele s hezounkem Patrikem, její poněkud nudný život vezme hodně rychle za své. Heidi zjišťuje, že její rodinu pojí s tou Patrikovou dávné tajemství, a když se do toho přidá i pořádný průšvih, do kterého se ne svou vinou namočí, má starostí až nad hlavu. Musí se vyrovnat s minulostí svých rodičů, s křivým obviněním i se zklamáním v lásce, a to není na jednu holku zrovna málo...... celý text

Přidat komentář

laura
25.01.2024 3 z 5

Romantické, snivé, zimní a velmi čtivé. Příběh o prvních dotecích něhy, dávných tajemstvích, o zapovězené lásce, spoustě nedorozumění i nebezpečí v podobě drog a alkoholu.

O tom, že hranice mezi životem a smrtí je velmi tenká a že nenávist je věčná. Příběh o důvěře, první lásce, kráse zimních nocí, snowboardingu i křehké naději, až po okraj zasypaný sněhem.

O hvězdách, milování, přátelství i hořkém zklamání.

Vyplatí se sázet na lásku?

Ella161
15.10.2023 5 z 5

Já opravdu nechápu, jak to autorka dělá, ale její příběhy jsou prostě dokonalé! Už delší dobu jsem se neměla ke čtení, knihy jsem nechávala rozečtené a dalo by se říct, že jsem měla jaksi menší čtecí krizi. Z které mě, díky bohu, autorka vytáhla. Její knihy jsou prostě tak moc čtivé, že je nejde jen tak odložit a dělat něco jiného.

Tenhle příběh se odehrává v zimě, což je pro mě docela změna, protože zatím jsem v tomhle žánru od ní četla jen letní příběhy. Ale říkám si, že je dobře, že jsem to četla zrovna teď, kdy nám pomalu začíná podzim, protože kdybych četla o létě, tak by se mi po něm zastesklo a chtěla bych ho zpátky. Takhle mě autorka alespoň navnadila na to zimní období, které i nás za chvíli čeká.

Samozřejmě (jak jinak) nemám autorce co vytknout, možná jen ten rychlejší konec, který ale koneckonců má v každé své knize. Nicméně i tady šlo o tu první lásku, o které se prostě moc hezky čte. Všechny postavy zase byly super, hlavně Haidi a Patrik. Oni mezi sebou měli, dalo by se říct, zakázanou lásku, což je akorát jen tak větší plus a ještě lépe se to čte. Opět se zde nacházelo spoustu zábavných situací nad kterými se nešlo nezasmát, ale i těch vážných, z kterých by si nejeden člověk měl vzít ponaučení. Protože drogy a alkohol není nic super a taktéž není super jít s davem a dávat si něco takového jen proto, aby někdo nevyčníval. Patrik mě občas i štval, jak byl nerozhodný a nedokázal dodržet své sliby. Jinak jsem ho ale měla ráda. On byl takový ten správně praštěný kluk s kterým se člověk rozhodně nenudil. To samé s Haidi. Chudák holka to se svými rodiči neměla vůbec jednoduché, ale na druhou stranu jsem chápala i je, proč se tak chovají. Dítě ještě nemám, takže s klidnou duší můžu říct, že já bych se tak třeba nechovala, ale pravda může být úplně jinde. Byla jejich jediné dítě a ten strach o ní jsem rozhodně chápala. No, těším se na další autorčinu knihu.


jitka_dankova
18.02.2022 4 z 5

Zimní romantická knížka tak trochu na téma Romeo a Jůlie, ale s dobrým koncem. Aneb dva, kteří chtějí být spolu navzdory rodičům. Hezky se to četlo, v knize je spousta vtipných hlášek a pár témat, které znám i z pozdější tvorby autorky. Je tam i téma drog, které se obvykle autorům nedaří zpracovat nějak uvěřitelně a normálně, ale tady se to povedlo podle mne solidně zakomponovat.

Kniha se už špatně shání, je vyprodaná, tak jedině z druhé ruky.

petulkapeta
26.12.2021 4 z 5

Mam rada knihy od tehle autorky. Prostředí hor a snowboardistů skvělá kombinace na čtení teď v prosinci. Taky pekny zamilovaný přiběh..mozna pro mladší, ale me to neva

Knihomolka97
28.12.2018 5 z 5

Tuto autorku začínám mít ráda čím dál víc.
I tato kniha mě od ní nezklamala. Mám ráda příběhy o první lásce, zamilovanosti a tato kniha mi dala všechno co jsem chtěla. Přečteno rychle za pár hodin a stále mám na rtech úsměv. :)

MartinaF
23.12.2018 4 z 5

První polovinu knihy mi hlavní hrdinka nebyla moc sympatická, ale ke konci příběhu jsem ji vzala na milost. Nejsem cílovka, mám raději hrdinky o pár let starší, ale pro mladé dívky je to jistě příjemné čtení.

zdehan
02.06.2017 5 z 5

Kniha se dobře četla takový dívči romám jak má vypadat první láska mě se líbila.

tatafa
19.01.2017 5 z 5

Velice čtivá knížka, která příběh, na rozdíl od řady romantických knížek, poutavě a zajímavě zaplétá a postupně odhaluje, takže čtenář od první kapitoly neví, jak příběh bude pokračovat, případně končit. Myslím si, že touto knihou nepohrdnou nejen náctiletí, kterým je určena, ale i starší milovníci romantických příběhů ... vřele tuto knížku všem doporučuji!

Mišule_11
31.12.2016 5 z 5

Kouzelné se vrátit do chvil, kdy jde o první zamilování a lásku! Příjemné a rychlé počtení! :) Její rodiče sice měli důvod svou minulost tajit před Heidi, ale nemuseli ji bránit a zakazovat nejen svou první lásku!

starenapanena
23.11.2016 5 z 5

Sic je to knížka pro náctileté ale i mě,coby starší,se mi líbila.Prímové odpočinkové čtení,které má dobrý konec.

MíšaK.
19.11.2016 4 z 5

Nemám ráda nové věci. Nerada si dávám v restauraci jídla, u kterých nevím co čekat, protože se bojím, že mi to nesedne. A hodně podobně to mám i s knížkami. Nemám ráda prvotiny nebo autory, které jsem do té doby neznala. Ale v tomto případě jsem udělala výjimku a rozhodně toho nelituji. Knížka se hodně rychle četla a děj byl originální a zajímavý. SPOILER Přestože to dopadne dobře, není to takový ten sladký román z červené knihovny a já ho můžu jedině doporučit.

veronika9143
27.10.2016 5 z 5

Pěkná, čtivá, vtipná knížka vhodná pro mladší čtenářky. Zajímavé hlášky, které se budou líbit každé mladé slečně. Dobře zasazená kniha do dnešní doby. Mohu jenom doporučit!